Monday, 18 April 2011

מאפינס שוקולד צ'יפס אגוזים ומיקס פירות יבשים - מתכון לפסח

מאפינס שוקלד צ'יפס אגוזים ומיקס פירות יבשים


קשה לנחש שאין פה לא אבקת אפיה..ולא קמח רגיל..והטעם אגוזי ומעודן.
תוך כדי לעיסה מרגישים את תערובת הפירות המיובשים,וקליפת התפוז מוסיפה המון.
אך אפשר רק עם אגוזים,או רק מיקס פירות מיובשים.
ואז להשמיט את השאר ולהגדיל את התוספת.
מצרכים:
30גר' קמח מצה מנופה פעמיים.
40 גר' קמח תפוחי אדמה
רבע כפית עד חצי כפית קינמון ,או לפי הטעם.
100 גר' סוכר דק.
רבע כפית מלח
3 ביצים גדולות
50גר' אגוזי מלך,או פקאנים.
2 כפות תערובת פירות יבשים מוכנה.
2 כפות פצפוצי שוקולד.
125 מ"ל שמן אגוזי מלך(אם אין אפשר שמן רגיל)
הכנה:
לחמם תנור ל175 מעלות צלסיוס.
להכין תבנית מאפינס,או עטרות נייר למקם בתבנית מאפינס
לנפות קמח מצה ביחד עם קמח תפוחי אדמה וקינמון לפחות פעמיים.
להוסיף את המלח. והסוכר.
*בקערה נוספת להקציף את הביצים ביחד עם השמן.
להוסיף תערובת ביציםלתערובת יבשים.
לתוך התערובת להוסיף את האגוזים,פירות יבשים,פיצפוצי שוקולד.
למלא שקעים  עד  שלושת רבעי מגובהם.
לאפות כ-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.


הערה: מכמות זו התקבלו- 5 מאפינס שנאפו בתבנית בריוש סיליקון.
ו8 מאפינס שנאפו בתנית סברינות קטנות אישיות -  תבנית סיליקון
ן. את הסברינות אפשר להגיש ממולאות בקצפת ופירות.




 נתן להקפיא את המאפינס ולהפשיר בטמפרטורת חדר.
נתן להכין רק עם אגוזים ואז להשמיט שאר תוספות או ההיפך. רק עם פצפוצים..
חג שמח

No comments:

Post a Comment