בארץ אין בעיה להשיג רוטב טחינה מוכן שקולע לטעמו של כל אחד.אבל כשגרים בחו"ל המבחר מצומצם אם בכלל אפשר למצוא.
גם בארץ לא נהגתי לקנות טחינה,כי טחינה כל כך להכין ובמגוון טעמים.
בסינגפור אני מצליחה להשיג טחינה גולמית ואפילו טובה.
אני אוהבת טחינה עם הכל.
באפיית עוגיות,עוגות סלטים והכנת רוטבים.
טחינה בריאה מאד ומומלצת בתפריט היומי במיוחד של צימחוניים.
אני הכי אוהבת את הטחינה בתיבול פשוט ביותר-טחינה,מיץ לימון טרי והרבה,מלח וזהו.
אבל בהחלט אפשר להוסיף לפי הטעם כוסברה,או למי שלא אוהב כוסברה אפשר להחליף בפטרוזיליה,שום אם אוכלים את הטחינה באותו היום,אם לא אז לוותר על תוספת השום.
טחינה מכינים במעבד מזון או בלנדר,ואו ביד,עם מזלג או מטרפה.
****טיפ להכנת טחינה מצויינת,המים צריכים להיות קרים מאד ,אפילו מי קרח אם אפשר,ואת הלימון יש להוסיף בסוף.
מצרכים להכנת טחינה :
1 כוס טחינה גולמית(אנ יאף פעם לא מודדת)
2 כוסות מים קרים מאד.
מלח לפי הטעם.
כחצי כוס מיץ לימון טרי או לפי הטעם.
פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם - אם רוצים טחינה ירוקה.
שום לפי הטעם - או שן שום אחת-אם אוכלים את הטחינה באותו היום.
לבלנדר-
טחינה גולמית, ומים,מים רצוי להוסיף בהדרגה לפי מידת הסמיכות הרצויה.
אם מוסיפים שום ופטרוזיליה אפשר להוסיפה בשלב זה .
מיץ לימון בסוף.
לתקן טעמים.
הערה:יש לקחת בחשבון שטחינה שעומדת במקרר מסמיכה.ולכן אנ ינוהגת לדללה במקצת אם יש צורך במעט מי קרח ואו מיץ לימון.
להגיש על יד סטייק דג,או עוף,או בקר.
נהדר לדללה ולצקת על קציצות מטוגנות.
להוסיף לחצילים מטוגנים או קלויים.
לדלל ,ולצקת על סלט ירקות ישראלי קצוץ דק.
טיפ נוסף- אני נוהגת להוסיף יוגורט לתערובת תנסו מקפיץ את הטחינה בכמה דרגות.
בתאבון ובאהבה לבנותיי, וכל מי שקורא את הבלוג.
כרגיל.... עשית לי חשק לטחינה
ReplyDelete(טוב אני בהריון, קל לעשות לי חשקים...)
אפרו