תערובת הכורכו ם,שמן .
הגרגרים אחרי אידוי ראשון.
קשירת החיתול סביב המכסה מטעמי בטיחות.
גרגרי הקוסקוס על מצע של חיתול כותנה מעל המסננת.למנוע בריחה של הגרגרים בתחילת האידוי לחלק התחתון בו מתבשל המרק.
המסננת בחלק העליון של סיר האידוי.
סיר אידוי לקוסקוס שקיבלתי מאחותי היקרה במתנה.
גרגרי הקוסקוס במגש לפני האידוי.
גרגרי הקוסקוס מוכנים .מוצגים עם המרכיבים העיקריים .סולת מים ושמן.
סולת בקערת המיקסר לפני ההכנה.
צילום דומה לזה למעלה .(לא יודעת עדיין כיצד מוחקים צילום מרשומה):)
לכל מי שידיו אינן מיומנות בגלגול גרגרי הקוסקוס בשיטה המסורתית,יש דרכים רבות להכין את המעדן הצפון אפריקני הזה.
בעידן המודרני אפשר פשוט לרכוש שקית גרגרים מיובשים בסופרמרקט,או להכינו לבד בעזרת מיקרו,או מקצף ידני.
אני מכינה את הקוסקוס בכל השיטות,הכל תלוי בזמן העומד לרשותי.
יש האומרים (אמא שלי) שלגלגל ביד זה הכי.ואני מסכימה אתה.
אבל לא כל אחת גדלה בבית בו ראתה את אמא מגלגלת קוסקוס אסלי.
אז אפשר גם אחרת.
מה שצריך זה לא הרבה.להכנת הגרגרים צריך:
סולת (בכמות שתבחרו חצי ק"ג או 1 ק"ג)
מים
מעט שמן רגיל
מיקסר ידני או נייח עם החלק המקציף.
שמן כורכום ומלח לתיבול בסוף.
התהליך פשוט מאד:
לערבב מים עם בערך כפית כפית וחצי שמן רגיל.נכון השמן צף אז לפני כל שימוש לתת ערבוב טוב.
לקערת המיקסר לשפוך כרבע ק"ג סולת.
להפעיל מיקסר ולהתחיל לצקת פנימה כפית מים בכל פעם.
להזהר בהוספת המים כדי לא לקבל כדור בצק.
אם משתמשים במקצף ידני ,יש להזיזו בסיבובים לכל פינות הקערה. מיקסר נייח פשוט יותר כי הוא ממילא מסתובב מסביב הקערה.
כשהגרגרים נוצרו יש להעבירם למגש שטוח ובזהירו לפזרם סביב ולהשאירם כך לא מכוסים עד שנסיים את כל שאר הסולת.
כשסיימנו להכין את שאר הסולת.
מגיע שלב האידוי .
אני מאדה בסיר אידוי לקוסקוס ,שמורכב משני חלקים הקדרה למרק,והחלק העליון שמחורר בתחתיתו לאידים לעלות למעלה לאדות את הגרגרים.
למי שאין סיר קוסקוס יצטרך לאלתר מסננת שיושבת על סיר מים ומכסה שיתאימו היטב כדי שהאדים לא יברחו .
אידוי ראשון:
לאדות את הגרגרים עד שמקבלים גרגרים רכים ותפוחים.
בשלב זה הגרגרים עדיין לא ממש רכים והכל יראה כמו גוש שנדבק לא לדאוג.
לצקת הכל לקערה רחבה ,לצקת מעל כוס מים קרים שערבבנו בהם כפית מלח.
בעזרת שני מזלגות לערבב א תהגרגרים מה שנקרא "לפתוח " אותם.להוסיף עוד מעט מים אם יש צורך.
בכלי קטן ,לערבב כפית וחצי כורכום ,לכל חצי ק"ג סולת, עם כ 2-3 כפות שמן רגיל ולצקת מעל הגרגרים שפתחנו.
להמשיך לערבב ,הפעם בעזרת כפות הידיים, לעשות מסג' עדין לגרגרים, שכל משחת הכורכום תצבע אותם יפה בגוון צהבהב.
אם הצבע בהיר לטעמכם, אפשר להוסיף עוד אבקה ישירות לגרגרים.
שלב 2:
אידוי שני.
להחזיר את הגרגרים הצבועים לכלי האידוי ולאדות שוב עד שהגרגרים ממש רכים ותפוחים.
אפשר מדי פעם לעשות ארובות בכלי האידוי שהאדים יעברו דרך הגרגרים.אפשר גם בעזרת מזלג לערבב קלות.
זהו הגרגרים מוכנים.
אפשר בשלב זה להקפיאם.
או לאכול בדרך המסורתית ,עם מרק ירקות עשיר. או בגירסה הקייצית עם סלט ירקות.הכי טעים זה עגבניה ,בצל,פלפל חריף קלוי על האש.
בהצלחה.
הנה כמה צילומים להמחשה של התהליך.
נראה מדהים, אוי כמה אני מתגעגעת לקוסקוס, אולי סוף סוף אשנע עצמי למצטב להכין כזה. בטוח שיש לי פה ילדה שתשמח עד לב השמים.
ReplyDeleteהסיר אגב, ממש מהמם.
תודה על הסדנא.
אשמח אם תכיני ואשמח אם גם תצלמי ותראי.
ReplyDeleteמסכימה הסיר מהמם.מסוג הסירים שיעבור אח"כ במשפחה מדור לדור נראה לי.
אצלי הוא עומד בדרך כלל אחר כבוד בסלון.הוא מתנה מיוחד תמאד מאד בעיני.
תודה על הביקור.
ויום נפלא