Sunday, 2 August 2009

Crispy Roasted aromatic potato Moroccan style - recipe







תפוחי אדמה אפויים בתנור-חגיגת טעמים מרוקאית
כל אחד יודע שבמטבח המרוקאי אי אפשר לבשל ללא כמון!!!כן כמון הוא תבלין מאד חשוב בבישול המרוקאי.
במטבח שלי כמעט ואין תבשיל, סלט, מרינדה, שאני לא משלבת בה את התבלין המיוחד הזה.
התבלין לא רק מדגיש טעמים ,הוא גם בריא לעיכול.
תפוחי אדמה אפויים וקריספיים כמו במתכון הבא שאתן פה ,הם תוספת שהבנותי מתות עליה,ואף פעם זה לא מספיק.כי מרגע שזה יצא מהתנור הנישנושים החלו.
לכן אני ממליצה להכין מגש ענק מלא מהמעדן הפשוט הזה שיספיק לנישנושים וגם שישאר משהו אח"כ לארוחה.

תפוחי אדמה פריכים בתנור בתיבול מרוקאי-מתכון
_____________________________
לקרצף ולשטוף היטב תפוחי אדמה .
6-7 תפוחי אדמה גדולים שמיועדים לצלייה בתנור- לבשלם על קליפתם חצי בישול .
לחתוך לקוביות גדולות כמו בצילום עם קליפתם.

תיבולית :
______
1 כף גדושה פפריקה מתוקה מרוקאית כל כל פפריקה שיש.
1 כף שטוחה כמון טחון טרי.
2 כפיות תערובת של אבקת ג'ינג'ר ואבקת שום +פלפל לבן או שחור -לי יש אבקה כזו מוכנה.
4 כפות חומץ לבן רגיל - מי שאוהב יכול להחליף את החומץ הלבן לחומץ תפוחים טבעי.
6 כפות כפות שמן רגיל
4 כפות שמן זית.
מלח לפי הטעם.
לערבב את כל המצרכים לתערובת סמיכה ולהעמידה בצד עד שתפוחי האדמה התבשלו.
לקרר טיפה את תפוחי האדמה שאפשר יהיה לחתוך אותם.לדרם על תבנית פיירקס או כל תבנית אחרת שיש .
לצקת מעל את התערובת לערבב בעדינות.
לאפות בתנור שחומם מראש ל200C מעלות צלסיוס.
לאפות עד השחמה לא לערבב תוך כדי אפיה ,אלא רק לקראת הסוף לערבב בעדינות ולאפות עוד עד שהחלק שעורבב יראה פריך ושחום.
לטרוף חם.
הערות:
אם אין אבקת ג'ינג'ר ושום כמו שלי יש- אפשר להכינה לבד - לקנות אבקת שום ואבקת ג'ינג'ר ,פלפל לבן טחון- לערבב יחד .
אם אוהבים חריף להוסיף אבקת צ'ילי לתערובת,או פלפל שחור בנדיבות.
אם אוהבים טעם שומי מודגש, אפשר להוסיף לתערובת שום טרי כתוש.

קצת על כמון וסגולותיו-
הכמון נחשב לצמח תבלין ,ולצמח מרפא.
לכמון שימושים רבים ברפואה העממית.השימוש הנפוץ הוא הסדרת פעילות מערכת העיכול.
הכמון מרכיב עיקרי בתערובת הקארי ההודית.

טיפ ממטבחה של אמא שלי: - כמון שלועסים אחרי הארוחה המפסקת ביום כיפור, יקל על העיכול,וכן ישמור על מאזן הנוזלים בגוף.אל תשאלו למה ואיך אבל זה עובד.

מתכון זה מוקדש באהבה ללולי, שאוהבת מאד תפוחי אדמה אפויים בתנור.


Moroccan-style Crispy Roasted aromatic potato

This recipe is using the most important spice in my as well as my mother’s kitchen and I can’t imagine my cooking would like without this outstanding spice - cumin.
Cumin is well known for its attribute to healthy digestive system and it is an important digestive aid. I use a lot of this aromatic spice in my daily cooking too. It is good for anything you just think of. It is good in marinating fish , chicken, roast and stew, salads Moroccan style, and many more.

For the recipe in English please use the translator on the left. It is not the perfect translation but it will good enough to guide you through. You may make reference to the photos as well. It is really easy to follow.
For the ingredients, you would need 6 to 7 big potatoes, half boiled with skin, cut to chunk.

Seasoning
a 1 heap tablespoon sweet paprika
  1. 1 tablespoon cumin powder
  2. 2 teaspoons ginger-garlic powder mix
  3. Salt to taste
  4. 6 tablespoons cooking oil
  5. 4 tablespoons olive oil
  6. 4 tablespoons white vinegar

Mix well ahead ingredients b to h and let them set.
Arrange potatoes in baking tray
Pour seasoning mix and toss lightly
Bake in preheated oven 2000C until crispy brown. In my oven, it takes about 30minutes.
Enjoy.







1 comment: