Sunday, 28 November 2010

Happy Hanuka and Moroccan Donuts recipe ---- מתכון ספינג' מרוקאי

החטא ועונשו....שלא תפסיקו לאכול

חנוכה פה שוב, וכמו בכל שנה איך אפשר בלי העגולות ,הרכות ,החמות ונוטפות השמן הלא הן הסופגניות מחריבות הדיאטה הנצחיות? אז אצלי בבית זה היה הספינג' , הסופגניה המרוקנית עם החור באמצע. ובן זוגה הנצחי הלא הוא התה עם הנענע הריחנית או השיבה הטובה והמטיבה עם מערכת העיכול. 
פריכה בחוץ אורירית מבפנים

ספאנג'
מצרכים:

1 ק"ג קמח רגיל
כף וחצי שמרים יבשים
2 ביצים  גדולות.
2 כפות קוניאק
 800מ"ל  מים  (כ-4 כוסות של 200 סי.סי) או כמו שאמא שלי אומרת "כמה שנכנס שיהיה בצק רך מאד".
1 כף סוכר
חצי כפית מלח -  להוסיף בסוף אחרי שלשנו את הבצק עם השמרים ושאר המרכיבים.
הגשה -
אבקת סוכר לזרייה.או אבקת סוכר מתובלת בקינמון ומעט ציפורן.
נסו גם אבקת סוכר מתובלת בקצתFIVE SPICE יוצא מעניין. וטעים מאד מאד.

הכנה:

מתפיחים שמרים יחד עם כוס  מים פושרים וסוכר.  בעזרת מזלג מערבבים ביצים יחד . מוסיפים הכל לקמח ולשים לבצק מאד מאד רך . כדי להמחיש כמה רך, אפשר ביד להקציף את הבצק.
ולכן מומלץ להכינו ביד. אך לא חובה.
 אם  בכל זאת עושים שימוש במיקסר. יש ללוש היטב, ולהקציפו . כשנרים חופן מהבצק הוא ינזל כלפי מטה כמו שרוך ארוך , אך לא יטפטף. זאת אומרת לא יתנתק מכף היד.
להתפיחו מכוסה היטב בניילון נצמד. עד הכפלת נפח.
יש להקציפו שנית . ושוב להתפיח.
לפני הכנת הסופגניות, יש להקציף שנית.
להכין קערה עם מים פושרים על ידנו.
לחמם שמן לטיגון עמוק בסיר רחב.
השמן צריך להיות בטמפרטורה של 190 מעלות שזו הטמפרטורה האידאילית לטיגון.
לטבול כפות ידיים קלות במים ,לתלוש חתיכת בצק, לנעוץ בוהן ליצירת החור באמצע, להרחיבו מעט, ולהטיל  את העיגול לשמן החם. לטגן עד הזהבה . להוציא למסננת.
לאכול כשעדיין חם.
לפזר מעל אבקת סוכר.

הערות שלי:
נפלא עם כוס תה מהביל משיבה, או נענע, אבל בחורף עדיף שיבה.

אצלנו אכלו את זה עם סוכר ,הייתה צלחת מרכזית של סוכר , כל אחד לקח ספינג'ה, נגס טבל בסוכר ולגם מהתה. וזה היה יאמי.
ההקצפה של הבצק הכרחית וחשובה ואין לדלג עליה.כמו שאמא שלי אומרת הבצק צריך להיות "חפיף" כלומר קליל. אורירי וקפיצי. 
הקוניאק מצויין לדחיית השמן אך לא חובה אפשר גם בלעדיו. ולכן לא תהיה ספיגה מרובה של שמן. כמו כן הביצים במתכון מהסיבה הנ"ל.
את הבצק נתן להכין מראש כבר בבוקר להתפיח ומדי פעם לערבב בצורת הקצה,נתן אף לשומרו במקרר מכוסה היטב בניילון אם לא נעשה שימוש בכל הבצק ולמחרת להוציאו לפני הטיגון ולהתפיחו שוב לפני הטיגון. 
ן סופגניה גדולה קוראים ספינג'.
ולקטנה- ספינג'ה. :)
 הערה: המתכון הזה פורסם לראשונה בשנת 2004 חלק מהצילומים הם מהתקופה ולכן איכותם הירודה. עמכם הסליחה. 
חג אורים שמח.   <<<שיר שמח לחנוכה בלינק!




2 comments:

  1. המלכה הבלתי מעורערת של חנוכה. אין כמו לעמוד על יד הסיר של סבתא ולזלול אותן. עכשיו ממרומי גיל 30 פלוס, המודעות להיקפים עולה והצריכה מתונה.
    תגידי , יש מצב למתכון אוזני המן מפנק?

    דייטונה שמח לך
    ארנביט

    ReplyDelete
  2. sure hope will have time to blog for purim. Haman tashen...

    ReplyDelete