Sunday, 8 May 2011

יום עצמאות שמח וכמה מתכונים למנגל ברביקיו או על האש קצת אחרת - BBQ recipes for Independence day picnic - Happy Bday Israel

כולם תולים את דגל ישראל במרפסת לא?
עמק יזרעאל באפריל
ברביקיו - מנגל - גריל - על האש
  הכתבה והמתכונים המובאים פה נכתבו ופורסמו על ידי בפורום אוכל שבו גלשתי בעבר.
מקווה שהמתכונים יוכלו לגוון במעט את ימי המנגל המצפים לכולנו ביום העצמאות הממשמש ובא.
יש פה הצעות מעט שונות מהמנגל הרגיל של קבב סטייק פרגית וכו...לא שאני מזלזלת בהם הלוואי עלי איזה שיפוד פרגית ברגע זה או איזה קבב רומני עסיסי. אבל נסו ואולי ספרו גם מה ניסיתם.
מאחלת לכולכם יום עצמאות שמח.
ויום הולדת שמח למדינה היפה שלנו.


קראו לזה מה ואיך שתבחרו
.אך ידוע שזוהי הדרך הקלה, הפשוטה, והידידותית ביותר לארח
הכנה מוקדמת תעשה את האירוח אפילו לקלה יותר. שם המילה היא אירגו,ן אירגון טוב מראש הוא כל מה שצריך על מנת שלא נגלה ברגע האחרון ששכחנו להכין את המרינדה , או לטבול את הבשרים במרינדה או לגלות שהאש לא חמה מדי או שהבירה חלילה לא קרה מדי...

לכן אירגון הכל מראש יפתור את כל כאב הראש. וחוץ מזה ומכיוון שמנגל הוא אירוח מאד לא פורמלי, יש הזדמנות פז ,להתנקם" באורחים ולהעסיק גם אותם.. . טוב נו לא יפה להתנקם.. לבקש יפה. גם ילדים יכולים לעזור וזהו החלק הנהדר .
אפשר למנות מישהו שיהיה אחראי על המשקאות אחר על סידור ואירגון הסלטים, קינוחים, ועוד.
כל האורחים אח"כ ימונו גם למנקים

מכיוון שריחות הסטייקים או השיפודים תמיד גורמים לאנשים להיות יותר רעבים ממה שהם ולהזיל ריר עד שזה מגיע אליהם לצלחת.
 מאד ממליצה להכין כמה נישנושים להעסיק אותם בינתיים.
כמו למשל, פיתה שנמרחה בשמן זית וזעתר פוזר עליה עם מעט פפריקה. הופ לתנור . אחרי אפיה לחתוך לחתיכות לנישנוש.
אספתי עבורכם כל מיני מתכונים ורעיונות להכנת מרינדות מכל מיני סוגים . רוטבים.
ועוד כמה רעיונות.

תקצר היריעה מלספר על אין סוף האפשרויות שאפשר להכין מהן רוטבים , מרינדות ועוד.
כמה ניסיתי וכמה עדיין מחכים לניסיון  אך ניבחרו משום השילוב המיוחד.

יש רוטבים ללא מלח שיתאימו לכאלה שלא יכולים לצרוך מלח בדיאטה שלהם .
ויש גם רעיונות למנגל =  ברביקיו גם לצימחונים שלא יצאו מקופחים.
מקווה שתעשו בזה שימוש.



צימחוני:
נתחיל עם הצימחונים שתמיד מקופחים וזה כמובן מתאים גם לכולם.
שיפודי דג חריפים
:מצרכים

לשיפודים -  פילה של דג לבן מכל סוג שתבחרו.
                לחתוך את הפילה למלבנים ולסרוג אותם לתוך שיפוד העץ. הכוונה לתקוע את השיפוד למעלה    למטה עד שיש לנו את הדג על השיפוד כמו נקניקיה ארוכה.
 מרינדה:

1 כף שמן
שתי כפות כוסברה קצוצה
2 כפות מיץ לימון
רבע כפית אבקת צ'ילי ,או פפריקה חריפה.
חצי כפית כמון קלוי וטחון טרי אפ אפשר.
הכנת מרינדה:
לערבב את כל מרכיבי המרינדה בקערה לערבב.
להניח פילה דג בכלי רחב מזכוכית או קרמיקה שיכילו אותם בשכבה אחת.
לצקת מרינדה מעל.
לכסות ומדי פעם להפוך.
להניח ל- 15 דקות לפחות במרינדה.
לשפד את הדג לפי ההוראות לעיל.
על הגריל שתי דקות.
אפשר להגיש עם שיפודי ירקות.

