Thursday, 12 April 2012

מופלטה למימונה 2012- מתכון - תרבחו ותסעדו - Jewish Moroccan last day of Passover open house

מופלטה

1 ק"ג קמח רגיל-
2 כפיות מלח
3 כפות שמן רגיל
500 מ"ל מי ברז
הכנה:
לנפות קמח לקערה גדולה, להוסיף שמן ומלח, להוסיף את המים. כל הכמות.
ללוש בידיים או במיקסר.
ללוש לישה רצופה של לפחות 10 דקות.
הבצק שיתקבל צריך להיות רך ונעים לעבודה. לא דביק. אם דביק מדי, אפשר להוסיף קמצוץ קמח.
להעביר למשטח עבודה, ללוש עוד כ- 5 דקות.
לחלק לשלושה כדורים. כל כדור לגלגל לנקניק, לפרוס בעזרת סכין . או לתלוש חתיכות בצק בגודל של כדור פינג פונג.
לכדרר בצק לכדור חלק.
את כל הבצק לכדרר, להניח בתבנית אפיה או כל מגש אחר שיכול להכיל אותם .
לכסות ולהניח בצד מכוסה טבול בשמן לפחות שעה.

לטיגון:
 לחמם מחבת כבדה או מחבת חשמלית.
 על משטח השיש או משטח עבודה, לקחת כדור לפתוח אותו ביד לעיגול דק מאד,כמעט שקוף. להניח על המחבת החמה.

מופלטה מטגנים רק מצד אחד.אך את הראשון אני מטגנת משני הצדדדים.
פתוח עוד עיגול להניח על העיגול שכבר במחבת.להמשיך כך בידיים משומנות היטב ועגולי בצק טבולים בשמן
 תוך כדי שהופכים כל פעם את העיגול שהינחנו אחרון למטה שיהיה על תחתית של המחבת והששכבה שמוכנה מעליו.

ומדי פעם, כשכבר הצטברו כמה עיגולים להעבירם לכלי ולכסות
אני מניחה בסיר  עם מכסה כשבתחתית יש נייר סופג. ומעל גם נייר סופג שהאדים לא ירטיבו את המופלטה . אך ישמרו עליה חמה ורכה
ובקיצור. להניח עיגול אחד לטיגון. כשמוכן להפוך.
להניח עליו עוד עיגול, ומיד להופכו למטה .וחוזר חלילה.
להגשה-
דבש חמאה, הם השידוך הקלאסי למופלטה,  
ריבה טובה, סירופ מייפל. יעשו עבודה נפלאה.
 כוס תה  מתוק עם נענע ריחנית והרבה שמחה
.הם חלק בלתי נפרד מטכס אכילת המופלטה הלא היא מלכת המימונה
תרבחו ותסעדו
ואי איפשר בלי מוזיקה מרוקאית מגניבה לערב המימונה, אז הנה כמה הצעות לשירים ומיקסים שאף אחד לא ישאר אדיש אליהם.
טיפה טיפה של האוליאלים מיקס משגע
.אהלן וסהלאן
חביבי דיאלי האוליאלים מיקס מדהים
ללה פאיטימה של האוליאלים
להקת שפתיים דרבוקות  
Listen
ללה פאטימה שמעון בוסקילה - מיקס מקסים
להקת שפתיים רימיקס מוזיקה ברצף - מימונה 2012

וידאו קצר מאד להכנת המופלטה.
video

2 comments:

  1. איזה כייף ..... לקרוא את הפוסט היפה הזה.... העלתי קישור לו בפרדס החלבי וגם בפייסבוק :)

    מתגעגעים אליך בפרדס

    תרחבו ותסעדו

    ReplyDelete
  2. תודה רבה לך חנהלה. מקסימה כמו תמיד! :)

    ReplyDelete