Monday, 18 April 2011

Happy Pesach passover חג חירות שמח Who let the Jews out?


חג חירות שמח לכל קוראי הבלוג!
תהנו מאנימציה חמודה לפסח
:)

Who let the Jews out? funny animation....
Happy Passover to all my readers!

מאפינס שוקולד צ'יפס אגוזים ומיקס פירות יבשים - מתכון לפסח

מאפינס שוקלד צ'יפס אגוזים ומיקס פירות יבשים


קשה לנחש שאין פה לא אבקת אפיה..ולא קמח רגיל..והטעם אגוזי ומעודן.
תוך כדי לעיסה מרגישים את תערובת הפירות המיובשים,וקליפת התפוז מוסיפה המון.
אך אפשר רק עם אגוזים,או רק מיקס פירות מיובשים.
ואז להשמיט את השאר ולהגדיל את התוספת.
מצרכים:
30גר' קמח מצה מנופה פעמיים.
40 גר' קמח תפוחי אדמה
רבע כפית עד חצי כפית קינמון ,או לפי הטעם.
100 גר' סוכר דק.
רבע כפית מלח
3 ביצים גדולות
50גר' אגוזי מלך,או פקאנים.
2 כפות תערובת פירות יבשים מוכנה.
2 כפות פצפוצי שוקולד.
125 מ"ל שמן אגוזי מלך(אם אין אפשר שמן רגיל)
הכנה:
לחמם תנור ל175 מעלות צלסיוס.
להכין תבנית מאפינס,או עטרות נייר למקם בתבנית מאפינס
לנפות קמח מצה ביחד עם קמח תפוחי אדמה וקינמון לפחות פעמיים.
להוסיף את המלח. והסוכר.
*בקערה נוספת להקציף את הביצים ביחד עם השמן.
להוסיף תערובת ביציםלתערובת יבשים.
לתוך התערובת להוסיף את האגוזים,פירות יבשים,פיצפוצי שוקולד.
למלא שקעים  עד  שלושת רבעי מגובהם.
לאפות כ-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.


הערה: מכמות זו התקבלו- 5 מאפינס שנאפו בתבנית בריוש סיליקון.
ו8 מאפינס שנאפו בתנית סברינות קטנות אישיות -  תבנית סיליקון
ן. את הסברינות אפשר להגיש ממולאות בקצפת ופירות.




 נתן להקפיא את המאפינס ולהפשיר בטמפרטורת חדר.
נתן להכין רק עם אגוזים ואז להשמיט שאר תוספות או ההיפך. רק עם פצפוצים..
חג שמח

בריוש ולחם עשבי תיבול לפסח - מתכון Passover brioche and herbs bread recipe



פוקצ'ה , פיצה, הכל ממתכון אחד ומיוחד....לכל אלה שעדיין יש להם מלאי קמח מצה רוצו והכינו את הלחם הזה הוא טעים שקשה לתאר. שימו מה שיש מעשבי התיבול. הלחם גם בלי עשבי התיבול טעים משהו ומחזיק ימים אם לא טרפו לכם מיד כשיצא.
 בריוש לפסח


 את המתכון הזה אני מכינה כבר משנות השבעים, וכל שנה הוא עובר שיפוצים שינויים אך הבסיס הוא הבסייס והוא קל ופשוט כמו כל שאר המתכונים. ומה שעושה אותו שונה הוא שמן הזית שאני מכניסה בוריאציות השונות. וכמו כן עשבי התיבול , או צורת התבנית שמשנה את אופי המאפה.
 מהמתכון הזה אני מכינה:
 פיתות קטנות (מוסיפים קצת יותר קמח לבצק) ופשוט מועכים ביד לקבלת פיתות ביס.
בריושים

מאפינס מלוחים
פוקצ'ה
או בסיס לפיצה נהדר.
ולחם בתבנית מאורכת.
הבצק נוזלי, לכן עדיף לאפות בתבניות.
אם רוצים להכין ללא תבנית יש להוסיף קמח מצה.
או חלק יכול להיות אגוזים או שקדים טחונים.
 את הביצים כולם יחד אני מקציפה במקצף ידני לחוד ויוצקת על הבלילה ומקפלת בעדינות.