:ששליק אננס ודגים
פילה של ארבעה דגים- כל דג לבן, חתוך לקוביות של 2 ס"מ.
פלפל ירוק ואדום בשרניים חתוכים לקוביות – 2 ס"מ.
קופסת שימורי אננס.
קופסת לי'צי - שימורים
שיפודי עץ.
לשפד הכל על שיפודי עץ בצורה ציבעונית.עם הירקות והפירות בין קוביות הדג.
רוטב להברשה-דבש ונענע
1 כף נענע קצוצה
2 כפיות דבש
2 כפיו שמן רגיל
1 כף מיץ לימון טרי.
:הכנה
למרוח על השיפודים . להניח על הגריל, להמשיך להבריש תוך כדי  צליה . מוכן די מהר

קבב ירקות עם רוטב חרדל

ירקות:
קישועגול- יש בארץ זה הקישואים הקטנים בצבע צהוב עגולים וקטנים.
אם אפשר בייבי קישואים גם הולך.
חצילונים קטנים
בצלים קטנים
עגבניות שרי
פטריות שמפיניון
שיפודי עץ.
:רוטב קרם חרדל
15 גר' חמאה
6 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 כפות חרדל גרגרים טוב
300 גר' שמנת חמוצה רגילה.
חצי כפית כמון.
:הכנת הרוטבלהמיס חמאה בסיר קטן,להוסיף בצל ירוק לבשל 2-1  דקות, על אש נמוכה. עד שמתרכך.
להוסיף פנימה חרדל,שמנת  חמוצה, וכמון,לבשל על אש נמוכה עוד כ- 1 דקה , או עד שהקרם חם .בשום פנים ואופן לא להרתיח את המרכיבים.
להגיש חם על הירקות.
הכנת ירקות:
לחלוט קישואים,חצילים, ובצלים לכמה דקות במים רותחים.
אפשר גם במיקרו.
לסנן ןלשטוף מיד בהרבה מים קרים, להפסיק את הבישול.
לשפד ירקות על שיפוד עץ, אם החצילים גדולים לחתוך לקטעים של כ- 2.5 ס"מ.
לשמן מעט את הירקות.
ולהניח על הגריל.
להפוך לעתים קרובות. עד שיקבלו גוון זהוב ויתרככו.להגיש עם הרוטב חם מיד.

שיפודי עוף עם גלאז של קארי וליים
מצרכים לשיפודים:
750 גר' חזה עוף חתוך לקוביות .
12 שיפודי עץ.
מספיק ל- 6 מנות.
זיגוג:
315 גר' מרמלדת ליים.או לימון (ריבת ליים או לימון)
2 כפות חרדל דיז'ון.
2 כפיות אבקת קארי
1 כף מיץ ליים.
להכנת הזיגוג:
בסיר קטן לבשל יחד , את כל מרכיבי הזיגוג. להביא לרתיחה תוך ערבוב ,להחליש להבה ולבשל עוד כ- 3 דקות או עד שהכל התאחד יחד.
לקרר.
שיפודים:

לשפד את קוביות העוף על השיפוד.
להניח על כלי שטוח בשכבה אחת.
למרוח את הגלאז – זיגוג מעל הכל ומסביב.
להניח לשעה בזיגוג.
הכנה:
להוציא את השיפודים מהזיגוג , לשמור שארית הזיגוג למריחה תוך כדי צלייה.
לשמון קלות את הגריל של הברביקיו, לצלות 8-10 או עד שמוכן  תוך כדי הברשה של שארית הזיגוג.
מרינדת דבש
מתאימה לשיפודי כבש-טלה.
125 מ"ל
שמן זית
60 מ"ל שרי יבש
1 שן שום גדולה מעוכה
2 כפות דבש
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפות סויה מסוג טאמארי-  או כל סויה מצויה(היא הכי בריאה מיוצרת בתהליך תסיסה טבעי )
לערבב הכל יחד .
מצויין לשיפודי כבש. במשקל כולל של כ- 750 גר' בשר חתוך לקוביות ומושרה במרינדה.
על השיפוד אפשר להוסיף גם קוביות של חציל, שמלח פוזר עליהם , הונחו על מסננת להפרשת נוזלים.ל 30 דקות.לשטוף במים קרים לייבש טוב.
לשפד אותם בין קוביות הבשר.
לצלות שיפודים תוך כדי מריחה מדי פעם של המרינדה עליהם .

המבורגר ירקות
ל10 המבורגרים
חצי ק"ג ברוקולי קצוץ
חצי ק"ג קישואים קצוצים
250 גר' גזר קצוץ
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצו.
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כוסות פירורי לחם
60 גר' קמח מנופה.
פלפל שחור טחון טרי.
להכנת המבורגר:
לבשל את הירקות- ברוקולי, קישואים,גזר, במים רותחים עד שיתרככו.
לסנן ולשטוף במים קרים לקררו מידי.
לייבש היטב מנוזלים.
להכניס למעבד מזון.
.את הירקות המבושלים הבצל השום ופטרוזיליה, לטחון לפירה.
להעביר לקערה להוסיף פירורי לחם, קמח ופלפל לפי הטעם.
לערבב הכל , לקרר במקרר לפחות חצי שעה.
להוציא ,ליצור צורה של המבורגר. להניח על מגש עם נייר אפיה. לכסות ושוב להחזיר למקרר. עד זמן הפיקניק.
אפשר להכינם על מחבת , או על משטח משומן של ברביקיו.
להגיש עם לחמניות מקמח מלא. על עלה חסה.
עם סלסה של עגבניות.


שפודי כבש עם רוטב סאטה

750 גר' טלה או כבש.לנקות משומן.
לחתוך לקוביות
מרינדת צ'ילי:
1 בצל קצוץ גס
2 שיני שום מעוכות
1 פלפל טרי חריף מגורען וקצוץ.
2 כפות פתיתי קוקוס
3 כפות מיץ לימון
1 כף סויה
להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון לערבב היטב לרוטב.
לצקת את המרינדה על קוביות הבשר, להשהות לפחות ל- 30 דקות.
לשפד את הקוביות על שיפודי עץ.
רוטב סאטה:
יש המוני סיגנונות לרוטב סאטה. זה כמו אצלנו החומוס.
הנה אחד קלי קלות.
עםם מרכיבים זמינים.
125 גר' חמאת בוטנים
125 מ"ל מים רותחים.
רבע כפית רוטב צ'ילי.
1 כף מיץ לימון.
1 כף רוטב סויה .טאמארי אם אפשר. או מה שיש
בסיר קטן לבשל יחד חמאת בוטנים ומים רותחים,ורוטב צי'לי.
על אש נמוכה תוך בחישה עד מיזוג כל המרכיבים .
להוריד מהאש.
להוסיף לימון וסויה . לערבב היטב.
להגיש עם שיפודי הבשר מיד .

מרינדה שמתאימה ל- ראמפ סטייק.
250 מ"ל יין אדום.
125 מ"ל שמן זית
שן שום מעוכה
2 כפיות גי'נג'ר קצוץ.
לערבב הכל יחד לצקת על הסטייקים.
מספיק לכ- 6 סטייקים.


