Friday, 6 April 2012

חג פסח שמייח לכל באי הבלוג - Happy Passover to all my blog readers


בין סיר מרק עוף, לטאג'ין עוף ושעועית ירוקה, גלגול קניידלך, והכנת החרוסת לארוחת החג,לקחתי הפוגה קצרה לאחל לכולכם חג חרות שמייח.

אין אין על חג פסח וארוחת הסדר, ריחות של בית אבא ואמא, אוכל מסורתי ,צחצוח הבית, מירוק כלי הכסף, אגרטל הפרחים , ואיך לא הצפיה לאכילת המצה הראשונה. אני נמנית על אלו שאוהבות מצה עם הרבה חמאה כוס קפה או תה עם נענע, או מטבוחה, הכל הולך.
יש בי געגוע עז לארגזי הארטישוק ותרמילי הפול הטרי שאבא קונה בכל חג ואנחנו חוגגים עליהם סביב השולחן
אחת המשימות של אבא היקר היא, קילוף תרמילי הפול לדלי ענק, חלק מהארטישוק הוא מכסח במקצועיות לקבלת תחתיות  ארטישוק טריות, שאמא תמלא באהבה רבה בבשר טחון מתובל בתערובת תיבול מרוקאית לקציצות, הרוטב על בסיס זעפרן.

במשך שבעת ימי החג הפול ישלק במי מלח יתובל בפלפל לבן ( לא משתמשים בעדתנו בפלפל שחור בחג הפסח) ויזלל סביב כל השולחן בכל ארוחה.

ארטישוק ופול הם המזטים המרוקאיים סביב שולחן הפסח. במקרה זה כל הארטישוק מבושל במי מלח ופלחי לימון ונאכל פושר או קר .

.אני אסתפק בלעצום עיניים ולדמיין את הריחות והמראות של השולחן של אמא בליל הסדר, מרחוק.

אל תשכחו לבקר בפוסטים משנים עברו למתכוני החג.
חפשו אותם תחת התגית Passover food או תחת festive food

אז שיהיה לכם חג שמח כשר טעים ונעים.

Cheers!

2 comments:

  1. חג אביב שמח גם לך. תענוג צרוף לקרוא את הפוסטים שלך.

    כל טוב לך יקירה, תשמרי על קשר

    בידידות ,חנה'לה

    ReplyDelete
  2. חג שמייח גם לך.ברוכה הבאה ! :)שמחתי שבאת לביקור ...וכן אני גם זוכרת! :)

    ReplyDelete