המתכון הבסיסי

1 כוס מים רותחים
100 גר, מרגרינה
5 ביצים
1 וחצי כוסות קמח מצה לא טחון דק
1 כפית מלח שטוחה מאד.
חצי כפית פלפל שחור או לבן גרוסים
מלח +מים+מרגרינה יחד
 להוסיף קמח מצה לבחוש היטב עד שמתלכד.
 להוסיף ביצים שהוקצפו ידנית יחד.
 לאפות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות. כ 45 דק, עד שמשחימות.
תוספות שהכינסתי לבלילה אך לא חובה- 2 כפות גרעיני חמניה לא קלויים
1 כף צנוברים,1  כף שומשום לבן,  כפית קימל טחון או כתוש במכתש אחרי קלייה.
אך כאמור גם בלי התוספות הטעם טעם לחם נהדר.
 אני אפיתי השנה בתבניות סיליקון של בריוש או טרטלים.
 וכן שימנתי תבנית מאורכת של עוגה ומילאתי שלושת רבעי התבנית.
 יוצא ממש לחם. שאפשר לפרוס.
 על כל בריוש כזה הידבקתי לפני האפיה חצי אגוז מלך. ובתחתית התבנית פיזרתי גרעיני חמניות לא קלויים.יצא יפה וגם מאד טעים.
 לחם חמישה עשבי תיבול לפסח
-------------------------------
 מצרכים:
 50 גר' מרגרינה
50 מ"ל שמן זית עדין
5 ביצים לא גדולות
1 כוס מים רותחים
1.5 כוסות קמח מצה . לא דק ולא מנופה.
1 כפית מלח שטוחה מאד.
חצי כפית פלפל שחור או לפי הטעם.
קצת מכל צמח תבלין טרי מהבאים:
רוזמרין+טימין+בזיליקום+מרווה+אורגנו+3 שיני שום קצוצים גס ביד.
כולם יחד או מה שיש.
שייתנו כף וחצי יחד.
 לקצוץ אותם או לגזור במספריים למטבח גס.
 לחמם במיקרו מעט את שמן הזית, להכניס את עשבי התיבול פנימה , ולהוסיף מרגרינה נמסה.
ולהמשיך כמו במתכון הקודם הבסיסי.
 אפשר להוסיף כף זיתים אם רוצים . קצוצים ומיובשים מנוזלים.
 אפיתי בתבנית מאורכת עם בסיס מעוגל שיש עליו חלוקה לפרוסות. כפי שרואים בצילום.
 לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות, כשמכניסים תבנית להנמיך ל- 175 מעלות.
 לאפות 45 דקות תמימות. או עד שרואים שהדפנות של הלחם נפרדות מהצד קצת וכל המאפה להעלה חום יפה ולא כהה מדי.
 לפרוס כמו לחם או עוגה.
 טעים ומומלץ.

פוקצ'ה לפסח
--------------
 על אותה וריאציה – אפשר להכין פוקצ'ה, בתבנית מלבנית.
את הפוקצ'ה אפיתי בתבנית מלבנית נמוכה,  מרחתי את הבצק כמו עוגה, ומעל פיזרתי עשבי תיבול נוספים , שישבו במעט זמן זית מחומם קלות במיקרו. מה שניקרא אינפיוז'אן.
אפיתי – ב- 175 מעלות.
היגשתי עם גבינה בולגרית וצלחת ירקות טריים חתוכים. מתובלים בשמן זית ,בלסאמי, והרבה בצל. והרבה פלפל לבן גרוס.
 פיצה
------
 לאפות את הבלילה על תבנית מלבנית מרובעת או עגולה, אך הבלילה צריכה להיות בערך בגובה של כ- 2 סמ לא יותר , כדי לקבל בסיס לא עבה מדי.
 לאפות את הבסיס, חצי אפיה, להוצאי למרוח בשמן זית מתובל לפי הטעם מעל רוטב עגבניות והששאר מה שרוצים.


המתכון הזה פורסם לפני שנים רבות בפורום אוכל בו גלשתי. העתקתי אותו כפי שהתפרסם אז. טיפה נגעתי . אם נראה ארוך זה אך ורק משום שיש פה כמה וריאציות על הבצק הזה.
י בהצלחה

חג שמח!

פחזניות עשבי תיבול וגבינת פרמזן - מתכון Choux pastry herb cheese puffs for passover


פחזניות פרמזן ועשבי תיבול לפסח.


המתכון מבוסס על מתכון פחזניות רגיל.
הקמח הומר לקמח מצה..
אך תהליך ההכנה כמו בהכנת פחזניות רגילות.
תוספת הפרמזן מעלה אותן לדרגה של מעדן ממש.
ומומלץ אפילו להוסיף טיפה יותר...
נתן להמיר את הגבינה בקמח שקדים או קמח מצה, במידה ורוצים פחזניות פרווה.
עם פחות מלח אפשר למלא גם במלית מתוקה.
המתכון:
 ממממ כל ביס גורר עוד אחד...אוריריות עם טעם של עוד ועוד...
אז הנה לא חסר לנו מאומה בפסח..לחם עשבי תיבול יש..
פוקצ'ה ולחמניות גם..
ואת אלה אפשר לטרוף כמו שהן ,או למלא בגבינה לבנה טריה ,קוטג' אלוהי,
או סלט טונה או כבד קצוץ..מה שתבחרו.
לאוהבי המתוק השמיטו פרמזן, המירו בקמח מצה, ומלאו במתוק....

מצרכים:
1****
________________________
100גר' קמח מצה לא מנופה
(-הקמח הגס לקניידלך.)
200 מ"ל מים קרים
100 גר' מרגרינה בלי מלח.
חצי כפית מלח או לפי הטעם (לטעום תערובת אח"כ)
חצי כפית כמון
חצי כפית קימל טחון
חצי כפית פפריקה מתוקה.
פלפל שחור גרוס לפי הטעם.
חצי כפית תערובת איטלקית-או אורגנו –לא חובה.
השתמשתי בתערובת עשבי תיבול איטלקית מוכנה לבולונייז.
2**
4 ביצים הכי קטנות.
_________________________
3***
__________________
1כף שמן אגוזים-או רגיל אם אין אגוזים.
4****
3 כפות פרמזן.
אם רוצים לא חלבי - אפשר להמיר בקמח מצה בכמות דומה  - או שקדים טחונים דק.
_________________
 הכנה:
בסיר קטן להביא מרכיבים מספר 1* לרתיחה.
 כשרותח לשפוך בבת אחת את קמח המצה.
 לערבב בכף עץ מהר עד שמתגבש לכדור .
להמשיך לערבב על אש נמוכה עד שמקבלים כדור יפה.
להוריד מהאש להעביר למיקסר ,ובעזרת הגיטרה לערבב לאט לאוורור התערובת וקרור קל.
לערבל כ2-3 דקות.
להוסיף מרכיב  מס 2**
הביצים-להוסיף ביצה ביצה, ולערבל היטב בין כל תוספת.
כשהביצים נבלעות .
לטעום ולתקן מלח.
להוסיף מרכיב מספר 3***- שמן אגוזים לערבל.
להוסיף מרכיב מספר ****4- פרמזן-לערבל.
להעביר הכל לשקית זילוף.
לרפד תבנית בנייר אפיה.
תנור על 200 מעלות צלסיוס.
ולזלף צורה רצויה.
לאפות כ-10 דקות בטורבו עד שהפחזניות תופחו ומזהיבות.
ומקבלות את הצורה הגבוהה.
להנמיך חום ל160 מעלות .
לאפות עד שיזוף ...
להשאיר לצינון בתנור כ-15 דקות .
להוציא לקרור נוסף על רשת צינון .
 למלא במלית רצויה.
לקשט בשומשום או קצח.
מתקבלות כ- 20 פחזניות אפשר יותר תלוי בגודל.
**אפשר להשתמש גם בקשקוואל או כל גבינה צהובה מגוררת דק מאד. אך מומלץ להצמד לפרמזן!
בהצלחה וחג שמח

מתכון לפסח עוגת שוקולד מנטה תפוז chocolate mint orange passover cake recipe


עוגת שוקולד מנטה תפוז- אפטאר 5 – לפסח
 :מצרכים
 1 כוס קמח מצה – 115 גר'- טחון דק מאד בטוחן קפה.
6 כפות גדושות  אבקת קקאו
כוס סוכר= 155 גר'
1 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
4 ביצים בינויות
100 גר' חמאה ללא מלח, או מרגרינה, או מחמאה
1 כוס מיץ תפוזים (השתמשתי במיץ סחוט קנוי , שיש בו כנירה תוספת סוכר)
רבע כפית תמצית מנטה,
2 כפות שוקולד צ'יפס קטנים
חצי חבילה שוקולד מריר עלית (קטנה) שבורה לקוביות .
גרידת תפוז מתפוז שלם

הכנה:
תנור לחמם על 170 מעלות.
תבנית אינגליש קייק ארוכה.
לערבב בקערה גדולה
קמח +קקאו+סודה+אפיה+מלח+ לערבב טוב שלא יהיו גושים.
בקערה של מיקסר , לערבב חמאה +סוכר עד קבלת בלילה בהירה.
להוסיף ביצים אחת אחת, להקציף כל ביצה עד שנבלעת.
להוסיף קליפת לימון , תמצית מנטה , תערובת קמח, ומיץ תפוז.
ושוקולד צ'יפס
לשמן תבנית ארוכה, לצקת תערובת עד שלושת רבעי מגובה התבנית.
אם יש שארית אפשר למלא גביעי מאפינס
.את השוקולד המריר שחתוך לקוביות לא שוות אפשר גם חצי קוביה, להטביע ידנית בכל מיני מקומות בעוגה או במאפינס. אחרי האפיה יש איים של שוקולד נמסים  בתוך פרוסות העוגה..

לאפות בתנור שחומם מראש . להוריד טמפרטורה ל- 160 מעלות.
לאפות כ 15 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
לא לאפות יתר על המידה.

הערות-***
העוגה יצאה פשוט מדהימה , גם במירקמה וגם בטעמה. רכה ונמסה בפה עם ניחוח מנטה ואיים של שוקולד.
השילוב של תפוז ומנטה מזכירים את השוקולד אפטאר 5. המוכר.
יצאה לי עוגה אחת ארוכה
ו-5  פירמידות בתבנית הסיליקון




גיוונים****
כוס חלב או גביע שמנת חמוצה.
ואז יש להוסיף עוד חצי כוס סוכר  לתערובת.
אני השתמשתי במיץ טבעי סחוט קנוי אך לדעתי הוסיפו לו סוכר כי היה קצת מתוק מדי. לכן הורדתי חצי כוס סוכר .
את הפירמידות הקטנות אפיתי במיקרו.
2.5 דקות הספיקו לי לאפות 6 פירמידות בתבנית סיליקון.
כמובן שיש לבדוק כל מיקרו לגופו ! אפשר לבדוק עם קיסם ואם לא אפוי יש להמשיך לאפות.

חג שמח וכשר

עוגה מקמח אורז לפסח וכל השנה - מתכון --- Passover (and not only) rice flour cake recipe

עוגה נהדרת מקמח אורז- מצופה קצפת


מצרכים:
4 ביצים מופרדות
75 גר' סוכר דק(קאסטאר)
1 כפית גרידת תפוז
75 גר' קמח אורז דק מאד מאד.
40 גר שקדים מולבנים טחונים לקמח.
60 מ"ל מיץ תפוזים.
2 כפות קוואנטרו או גראנד מרינייה לזילוף והרטבת העוגה.
מילוי:
300 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כפית גרידת תפוז
2 כפיות סוכר דק
הכנה:
לשמן תבנית אפיה עגולה או מרובעת . בקוטר 20 ס"מ.
לצפות את התחתית בנייר אפיה ולשמן שוב.חובה!
להפריד ביצים.
חלמונים להקציף +סוכר+גרידת תפוז, עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה. להעביר תערובת לקערה גדולה . לקפל לתוכה את קמח האורז קמח השקדים ואת מיץ התפוזים.
להקציף חלבונים לקצף יציב ורך.
לקפל את תערובת הקצף לתוך החלמונים בפעמיים.
לצקת לתבנית ולאפות בחום בינוי- כ- 25 דק, או עד שקיסם יוצא יבש. לא לייבש יותר מדי.
להניח עוגה בחוץ ל- 5 דקות. להפוך על רשת קרור. כשקרה ואפשר לגעת בה. לחצות לשניים לזלף ליקר . למלא בקצפת. על חלק עליון אפשר לפזר אבקת סוכר, ולקשט בפרחי קצפת שהוזלפו עם צנטר..
מילוי: 

להקציף שמנת עם סוכר וגרידת תפוז.
אפשר גם עם פודינג וניל+מיכל של קצפת-+כוס חלב קר.
הערות:

אני מכינה את העוגה בתבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ לא חוצה אלא חותכת אותה לשני מלבנים , ממלאה ומניחה חלק מעל מקבלים מלבן מאד יפה.

העוגה מתאימה מאד למי שרגיש לגלוטאן חיטה.
וטובה לפסח וכל ימות השנה.
חובה חובה – לשמן ולהניח בתחתית נייר כי היא נדבקת לתחתית וקשה להפוך...

חג שמח !

מקלות מלוחים או קרייקרים לפסח - מתכון passover potato savory sticks recipe

משהו שקצת קשה להפסיק לנשנש. מצה אולי אינה נמנית בין עשר המכות אך יש כאלה שבשבילם היא ממש מכה. לא בשבילי, אני מאד אוהבת מצות סתם כך מרוחות בחמאה וריבה פושטית. אז לאלה שמצות הם מכה, הנה לכם משהו שיעשה לכם את החג ויעביר אותו בקלות. אני לא אחראית על הקלוריות על הטעם כן! וזה טעים .
חג שמח


ממקלות מלוחים או קרייקרים לפסח
מצרכים:250 גר' פירה תפוחי אדמה(שני תפוחי אדמה בגודל בינוני)-מתפוחי אדמה שבושלו בקליפתם יום קודם.
250 גר' קמח מצה
100 גר' חמאה בלי מלח-קרה חתוכה לקוביות.
חצי כפית מלח
1 כף קצח
1 כף שומשום
1 כף תמצית תה
1 כפית חומץ
חצי כפית כמון טחון - אופציה
חצי כפית מלח בצל- אופציה-זהירות הוא מלוח

לבירוש:
תמצית תה כהה – או ביצה
קצח לפיזור.או שומשום

הכנה:
להכניס את כל מרכיבי הבצק והתבלינים למעבד מזון.
ללוש לבצק עד קבלת כדור .
לתת מנוחה קצרה מכוסה.
לרדד על נייר אפיה .לעובי כ חצי ס"מ. להעביר מלבן למגש מרופד בנייר אפיה.
להבריש עלה בתמצית תה. לפזר קצח,להדק.
בעזרת גלגלת לחתוך למקלות ברוחב כ-1.5 ס"מ.
לאפות בתנור שחומם מראש  לחום 175 מעלות. לאפות כ 30 דקות , או עד שזהוב.
אופציה:
הוספתי 1 כף פרמזן לחצי כדור בצק.
אפשר מרגרינה  במקום חמאה.
לייבש את המקלות בחום נמוך אם כבר נאפו ועדיין לא פריכית.
אפשר להכין גליל ,לגלגלו בתערובת תבלינים לציפוי מבחוץ,לקרר מעט, ולפרוס לביסקוטי.
 נסו! מאד מוצלח וטעים

 מתנצלת על איכות הצילומים, הם צולמו ממש ממש מזמן ב ליתר דיוק 2004 .ומאז הטכנולוגיה הדגיטאלית קצת השתנתה. או שזה אולי אני? אבל מבטיחה לכם שהטעם אותו הטעם .  


