Monday, 6 September 2010

קינואה כרוב חמוץ סלק אדום ולימון כבוש Quinoa Beetroot and sauerkraut Happy Marriage



קינואה כרוב חמוץ סלק אדום ולימון כבוש 

מי לא יודע מה זה קינואה? שיצביע! ?
מכיוון שראש השנה יחול ממש מחר יום רביעי , חשבתי לחלוק אתכם מתכון שהוא גם בריא וגם יפה לעין. אם אתם לא אוהבים כרוב כבוש  המירו את הכרוב הכבוש בכרוב טרי מגורר. אפשר להשתמש בקולפן ירקות לגרר את הכרוב אם אין לכם מנדולינה . הגישו את התבשיל מעוצב בכלי כמו קערה או כל כלי קיבול בעל צורה מיוחדת,הפכו על צלחת ויש לכם תוספת צבעוניתויפת מראה . תוספת בעלת ערך מוסף תזונתי גבוהה וחסל סדר ההלקאה העצמית על אכילת יתר בחגים. לפחות כאן המצפון ימצא מנוחה ונחלה.
אז שתהיה שנה טובה לכולנו ולעבודה.... 


מצרכים:
1 כוס קינואה- שטופה היטב במסננת.
2 כוסות כרוב כבוש ביתי-שטוף היטב וסחוט מהמלח - או כרוב כבוש קנוי  (קופסת שימורים)
אפשר גם עם כרוב טרי מגורר על מנדולינה .  
1 סלק אדום מגורר גס.
1 בצל קטן קצוץ.
 3-4 כפות שמן זית . 
2 כוסות מים- להוסיף כוס וחצי מים בהתחלה אם צריך עוד הוסיפו באמצע הבישול.
מלח,פלפל שחור ,לפי הטעם
לימון כבוש להגשה. אם רוצים. 

הכנה:
לחמם מחבת או סיר טפלון , לקלות את הקינואה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שנשמעים פיצפוצים והקינואה יבשה ונפרדת.
לטגן בצל עד קבלת גוון זהוב קלות והבצל נראה מזוגג ושקוף.
להוסיף כרוב כבוש לטגן ביחד.
להוסיף סלק מגורר ולטגן קלות יחד .
להוסיף קינואה תיבול ומים.(כוס וחצי מים עשו אצלי את העבודה)
לבשל על אש נמוכה. לקרר לחלוטין לפני שמערבבים בעזרת מזלג לאוורר א תהתבשיל.
להגיש עם פלחי  לימון כבוש..
מתקבלת מנה ציבעונית בריאה וטעימה מאד. 

הצעת הגשה: לסחוט מיץ לימון לפי הטעם לכל סועד.
וקצת לחלק "הקולטורי"  הנה גידי גוב המצחיק והענק שאני מאד אוהבת. תנו לגדול בשקט




והם חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה (לא ממש בטוחה ) ;)
שתהיה שנה טעימה ומצחיקה לכולנו. 

No comments:

Post a Comment