Monday, 18 April 2011

מקלות מלוחים או קרייקרים לפסח - מתכון passover potato savory sticks recipe

משהו שקצת קשה להפסיק לנשנש. מצה אולי אינה נמנית בין עשר המכות אך יש כאלה שבשבילם היא ממש מכה. לא בשבילי, אני מאד אוהבת מצות סתם כך מרוחות בחמאה וריבה פושטית. אז לאלה שמצות הם מכה, הנה לכם משהו שיעשה לכם את החג ויעביר אותו בקלות. אני לא אחראית על הקלוריות על הטעם כן! וזה טעים .
חג שמח


ממקלות מלוחים או קרייקרים לפסח
מצרכים:250 גר' פירה תפוחי אדמה(שני תפוחי אדמה בגודל בינוני)-מתפוחי אדמה שבושלו בקליפתם יום קודם.
250 גר' קמח מצה
100 גר' חמאה בלי מלח-קרה חתוכה לקוביות.
חצי כפית מלח
1 כף קצח
1 כף שומשום
1 כף תמצית תה
1 כפית חומץ
חצי כפית כמון טחון - אופציה
חצי כפית מלח בצל- אופציה-זהירות הוא מלוח

לבירוש:
תמצית תה כהה – או ביצה
קצח לפיזור.או שומשום

הכנה:
להכניס את כל מרכיבי הבצק והתבלינים למעבד מזון.
ללוש לבצק עד קבלת כדור .
לתת מנוחה קצרה מכוסה.
לרדד על נייר אפיה .לעובי כ חצי ס"מ. להעביר מלבן למגש מרופד בנייר אפיה.
להבריש עלה בתמצית תה. לפזר קצח,להדק.
בעזרת גלגלת לחתוך למקלות ברוחב כ-1.5 ס"מ.
לאפות בתנור שחומם מראש  לחום 175 מעלות. לאפות כ 30 דקות , או עד שזהוב.
אופציה:
הוספתי 1 כף פרמזן לחצי כדור בצק.
אפשר מרגרינה  במקום חמאה.
לייבש את המקלות בחום נמוך אם כבר נאפו ועדיין לא פריכית.
אפשר להכין גליל ,לגלגלו בתערובת תבלינים לציפוי מבחוץ,לקרר מעט, ולפרוס לביסקוטי.
 נסו! מאד מוצלח וטעים

 מתנצלת על איכות הצילומים, הם צולמו ממש ממש מזמן ב ליתר דיוק 2004 .ומאז הטכנולוגיה הדגיטאלית קצת השתנתה. או שזה אולי אני? אבל מבטיחה לכם שהטעם אותו הטעם .  


חג שמח כשר וטעים!

No comments:

Post a Comment