Friday, 6 May 2011

קציצות עוף או בשר בקר עם חומוס וקישואים - מתכון - chicken or beef meatballs with chickpeas and zucchini - Recipe

את הסיר הטעים הזה הכנתי באחד הביקורים שלי בארץ לבנותיי כמובן.
המתכון אולי נראה ארוך אך כל מי שיודע להכין קציצות יכול להכינם בדרכו ולקחת את רעיון הצירוף של הקישואים והחומוס.
עוד משהו קטן. אני מאד מאד אוהבת מיץ עגבניות במקום מים במתכונים שקוראים לרוטב עגבניות או למשל למרק עגבניות , או מרק שעועית ברוטב עגבניות. המיץ הוא תחליף נפלא לתוספות האחרות של הרסק וכו. אפשר למהול את המיץ במים לפי מידת הריכוז האהובה. גם מתכון זה פורסם בעבר הרחוק והובא לכאן לנוחיותכם. 
תהנו
מצרכים לקציצות:
500 ג'ר בשר עוף , בקר או הודו טחון
 - אפשר לערבב שניים מהם
זר פטרוזליה קצוצה
בצל מגורר גס וסחוט
תפוח אדמה מגורר דק וסחוט -  אני טוחנת בדרך כלל בצל ותפוחי אדמה במעבד וסוחטת.
1 - 2 ביצים קטנות.
2 שיני שום – אופציה
כמון, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח
מעט אגוז מוסקט מגורר טרי – מוסיף המון לעוף.
ללוש הכל לעיסה – ללוש היטב.
לטעום - אין ברירה.
לתקן תיבול
אפשר להוסיף מעט פירורי לחם אם רוצים.
לרוטב:
1 קופסא גרגרי חומוס .
לסנן.
קישואים בהירים קטנטנים – חתוכים לאצבעות.או עיגולים
4 - 5 עגבניות מגוררות גס.
1 ענף סלרי קצוץ דק.
פטרוזליה קצוצה לפי הטעם
1 קופסא רסק עגבניות
או מיץ עגבניות לרוטב- עדיף-לקנות בקבוק של ליטר ולהוסיף במקום המים.
אני משתמשת בזה המון לרטבי ומרק עגבניות.
פלפל שחור בנדיבות.
מעט סוכר לאיזון חמיצות.
שום כתוש
פפריקה מתוקה וחריפה אם רוצים חריף.
הכנה:
להכין תערובת קציצות.לקרר מכוסה לפחות שעה.
רוטב:

בסיר גדול לחמם מעט שמן זית ,לטגן בו את אצבעות הקישואים קלות.
להוסיף
עגבניות מגוררות.
רסק עגבניות אם משתמשים ברסק, להוסיף פפריקה ותבלינים.
להוסיף שום ושאר ירקות.
 או מהול במים להוסיף מיץ עגבניות במקום מים.
או מים אם משתמשים ברסק.
להביא לרתיחה.
להטיל פנימה קציצות בגודל ביס.
להיא לרתיחה להנמיך.
להוסיף חומוס לבשל על אש קטנה.
עד שהרוטב טיפה מרוכז.
מתקנים תיבול.
וזוללים עם הרבה לחם.
או אורז.או קוסקוס.
יוצא פשוט מעדן בל יתואר.

הסיר הזה נזלל בארץ...כאן (בסינגפור) אני מכינה מקישואי זוקיני- כי אין בהירים יוצא מעדן גם..אך מעדיפה את הנפלאים שיש בארץ.

No comments:

Post a Comment