Monday, 17 January 2011

עציץ מתוק פורח לט"ו בשבט - מתכון מאפינס שוקולד ממכר -- Tu Beshvat natures Newyear


עציץ מתוק ופורח    
עציץ פורח ומתוק אפשר להכין כל השנה ולהביא במקום פרחים,לשמח חברים, משפחה הגננת בגן,או כעבודה משותפת עם הילדים בגן.
מי יתנגד למשל למצוא עציץ כזה על שולחנו במשרד? או לקבל עציץ כזה ליום הולדת?
אפשר להיות גננים יצירתיים. לשתול כל מיני פרחים וצמחים בעציץ מתוק כזה...לקשט בשלג, ברד,חצץ או חול והכל ממתקים. הפרח עשוי ממשמשים מיובשים. העלים מסרט ג'לי ירוק מסוכר.
הרעיון המובא כאן נפלא לחג האילנות , ט"ו בשבט הקרב ובא.
אופים מאפינס בעציצי חרס, כוסיות מתכת או עטרות נייר ומקשטים כמו עציץ.
אפשר לפזר חצץ צבעוני אכיל ולהנות מעציץ מתכלה על שולחנכם.
אז תהנו..
זה גם טעים.

את עציצי החרס רפדתי בצלופון מיוחד לאפיה.
חשוב לקנות עציצי חרס מאיכות טובה.

מאפינס שוקולד אגוזים
ל- 12 מאפינס בגודל  קלאסי.
מצרכים:
150 גר' שוקולד מריר
180 גר' חמאה בלי מלח.
200 גר' סוכר 
60 גר' סוכר חום כהה מאד.
4 ביצים בינוניות
110 גר' קמח רגיל מנופה 
1 כף גדושה קקאו- לנפותו ביחד עם הקמח.
1 כפית תמצית וניל
רבע כפית תמצית שקדים לאפיה.
100 גר' אגוזי מלך קצוצים דק מאד.
*** אם המאפינס מיועדים לילדים קטנים – יש לטחון דק מאד את האגוזים ולהזהר עם הסוכריות.

הכנה:
הכל בקערה לא צריכים מיקסר.
להמיס חמאה ושוקולד בבאן מרי.
לערבב סוכר לתוך התערובת המומסת.
להוסיף ביצים .ביצה אחת בכל פעם – לערבב ידנית עד שנבלע.
להוסיף חומרי טעם וריח.
להוסיף קמח וקקאו שנופו יחד.
להוסיף אגוזים קצוצים / טחונים דק.
לערבב קלות.
לשמן כוסיות מאפינס 
או לרפד עציצים, לשמן נייר מרפד.
לאפות בחום של 175 מעלות.
לאפות עד שקיסם יוצא יבש כ- 35 דקות..
לקשט כאוות נפשכם..אפשר למרוח קרם שוקולד קודם לפני פיזור הקישוט . אני לא מרחתי כלום, פשוט הינחתי אותם מעל.

הערת ביניים לתוהים, ויש תוהים.
המתכון הזה התפרסם בעבר בפורום אוכל בו גלשתי תחת הניק WAN. קצת שיפצרתי את הכתוב.הצילומים משנת 2006 אם זכור לי היטב. המתכון אותו מתכון.
ואם בא לכם אפשר  לקשט כמו מפלצת. אולי נקרא לה טוביפלצת? חורצים חריץ לפה, תוקעים בו מרשמלו אחד. את העיניים הדבקתי על ממרח נוטלה. שניה עבודה. ויש לכם סיפור לחג. אין? תמציאו.
הנה לכם התחלה פה למטה.....


חג אילנות שמח ופורח! :)

No comments:

Post a Comment