פרונס - שרימפס
פרונס בדרך כלל גדולים יותר . שרימפס הם הקטנים יותר.
1.5 ק"ג פרונס טריים מקולפים ,להשאיר זנבות.
מרינדה צ'ילי2 כפיות פלפל שחור גרגרים כתושים גס.
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף רוטב סויה טוב.
2 שיני שום מעוכות.
60 מ"ל מיץ לימון טרי
הכנת מרינדה
לערבב את כל המרכיבים.
לצקת על הפרונס- להשאיר במרינדה לשעה . תוך כדי ערבוב  כל הזמן.
קרם מנגו להגשה:
1מנגו מקולף וקצוץ גס.
3 כפות חלב קוקוס.
להכניס הכל למעבד . לטחון לפירה.
להגיש עם הפרונס כשהם חמים מהגריל.
הכנת הפרונס- שרימפס.
לסנן מהמרינדה, לשפדם או להכין על מחבת משומשנת מעט.
3-4 דקות עד שמשנים צבע. לא יותר מדי על האש. הם צריכים להיות רכים אך לא עשויים מדי.
להגיש עם הרוטב החם.
למי שאין חלב קוקוס הנה מתכון להכנת החלב בבית
מתכון חלב קוקוס.
חצי ק"ג שבבי קוקוס
750 מ"ל מים רותחים.
לערבב היטב עם כף עץ, להניח לחצי שעה מכוסה.
לסנן דרך שקית מוסלין או חיתול.
מזה נקבל קרם . קוקונאט קרים.
לחלב דליל אפשר לחזור על התהליך ולנצל שוב את פתיתי הקוקוס שנישארו בשקית.
או לדלל מעט את הראשון לקבלת חלב דליל.


שיפודי פירות
אננס טרי חתוך לקוביות 2ץ5 ס"מ
2קיוי חתוכים לרבעים.
250 גר' תותים גדולים
או כל פירות שתבחרו.
שיפודי עץ.
רוטב להברשת הפירות-דבש לימון 
1 כף מיץ לימון
2 כפות מיץ תפוזים
1 כף דבש
1 כף קליפת תפוז מגוררת דק.
לשפד את הפירות על שיפודי העץ.
להברישם ברוטב.
לצלות על הגריל, תוך כדי שהופכים כל הזמן שלא ישרף. והברשה מתמדת של הפירות

רוטב דבש וקפהרוטב נהדר ללא תוספת מלח, מומלץ לבשרבקר  וכבש.
1כף דבש

1 כף אבקת נס קפה
60 מ"ל מיץ לימון
2 שיני שום כתושות.
לערבב הכל יחד.
לצקת על בשר .


רוטב חזרת ותפוחים.
125 או פרווה לבחירתכם מ"ל שמנת מתוקה
1 תפוח חמוץ ירוק מקולף ומגורד  דק.
3 כפות חזרת לבנה מוכנה.
פלפל שחור גרוס טרי.
להקציף שמנת מתוקה לקצף לא מאד חזק.
לקפל פנימה את התפוח המגורד.
והחזרת, לתבל בפלפל לפי הטעם.
מצויין להגיש עם בשר, נקניקיות טובות, ודג בגריל.

חמאות מתובלות הן תוספת נהדרת  גם ליום כזה.
מתכון בסיסי לחמאה מתובלת יכול להיות .
חמאת פטרוזיליה.
125 גר' חמאה רכה.
מעט מיץ לימון.
כף פטרוזיליה טריה קצוצה.
פלפל שחור לפי הטעם.
הכל למעבד מזון - לעבד לממרח חלק.
להעביר את הממרח למשטח של ניילון נצמד, להכין ממנו נקניק ארוך וחלק. לסגור כמו סוכריה.לקרר במקרר עד שמתקשה.
זהו מתכון בסיסי שכמובן אפשר להמיר את הפטרוזיליה באיזה עשב תיבול שרוצים . כמו , עירית, רוזמרין,טימין,באזיליקום.
אפשר גם חמאת חזרת, אנשובי, פלפלים אדומים וירוקים בגריל, קארי פאסט, זה קרם קארי  לבישולץ
חרדל, בצל, צלפים, גרידת תפוז לימון או ליים.
ועוד רבים אחרים.
השתמשו בדמיון.

שיהיה לכם יום עצמאות שמח מאד .
וכל השנה גם.

!!!תשמרו על היערות .
אל תלכלכו.....
 ותהנו.
 חג שמח לכולם.

No comments:

Post a Comment