Wednesday, 19 May 2010

Broccoli cheese tofu Pie Recipe --- מתכון פשטידת ברוקולי גבינה וטופו



חג שבועות היום וסיבה למסיבה . עוד מתכון לאוסף החלבי . פשטידה שהיא בעצם ארוחה בפני עצמה. יש בה כל מה שנחוץ להקרא מנה עיקרית. היא מכילה ירקות, גבינה לבנה וצהובה, טופו,ביצים, מיונז במקום שמן. מה צריך עוד? צלחת סכין ומזלג כוס יין טוב ( לימונדה קרה) סלט צבעוני ואתם מסודרים.
אמצו את פשטידת הברוקולי לשבועות ולכל ימות השנה. בימות הקיץ החמים, ארוחה מהסוג הזה, תשובב כל נפש רעבה ,סחוטה, ועייפה מהחום הלחות והדבק הקייצי. יש בה את כל אבות המזון כמעט. ולכן נחשבת בעיניי לארוחה מלאה ועיקרית. ארוחה בעלת  ערך מוסף  רב לגדולים וקטנים.

מתכון: פשטידת ברוקולי


מצרכים:
500 גר, ברוקול יטרי או קפוא (השתמשתי בטרי,אם משתמשים בקפוא שקית בארץ משקלה 800 גר')
 2 בצלים בינוניים ( סגול או בצל רגיל, פרוס לטבעות) .
200 גרם  גבינה לבנה או קוטג'.
100 גרם שמנת חמוצה.
100 גרם יוגורט
3 כפיות מיונז
100 גרם גבינה הצובה מגוררת מסוג צ'דר רגילה (או עמק בארץ)
250 גרם  טופו מהסוג הקשה
5 ביצים קטנות או 4 גדולות.
3 כפות קמח תופח.
מלח, פלפל שחור לפי הטעם. ( כן אני טועמת בלילה )
 תבנית אפיה מרובת או מלבני תאו עגולה מה שתבחרו. בקוטר 28 ס"מ.
לחמם תנור מראש ל175 מעלות צלסיוס.

הערה: אפשר רק שמנת חמוצה או רק יוגורט. אני מעדיפה לערבב את שניהם כי השמנת פה שונה ממרקם השמנת בארץ.

אופן הכנה:

לבשל ברוקולי במים או לאדות. אם משתמשים בברוקולי קפוא יש להפשירו ולסננו היטב.
להפריד את הברוקולי לפרחים קטנים. לקצר גבעולים ולקצוץ אותם גס. אם הפרחים גדולים אפשר לחצות לחצי.
בקערה לטרוף ביצים. להוסיף את הגבינות. גבינה צהובה מגוררת. טופו מגורר וכל השאר.
ממליחים ומפלפלים.
לשמן תבנית לאפיה. לסדר את פרחי הברוקולי על התחתית מעל לסדר טבעות בצל. לצקת מעל את התערובת.
לאפות בתנור שחומם מראש עד שהפשטידה  משחימה.

בתאבון.






No comments:

Post a Comment