Sunday, 5 September 2010

Tanzeya --- Moroccan aromatic onion jam טנזיה --ריבת בצל ופירות מיובשים לראש השנה



טנזיה היא ריבת בצל ופירות מיובשים מהמטבח המרוקאי.
תערובת ארומטית של תבלינים כמו "ראס אל חנוט", קינמון וציפורן מבשמים אותה .
מקומה של הטנזיה יהיה תמיד על שולחנה של אמי,ועל שולחני בראש השנה.כמובן אפשר ואף רצוי לשלבה בתבשילים כמו צלי בשר,עוף וקציצות בכל ימות השנה. 

כמות ל-כ6 מנות 

2 בצלים גדולים
2 תפוחי עץ מקולפים וחתוכים לקוביות . 
10 משמשים מיובשים
10 שזיפים מיובשים מגולענים.
חצי כוס צימוקים כהים
כוס יין מוסקט (200מ"ך) להשריית הפירות.
5 כפות שמן אגוזים או כל שמן אחר מועדף.
חצי כפית ראס אל חנות או לפי הטעם.
פלפל שחור או לבן בנדיבות..זה טעים קצת חריף...
רבע כפית קינמון או יותר לפי הטעם.
חתיכת גי'נג'ר טרי כ- 2 ס"מ, פרוסה.
רבע כפית מלח או לפי הטעם
כוס שקדים חלוטים במים רותחים מקולפים- ומטוגנים במעט שמן רגיל.
4 כפות דבש-או לפי הטעם ,להתחיל עם פחות דבש ולהוסיף לפי הטעם הצורך.
1 כף חומץ בלסאמי
1 כף חומץ יין אדום –אם אין אז חומץ רגיל או תפוחים.
רבע כוס סירופ גראנדין. (לא חובה)

הכנה:

בצל-- לפרוס לירחים, לטגן בשמן כשהסיר מכוסה,מערבבים מדי פעם,מטגנים עד הזהבה . 
לסנן פירות מושרים,להוסיף צימוקים ואת שאר הפירות, לטגן קלות.
להוסיף תבלינים, גינג'ר,מי השרייה או היין.
להוסיף 1 כוס מים.
להוסיף חצי מכמות השקדים, השאר לשמור לקישוט.
לבשל על אש קטנה עד  שהרוטב מסמיך,אך עדיין יש מעט רוטב.
מתקנים תיבול ,כמו מתיקות וחמיצות.
הצעת הגשה:
מגישים עם קציצות בשר או עוף על קוסקוס או אורז.
לקשט בשקדים ששמרנו.

שנה טובה ומבורכת לכולנו.






1 comment:

  1. מענג! חג שמח, מלא יצירתיות, למידה, שמחה, שלווה ובריאות. אוהבת טטושקה

    ReplyDelete