Sunday, 17 April 2011

פנקייק או לביבה מתוקה כשרה לפסח - מתכון - Passover Pancake recipe





מאחלת חג חרות שמח למשפחתי באשר הם, לכל קוראי הבלוג , ולכל עם ישראל. 
והפעם משהו לארוחת הבוקר ליום שאחרי.
ילדים אוהבים מאד.
אפשר להכין כפנקייק עבים או כלביבות קטנות.
להגיש עם מייפל, דבש או סילאן.
אם לא אוהבים צימוקים  אפשר לוותר ולהוסיף תפוח עץ קצוץ דק או מגורר. בננה, או כל פרי אחר לפי בחירה .

פנקייק או לביבה מתוקה לפסח.
כוס מידה 200 מ"ל
מצרכים:
1 כוס חלב רותח = 200 מ"ל
שלושת רבעי הכוס קמח מצה.
3 ביצים  גדולות טרופות.
1 כף שמן.
שתיים וחצי כפות סוכר חום דמררה או רגיל.
רבע כפית אבקת אפיה - אם אין אפשר לוותר.
קורט מלח
3 כפיות גדושות קמח תפוחי אדמה , אפשר גם קורנפלור כתחליף.
קינמון לפי הטעם - לא חובה.
וניל לפי הטעם- אפשר סוכר וניל. או תמצית. אחד מהשניים.
2 כפות צימוקים - משתמשת בצימוקים שעומדים אצלי דרך קבע מושרים בליקר או יין מתוק.
מחבת משומנת קלות.
הכנה:
לצקת חלב רותח או מים רותחים אם לא רוצים חלבי על הקמח מצה .לערבב ולהניח לקרור לפחות ל10 דקות.
לערבב את כל שאר היבשים.
לטרוף ביצים.
להוסיף שמן
לצקת הכל לתערובת המצה המקוררת.
לתת מנוחה של 5 - 10 דקות.
לחמם מחבת ולהכין כמו פנקייק.
אפשר להכין גם על מולטי שף.

כמות: כ- 18 יחידות בגודל לביבה קטנה.

חג שמח וכשר.
Happy Passover to all my readers!

2 comments:

  1. תודה! ינוסה!
    חג שמח!

    ReplyDelete