Monday, 18 April 2011

בריוש ולחם עשבי תיבול לפסח - מתכון Passover brioche and herbs bread recipe



פוקצ'ה , פיצה, הכל ממתכון אחד ומיוחד....לכל אלה שעדיין יש להם מלאי קמח מצה רוצו והכינו את הלחם הזה הוא טעים שקשה לתאר. שימו מה שיש מעשבי התיבול. הלחם גם בלי עשבי התיבול טעים משהו ומחזיק ימים אם לא טרפו לכם מיד כשיצא.
 בריוש לפסח


 את המתכון הזה אני מכינה כבר משנות השבעים, וכל שנה הוא עובר שיפוצים שינויים אך הבסיס הוא הבסייס והוא קל ופשוט כמו כל שאר המתכונים. ומה שעושה אותו שונה הוא שמן הזית שאני מכניסה בוריאציות השונות. וכמו כן עשבי התיבול , או צורת התבנית שמשנה את אופי המאפה.
 מהמתכון הזה אני מכינה:
 פיתות קטנות (מוסיפים קצת יותר קמח לבצק) ופשוט מועכים ביד לקבלת פיתות ביס.
בריושים

מאפינס מלוחים
פוקצ'ה
או בסיס לפיצה נהדר.
ולחם בתבנית מאורכת.
הבצק נוזלי, לכן עדיף לאפות בתבניות.
אם רוצים להכין ללא תבנית יש להוסיף קמח מצה.
או חלק יכול להיות אגוזים או שקדים טחונים.
 את הביצים כולם יחד אני מקציפה במקצף ידני לחוד ויוצקת על הבלילה ומקפלת בעדינות.

המתכון הבסיסי

1 כוס מים רותחים
100 גר, מרגרינה
5 ביצים
1 וחצי כוסות קמח מצה לא טחון דק
1 כפית מלח שטוחה מאד.
חצי כפית פלפל שחור או לבן גרוסים
מלח +מים+מרגרינה יחד
 להוסיף קמח מצה לבחוש היטב עד שמתלכד.
 להוסיף ביצים שהוקצפו ידנית יחד.
 לאפות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות. כ 45 דק, עד שמשחימות.
תוספות שהכינסתי לבלילה אך לא חובה- 2 כפות גרעיני חמניה לא קלויים
1 כף צנוברים,1  כף שומשום לבן,  כפית קימל טחון או כתוש במכתש אחרי קלייה.
אך כאמור גם בלי התוספות הטעם טעם לחם נהדר.
 אני אפיתי השנה בתבניות סיליקון של בריוש או טרטלים.
 וכן שימנתי תבנית מאורכת של עוגה ומילאתי שלושת רבעי התבנית.
 יוצא ממש לחם. שאפשר לפרוס.
 על כל בריוש כזה הידבקתי לפני האפיה חצי אגוז מלך. ובתחתית התבנית פיזרתי גרעיני חמניות לא קלויים.יצא יפה וגם מאד טעים.
 לחם חמישה עשבי תיבול לפסח
-------------------------------
 מצרכים:
 50 גר' מרגרינה
50 מ"ל שמן זית עדין
5 ביצים לא גדולות
1 כוס מים רותחים
1.5 כוסות קמח מצה . לא דק ולא מנופה.
1 כפית מלח שטוחה מאד.
חצי כפית פלפל שחור או לפי הטעם.
קצת מכל צמח תבלין טרי מהבאים:
רוזמרין+טימין+בזיליקום+מרווה+אורגנו+3 שיני שום קצוצים גס ביד.
כולם יחד או מה שיש.
שייתנו כף וחצי יחד.
 לקצוץ אותם או לגזור במספריים למטבח גס.
 לחמם במיקרו מעט את שמן הזית, להכניס את עשבי התיבול פנימה , ולהוסיף מרגרינה נמסה.
ולהמשיך כמו במתכון הקודם הבסיסי.
 אפשר להוסיף כף זיתים אם רוצים . קצוצים ומיובשים מנוזלים.
 אפיתי בתבנית מאורכת עם בסיס מעוגל שיש עליו חלוקה לפרוסות. כפי שרואים בצילום.
 לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות, כשמכניסים תבנית להנמיך ל- 175 מעלות.
 לאפות 45 דקות תמימות. או עד שרואים שהדפנות של הלחם נפרדות מהצד קצת וכל המאפה להעלה חום יפה ולא כהה מדי.
 לפרוס כמו לחם או עוגה.
 טעים ומומלץ.

פוקצ'ה לפסח
--------------
 על אותה וריאציה – אפשר להכין פוקצ'ה, בתבנית מלבנית.
את הפוקצ'ה אפיתי בתבנית מלבנית נמוכה,  מרחתי את הבצק כמו עוגה, ומעל פיזרתי עשבי תיבול נוספים , שישבו במעט זמן זית מחומם קלות במיקרו. מה שניקרא אינפיוז'אן.
אפיתי – ב- 175 מעלות.
היגשתי עם גבינה בולגרית וצלחת ירקות טריים חתוכים. מתובלים בשמן זית ,בלסאמי, והרבה בצל. והרבה פלפל לבן גרוס.
 פיצה
------
 לאפות את הבלילה על תבנית מלבנית מרובעת או עגולה, אך הבלילה צריכה להיות בערך בגובה של כ- 2 סמ לא יותר , כדי לקבל בסיס לא עבה מדי.
 לאפות את הבסיס, חצי אפיה, להוצאי למרוח בשמן זית מתובל לפי הטעם מעל רוטב עגבניות והששאר מה שרוצים.


המתכון הזה פורסם לפני שנים רבות בפורום אוכל בו גלשתי. העתקתי אותו כפי שהתפרסם אז. טיפה נגעתי . אם נראה ארוך זה אך ורק משום שיש פה כמה וריאציות על הבצק הזה.
י בהצלחה

חג שמח!

No comments:

Post a Comment