Monday, 18 April 2011

פחזניות עשבי תיבול וגבינת פרמזן - מתכון Choux pastry herb cheese puffs for passover


פחזניות פרמזן ועשבי תיבול לפסח.


המתכון מבוסס על מתכון פחזניות רגיל.
הקמח הומר לקמח מצה..
אך תהליך ההכנה כמו בהכנת פחזניות רגילות.
תוספת הפרמזן מעלה אותן לדרגה של מעדן ממש.
ומומלץ אפילו להוסיף טיפה יותר...
נתן להמיר את הגבינה בקמח שקדים או קמח מצה, במידה ורוצים פחזניות פרווה.
עם פחות מלח אפשר למלא גם במלית מתוקה.
המתכון:
 ממממ כל ביס גורר עוד אחד...אוריריות עם טעם של עוד ועוד...
אז הנה לא חסר לנו מאומה בפסח..לחם עשבי תיבול יש..
פוקצ'ה ולחמניות גם..
ואת אלה אפשר לטרוף כמו שהן ,או למלא בגבינה לבנה טריה ,קוטג' אלוהי,
או סלט טונה או כבד קצוץ..מה שתבחרו.
לאוהבי המתוק השמיטו פרמזן, המירו בקמח מצה, ומלאו במתוק....

מצרכים:
1****
________________________
100גר' קמח מצה לא מנופה
(-הקמח הגס לקניידלך.)
200 מ"ל מים קרים
100 גר' מרגרינה בלי מלח.
חצי כפית מלח או לפי הטעם (לטעום תערובת אח"כ)
חצי כפית כמון
חצי כפית קימל טחון
חצי כפית פפריקה מתוקה.
פלפל שחור גרוס לפי הטעם.
חצי כפית תערובת איטלקית-או אורגנו –לא חובה.
השתמשתי בתערובת עשבי תיבול איטלקית מוכנה לבולונייז.
2**
4 ביצים הכי קטנות.
_________________________
3***
__________________
1כף שמן אגוזים-או רגיל אם אין אגוזים.
4****
3 כפות פרמזן.
אם רוצים לא חלבי - אפשר להמיר בקמח מצה בכמות דומה  - או שקדים טחונים דק.
_________________
 הכנה:
בסיר קטן להביא מרכיבים מספר 1* לרתיחה.
 כשרותח לשפוך בבת אחת את קמח המצה.
 לערבב בכף עץ מהר עד שמתגבש לכדור .
להמשיך לערבב על אש נמוכה עד שמקבלים כדור יפה.
להוריד מהאש להעביר למיקסר ,ובעזרת הגיטרה לערבב לאט לאוורור התערובת וקרור קל.
לערבל כ2-3 דקות.
להוסיף מרכיב  מס 2**
הביצים-להוסיף ביצה ביצה, ולערבל היטב בין כל תוספת.
כשהביצים נבלעות .
לטעום ולתקן מלח.
להוסיף מרכיב מספר 3***- שמן אגוזים לערבל.
להוסיף מרכיב מספר ****4- פרמזן-לערבל.
להעביר הכל לשקית זילוף.
לרפד תבנית בנייר אפיה.
תנור על 200 מעלות צלסיוס.
ולזלף צורה רצויה.
לאפות כ-10 דקות בטורבו עד שהפחזניות תופחו ומזהיבות.
ומקבלות את הצורה הגבוהה.
להנמיך חום ל160 מעלות .
לאפות עד שיזוף ...
להשאיר לצינון בתנור כ-15 דקות .
להוציא לקרור נוסף על רשת צינון .
 למלא במלית רצויה.
לקשט בשומשום או קצח.
מתקבלות כ- 20 פחזניות אפשר יותר תלוי בגודל.
**אפשר להשתמש גם בקשקוואל או כל גבינה צהובה מגוררת דק מאד. אך מומלץ להצמד לפרמזן!
בהצלחה וחג שמח

No comments:

Post a Comment