Monday, 18 April 2011

מתכון לפסח עוגת שוקולד מנטה תפוז chocolate mint orange passover cake recipe


עוגת שוקולד מנטה תפוז- אפטאר 5 – לפסח
 :מצרכים
 1 כוס קמח מצה – 115 גר'- טחון דק מאד בטוחן קפה.
6 כפות גדושות  אבקת קקאו
כוס סוכר= 155 גר'
1 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
4 ביצים בינויות
100 גר' חמאה ללא מלח, או מרגרינה, או מחמאה
1 כוס מיץ תפוזים (השתמשתי במיץ סחוט קנוי , שיש בו כנירה תוספת סוכר)
רבע כפית תמצית מנטה,
2 כפות שוקולד צ'יפס קטנים
חצי חבילה שוקולד מריר עלית (קטנה) שבורה לקוביות .
גרידת תפוז מתפוז שלם

הכנה:
תנור לחמם על 170 מעלות.
תבנית אינגליש קייק ארוכה.
לערבב בקערה גדולה
קמח +קקאו+סודה+אפיה+מלח+ לערבב טוב שלא יהיו גושים.
בקערה של מיקסר , לערבב חמאה +סוכר עד קבלת בלילה בהירה.
להוסיף ביצים אחת אחת, להקציף כל ביצה עד שנבלעת.
להוסיף קליפת לימון , תמצית מנטה , תערובת קמח, ומיץ תפוז.
ושוקולד צ'יפס
לשמן תבנית ארוכה, לצקת תערובת עד שלושת רבעי מגובה התבנית.
אם יש שארית אפשר למלא גביעי מאפינס
.את השוקולד המריר שחתוך לקוביות לא שוות אפשר גם חצי קוביה, להטביע ידנית בכל מיני מקומות בעוגה או במאפינס. אחרי האפיה יש איים של שוקולד נמסים  בתוך פרוסות העוגה..

לאפות בתנור שחומם מראש . להוריד טמפרטורה ל- 160 מעלות.
לאפות כ 15 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
לא לאפות יתר על המידה.

הערות-***
העוגה יצאה פשוט מדהימה , גם במירקמה וגם בטעמה. רכה ונמסה בפה עם ניחוח מנטה ואיים של שוקולד.
השילוב של תפוז ומנטה מזכירים את השוקולד אפטאר 5. המוכר.
יצאה לי עוגה אחת ארוכה
ו-5  פירמידות בתבנית הסיליקון




גיוונים****
כוס חלב או גביע שמנת חמוצה.
ואז יש להוסיף עוד חצי כוס סוכר  לתערובת.
אני השתמשתי במיץ טבעי סחוט קנוי אך לדעתי הוסיפו לו סוכר כי היה קצת מתוק מדי. לכן הורדתי חצי כוס סוכר .
את הפירמידות הקטנות אפיתי במיקרו.
2.5 דקות הספיקו לי לאפות 6 פירמידות בתבנית סיליקון.
כמובן שיש לבדוק כל מיקרו לגופו ! אפשר לבדוק עם קיסם ואם לא אפוי יש להמשיך לאפות.

חג שמח וכשר

No comments:

Post a Comment