מצרכים:
4 ביצים מופרדות
75 גר' סוכר דק(קאסטאר)
1 כפית גרידת תפוז
75 גר' קמח אורז דק מאד מאד.
40 גר שקדים מולבנים טחונים לקמח.
60 מ"ל מיץ תפוזים.
2 כפות קוואנטרו או גראנד מרינייה לזילוף והרטבת העוגה.
מילוי:
300 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כפית גרידת תפוז
2 כפיות סוכר דק
הכנה:
לשמן תבנית אפיה עגולה או מרובעת . בקוטר 20 ס"מ.
לצפות את התחתית בנייר אפיה ולשמן שוב.חובה!
להפריד ביצים.
חלמונים להקציף +סוכר+גרידת תפוז, עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה. להעביר תערובת לקערה גדולה . לקפל לתוכה את קמח האורז קמח השקדים ואת מיץ התפוזים.
להקציף חלבונים לקצף יציב ורך.
לקפל את תערובת הקצף לתוך החלמונים בפעמיים.
לצקת לתבנית ולאפות בחום בינוי- כ- 25 דק, או עד שקיסם יוצא יבש. לא לייבש יותר מדי.
להניח עוגה בחוץ ל- 5 דקות. להפוך על רשת קרור. כשקרה ואפשר לגעת בה. לחצות לשניים לזלף ליקר . למלא בקצפת. על חלק עליון אפשר לפזר אבקת סוכר, ולקשט בפרחי קצפת שהוזלפו עם צנטר..
מילוי:
להקציף שמנת עם סוכר וגרידת תפוז.
אפשר גם עם פודינג וניל+מיכל של קצפת-+כוס חלב קר.
הערות:
אני מכינה את העוגה בתבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ לא חוצה אלא חותכת אותה לשני מלבנים , ממלאה ומניחה חלק מעל מקבלים מלבן מאד יפה.
העוגה מתאימה מאד למי שרגיש לגלוטאן חיטה.
וטובה לפסח וכל ימות השנה.
חובה חובה – לשמן ולהניח בתחתית נייר כי היא נדבקת לתחתית וקשה להפוך...
חג שמח !
No comments:
Post a Comment