Monday, 18 April 2011

קניידאלך ענניים לפסח ולכל השנה - מתכון Matzo Dumpling Or Matzoh Balls - Knaidlach



קניידאלך ענניים

בנוסח עדות מעורבות. ;).. הנה לכם הגירסה שאני מכינה בכל שנה..
הכופתאות קלות וענניות. מומלץ לפלפל בהרבה פלפל שחור.
הן טעימות גם כתוספת עם רוטב
נתן אף להקפיאן.

מצרכים לכמות אחת-מומלץ להכפיל.

כוס מידה 200 מ"ל

1 כוס קמח מצה
חצי כוס מרק עוף מוכן, או להכין מאבקה ואז יש להתחשב בתיבול שלא יהיה מלוח.
אפשר להכין גם רק ממים, אך מרק העוף או ציר מרק ירקות מאד מוסיף.
2 כפיות אבקת מרק עוף.
1 כפית מלח-אם לא משתמשים באבקת מרק עוף
2 ביצים גדולות טרופות היטב.
5 כפיות שמן זית.
פלפל שחור גרוס -המון
או פלפל לבן .
פטרוזיליה קצוצה דק דק מאד מאד./או שבבים מיובשים.
חצי כפית פפריקה מתוקה.
הכנה:
לטרוף ביצים היטב.
לערבב את כל היבשים יחד.
להוסיף ביצים טרופות.
לערבב הכל .
לכסות ולהניח לקרור לפחות ל3 שעות מראש.
לבשל במי מלח רותחים לפני ההגשה.
או לבשל קודם.
ולשמור על מסננת.
נתן לשמור במקרר מכוסה היטב.

 my  recipe in English  
*** Note: should be 5 teaspoons of olive oil in the English recipe. 
חג שמייח ובתאבון


No comments:

Post a Comment