לאחותי התחשק לשתות קפה...
ומיד באה השאלה מה עם איזה עוגיות? זה קרה רגע לפני כניסת השבת . הצצה חטופה במקרר גילתה שאין מספיק חמאה , אז מה? נאלתר. אלתרתי וזה מה שיצא. עוגיות טעימות בשילוב חמאה ושמן. פריכות ונימוחות בפה.
בהתחשב בעובדה שיש מחסור חמור בחמאה בשווקים בימים אלו בארץ, הנה לכם מתכון במינימום שימוש בחמאה (אם אין חמאה , עשו לכם חמאה, אם אין מתכון תבקשו)את השאר עושה השמן הטוב. היתרון של מתכון זה הוא, המצאותם של המרכיבים במזווה . מתכון שלא מצריך הערכות מיוחדת לאפיית עוגיות במקרה שמתארחים אצלכם חובבי קפה שמתחשק להם איזה עוגיה בטעם ביתי.
עוגיות טחינה - מתכון
75 גר חמאה קרה
100 מל שמן רגיל.
200 מל טחינה גולמית
200 מל טחינה גולמית
3 כוסות קמח (כוס מידה 200 מל )
1 שקית אבקת אפיה (2 כפיות)
1 כוס סוכר (כוס מידה 200 מל )
2 שקיות סוכר ווניל או 1 כפית תמצית ווניל
להגשה: אבקת סוכר לאיבוק .
להגשה: אבקת סוכר לאיבוק .
אופן הכנה:
.ללוש הכל יחד במעבד מזון. לקרוץ כדורי בצק קטנים ,להניח במרווחים, לנעוץ שקד מולבן (לא היה בנמצא) מעל או אגוז מלך.
לאפות בחום של 175 מעלות צלסיוס עד שהגוון משתנה לגוון זהוב בהיר מאד. יש להקפיד לא לאפות יתר על המידה.
לאכסן בכלי אטום היטב.
אז אפינו, הכנו קפה מדהים ונהננו משעת בין ערביים ענוגה. בערב יום ששי בתל אביב.
אז תאפו לכם כאלה גם, ואל תשכחו לאבק אותם באבקת סוכר מעל לפני ההגשה. לא לא הייתה אבקת סוכר ולכן חסרונה בצילומים.
לאכסן בכלי אטום היטב.
אז אפינו, הכנו קפה מדהים ונהננו משעת בין ערביים ענוגה. בערב יום ששי בתל אביב.
אז תאפו לכם כאלה גם, ואל תשכחו לאבק אותם באבקת סוכר מעל לפני ההגשה. לא לא הייתה אבקת סוכר ולכן חסרונה בצילומים.
בשבילי עם אקסטרא חלב מוקצף....
וגם שיר מקסים פה
וגם שיר מקסים פה
No comments:
Post a Comment