Wednesday, 15 July 2009

I love baking Pretzel - sourdough and Pretzel recipe 







My love for bread is rooted deep in me from home.
My mum bakes bread every Friday for SHABAT.
My mum bakes the Moroccan Pita that we eat with the spicy yummy tomato salsa, or deep in the gravy of the Moroccan spicy fish.
I bake as well. I picked up my baking skills from watching my mum.
My mum don’t have written recipe, it is funny to ask for one, as she will reply “it is so easy” just take this’ add this and that it.
So I start writing my own recipe. My cooking notebook is dated back to my school time….. I love my cooking notebook and look after her as an old friend.
But since than, I have lots of them, but this one is very special to me.
I grow my own “PAT” it’s my sourdough starter.
My starter is more then 5 years old.
I bake, bagel, pretzel, and mix and play with combination of flour to create my own special bread..
I love the sour aroma of the starter; it smells like good strong beer.
When refreshing my starter I will always use it for pretzel. The result is a great hint of sureness in my pretzel.
the recipe is in Hebrew right now, i will translate it to English for the non Hebrew readers soon.
פרצאל שאור

מצרכים:

350 מ"ל מחמצת מוכנה(כל מחמצת בשלה וחמוצה תהיה טובה למטרה זו)
250 מ"ל מים רותחים.
30 גר' חמאה בלי מלח
45 גר' סוכר (כ-3 כפות)
10 גר' מלח(כ2 כפיות)
1 ק"ג קמח ללחם.
2 כפיות שטוחות שמרים יבשים
10 גר' משפר אפיה-אופציה.
לבירוש :חלמון ביצה מעורבב עם כף חמאה מומסת. או חלב.
מלח גס לפיזור מעל ,או קצח ,זעתר שומשום וכו'...

הכנה:
כל המצרכים צריכים להיות בטמפרטורת החדר.

למים הרותחים להוסיף חמאה ,סוכר ,מלח. ולהמיס . לקרר עד פושר.
לקערת מיקסר.
לצקת סטארטר.
שמרים יבשים. לערבל היטב.
להוסיף תערובת חמאה ומים .
להוסיף קמח.
ללוש לבצק רך וגמיש.
אם חסר מעט קמח נתן להוסיף תוך כדי לישה ידנית.
לשמן קערה, להתפיח עד הכפלה.
לאגרף אויר החוצה.לקרוץ עיגולים בגודל ביצה.
ליצור נחש ארוך- כ- 45 ס"מ .ולעצב לפרצאל קלאסי.
או אצבעות, או עיגולים.
 להניח על מגש, 
להתפיח .
להבריש בביצה, לפזר מעל מה שבוחרים, ואופים בתנור שחומם מראש ל220 מעלות צלסיוס.
לאפות כ- 15 דקות, או עד שזהוב שחום..
לקרר ולטרוף.
טעים סכנת נפשות.
הערה:
אני מכינה ממחמצת די ותיקה אצלי, שאור שאני מגדלת כבר הרבה זמן, והוא מאד חמוץ.
כך שהתוצאה פרצאל חמצמץ. הפרצאל נפלא למחרת בחימום בתנור . לא במיקרו!
ומצויינים בהקפאה.
אבל אף פעם אין מה להקפיא...


הכנת מחמצת= שאור
זה מאד פשוט רק צריך סבלנות.
וטיפונת זמן מדי פעם להאכיל.
אני מכינה בכל פעם שאור אחר.יש כל מיני אפשרויות לכנת שאור.

לי באופן קבוע, יש שאור מאד פשוט שמוחזק במקרר, ומואכל בקביעות ,והוא בסיס אצלי להרבה מאפים.
קל לשמר אותו.
והוא מתעורר לחיים בכל פעם שאני מוציאה אותו מהמקרר.

מתכון שאור
כוס שלי=250 מ"ל

2 כוסות קמח לא מולבן
2 כוסות מי תפוחי אדמה (על בסיס מים מינרליים)פושרים
1 כף סוכר
1 כף שטוחה שמרים יבשים.

הסבר למי תפוחי אדמה- לבשל תפוחי אדמה קלופים במים מינרליים.
לסנן - ולמדוד 500 מ"ל מי בישול. ובהם להשתמש.

בדרך כלל אני שומרת את השאר של מי הבישול במקרר.
למחרת אופה לחם כל שהוא. מוסיפה אותם כחלק ממי הבישול.

הכנת שאור:
 בקערת זכוכית, לערבב את כל המרכיבים.
מכסים במגבת מטבח לחה.(בכל התהליך יש לשמור על מגבת לחה)
ולהשאיר בחדר -ל-5 ימים..
פעם ביום בלבד ,לבחוש בעזרת כף פורצלן או כף עץ.
בקיץ 3-4 ימים יספיקו.
כשהשאור מוכן.
להעביר לצנצנת זכוכית עם מכסה.
לשמור במקרר,כשהמכסה לא סגור ומוברג . רק מונח מעל.
כדי לתת לגזים לצאת החוצה.

השימוש בשאור:
אם משתמשים מיד אחרי ההכנה, יש למדוד כמות מבוקשת במתכון.
ואת אותה הכמות. יש להחזיר למה שנשאר.
ולהתסיס שוב.
דוגמא:
לקחנו - כוס וחצי שאור- נחזיר כוס וחצי מים מינרליים - (מעכשו נוסיף רק מים מינרליים פושרים)ואותה כמות קמח . מאותו סוג בו השתמשנו, ושוב נשאיר בחוץ לתסיסה- ל24 שעות.
ונשמור במקרר- עד הפעם הבאה שנאפה. לפני אפיה:
 יש להוציא את השאור מהמקרר, לילה קודם.להשאירו בחוץ אחרי ערבוב טוב. כדאי לצקת אותו לקערה ולתת לו לעמוד מכוסה במגבת לחה מעל. למחרת נשתמש בו כמו שהמתכון מבקש.
לשארית נוסיף שוב את הכמות שלקחנו.

הטיפול בשאור כשהוא לא בשימוש:
האכלה:
 אם לא משתמשים בשאור לפחות שבוע.
יש להוציאו מהמקרר, להביאו לטמפרטורת החדר להוציא ממנו כמות של כוס.
לזרוק אם אין כוונה לאפות ולהאכיל באותה כמות שהוצאנו- כלומר מים , וקמח.-מים מינרליים בלבד.
 חזיק בחדר מכוסה במגבת לחה.להתסיס היטב.לפעמים אני עושה את זה יומיים .
ומחזירים לצנצנת למקרר.
 זהו כל התהליך שאני עושה.
וחייבים להאכילו מדי פעם.
שלא ימות....מרעב.
בתאבון.
המתכון שלי פורסם בעבר באתר מתכונים ישראלי
ורבים נהנים ממנו עד היום.
אז הנה הבאתי סוף סוף לבלוג הצעיר שלי .

No comments:

Post a Comment