השבוע שאוטוטו מסתיים,ה יה בסימן הודעתו של נשיא ארה"ב על עזיבת צבא ארה"ב את אדמת עירק. טוב, נו, לא כל
הכוחות עוזבים (חלק ישארו לשים עין על סיר הבשר), אך הוא התכוון לומר שהוא מודיע רישמית שהמלחמה והמשימה בעירק הושלמה מבחינתו (רק מבחינתו). חשבתי שזה בהחלט מאורע חשוב שהשפיע על כולנו בכל מיני מישורים, פוליטיים וכלכליים, וראוי לציינו כמאורע. ומה מהנה יותר מלקשור מאורעות חשובים לאוכל? שום דבר , רק אוכל. אז הבוקר התעוררתי בסימן עירקי. לא ממש התכוונתי בכלל. אבל הצצה קצרה במקרר העמוס (ישראלית או לא?) לא הותירה לי הרבה ברירות. יש בשר טחון, יש קישואים ירוקים וטריים,יש בצל ענק שמיועד למילוי. ושאר מיני ירקות. והנה לכם סיר עירקי כשר למהדרין. או בלשון העירקים "קוסה מחשי" . הכנתי לי כוס קפה, שמתי לי מוזיקה ישראלית מזרחית שתתאים לאווירת המזרחיות שתיכף תכנס לסיר.,וכל זה אמור להניב סיר טעים לארוחת ערב ששי. אורז עירקי לבן יצטרף למסיבה העירקית ( טוב לזה אתם לא ממש תצטרכו מתכון נכון? ). אז מה היה לנו עד עכשו? אה כן, האמריקאים עזבו את עירק ואנחנו נאכל קוסה מחשי. דיל לא רע תודו. ואולי השלום יגיע במהרה בימנו למחזותנו גם. אמן
שבת שלום לכם.
מתכון: קוסה מחשי -- או גביעי קישואים וגלדי בצל ממולאים בשרץ
מצרכים:
300 גר בשר בקר טחון
תיבול לבשר: כורכום,כמון,פלפל שחור,פפריקה מתוקה, 2 כפות מי ברז,מלח לפי הטעם,וכפית שמן זית.
2 קישואים ירוקים פרוסים לגביעים מספיק גבוהים להכיל קציצת בשר. לרוקן א תתוכן הקישוא ולקצוץ לפזר בתחתית הסיר מעל עגבניות פרוסות.
1 בצל גדול - לכתום את הקצוות, לקלף קליפה, לחרוץ חריץ מצד לצד ולא לעבור לצד שני כך שנקבל עלה בצל שלם למיליו. להכנסיו לשקית ניילון , ולמיקרו לשתי דקות לקרר לפני שנוגעים. להפריד עלים. ולגלגל . להשאיר לקרור.
1 עגבניה גדולה פרוסה לפרוסות עבות- להניח בתחתית הסיר.
200 מ"ל מי ברז + 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף, פלפל שחור בנדביות ומלח לפי הטעם - לערבב ולהניח בצד.
קורנפלור לציפוי הבשר.
שמן זית לטיגון לא עמוק.
סיר רחב ומעט שטוח להכיל הכל בשכבה אחת.
הכנה:
למלא גביעי קישואים ועלי בצל בתערובת בשר.
בסיר לסדר פרוסות עגבניו תותוכן הקישואים הקצוצים.
לטבול את גביעי הקישואים רק בחלק שמלית הבשר בולטת מהם.
לחמם שמן זית במחבת ולטגן את הגביעים כשהם הפוכים להזהיב קלות להפוף ולטגן מעט את החלק התחתון. להעבירם לסיר.
לסדר את עלי הבצל הממולאים מסביב.
לצקת מעל את המים המתובלים שהכנו.
לצקת מעט מהשמן שהקישואים טוגנו בו מעל ( השמן מתובל בטעמים מהבשר ומוסיף המון)
לצקת מעט מהשמן שהקישואים טוגנו בו מעל ( השמן מתובל בטעמים מהבשר ומוסיף המון)
להביא לרתיחה על אש לא גבוהה, לא מכוסה כ- 10 דקות. לכסות ולהמשיך לבשל עד שהקישוא מוכן.
לא לבשל יתר על המידה .
הערה: הקורנפלור שמצפה את הקציצה מעל משמש במקרה זה גם כמסמיך של הרוטב.
הגשה: טעים בליווי אורז או פירה תפוחי אדמה או כמנה ראשונה.
הגשה: טעים בליווי אורז או פירה תפוחי אדמה או כמנה ראשונה.
להפוך את הגביעים בזהירות שלא יקרה לכם מה שקרה פה. ואם כן לא נורא בעדינות הכניסו חזרה.
אין לי שיר לממולאים אבל יש לי שיר על מנגלים ומיני גרילים . תהנו
BBQ SONG
Cats Photo via Google images
Cheers!
נתת לי חשק והשראה
ReplyDeleteיאמי!
יש משהו טוב בעירקים אחרי הכל...