חג שמח כשר וטעים!

קניידאלך ענניים לפסח ולכל השנה - מתכון Matzo Dumpling Or Matzoh Balls - Knaidlach



קניידאלך ענניים

בנוסח עדות מעורבות. ;).. הנה לכם הגירסה שאני מכינה בכל שנה..
הכופתאות קלות וענניות. מומלץ לפלפל בהרבה פלפל שחור.
הן טעימות גם כתוספת עם רוטב
נתן אף להקפיאן.

מצרכים לכמות אחת-מומלץ להכפיל.

כוס מידה 200 מ"ל

1 כוס קמח מצה
חצי כוס מרק עוף מוכן, או להכין מאבקה ואז יש להתחשב בתיבול שלא יהיה מלוח.
אפשר להכין גם רק ממים, אך מרק העוף או ציר מרק ירקות מאד מוסיף.
2 כפיות אבקת מרק עוף.
1 כפית מלח-אם לא משתמשים באבקת מרק עוף
2 ביצים גדולות טרופות היטב.
5 כפיות שמן זית.
פלפל שחור גרוס -המון
או פלפל לבן .
פטרוזיליה קצוצה דק דק מאד מאד./או שבבים מיובשים.
חצי כפית פפריקה מתוקה.
הכנה:
לטרוף ביצים היטב.
לערבב את כל היבשים יחד.
להוסיף ביצים טרופות.
לערבב הכל .
לכסות ולהניח לקרור לפחות ל3 שעות מראש.
לבשל במי מלח רותחים לפני ההגשה.
או לבשל קודם.
ולשמור על מסננת.
נתן לשמור במקרר מכוסה היטב.

 my  recipe in English  
*** Note: should be 5 teaspoons of olive oil in the English recipe. 
חג שמייח ובתאבון


Sunday, 17 April 2011

פנקייק או לביבה מתוקה כשרה לפסח - מתכון - Passover Pancake recipe





מאחלת חג חרות שמח למשפחתי באשר הם, לכל קוראי הבלוג , ולכל עם ישראל. 
והפעם משהו לארוחת הבוקר ליום שאחרי.
ילדים אוהבים מאד.
אפשר להכין כפנקייק עבים או כלביבות קטנות.
להגיש עם מייפל, דבש או סילאן.
אם לא אוהבים צימוקים  אפשר לוותר ולהוסיף תפוח עץ קצוץ דק או מגורר. בננה, או כל פרי אחר לפי בחירה .

פנקייק או לביבה מתוקה לפסח.
כוס מידה 200 מ"ל
מצרכים:
1 כוס חלב רותח = 200 מ"ל
שלושת רבעי הכוס קמח מצה.
3 ביצים  גדולות טרופות.
1 כף שמן.
שתיים וחצי כפות סוכר חום דמררה או רגיל.
רבע כפית אבקת אפיה - אם אין אפשר לוותר.
קורט מלח
3 כפיות גדושות קמח תפוחי אדמה , אפשר גם קורנפלור כתחליף.
קינמון לפי הטעם - לא חובה.
וניל לפי הטעם- אפשר סוכר וניל. או תמצית. אחד מהשניים.
2 כפות צימוקים - משתמשת בצימוקים שעומדים אצלי דרך קבע מושרים בליקר או יין מתוק.
מחבת משומנת קלות.
הכנה:
לצקת חלב רותח או מים רותחים אם לא רוצים חלבי על הקמח מצה .לערבב ולהניח לקרור לפחות ל10 דקות.
לערבב את כל שאר היבשים.
לטרוף ביצים.
להוסיף שמן
לצקת הכל לתערובת המצה המקוררת.
לתת מנוחה של 5 - 10 דקות.
לחמם מחבת ולהכין כמו פנקייק.
אפשר להכין גם על מולטי שף.

כמות: כ- 18 יחידות בגודל לביבה קטנה.

חג שמח וכשר.
Happy Passover to all my readers!