Tuesday, 2 March 2010

Green bean salad in orange Argan oil vinaigrette.



שעועית ירוקה בוינגרט תפוז ושמן ארגן

מצרכים:
שעועית ירוקה טריה מאד - חלוטה לזמן קצר, מקוררת במי קרח ומסוננת היטב.
פלפל אדום חריף חתוך לרצועות דקות מאד.
שורש סלרי או פרנסניפ- מגורר - או מגורר עם מנדולינה לגפרורים , כ-2-3 כפות או תלוי בטעם אפשר יותר.

ויניגרט:
2-3 כפות שמן ארגן- להוסיף בהדרגה עד לקבלת הטעם הרצוי. (תחליף יכול להיות שמן אגוזים , והכי קרוב שמן שומשום סיני קלוי) 
מיץ מתפוז אחד גדול
רבע כפית כמון
רבע כפית כוסברה- אבקה
חצי כפית פפריקה מרוקאית אדומה מתוקה.
סוכר מלח
3 כפות חומץ אורז (אפשר גם חומץ רגיל)
פלפל לבן
בוטנים קלויים גרוסים מלוחים ללא קליפה.או שומשום קלוי,או שקדים קלויים.אך הבוטנים פה מאד מתאימים.
לערבב מרכיבי ויניגרט ולצקת על הירקות.
להכין מבעוד מועד לספיגת טעמים ומיזוגם.
להגיש עם דג בתנור, דג מטוגן, על האש, בשרים קרים א ועל מצע אטריות "גלאס".
הערה: השתמשתי בממתכון זה בשורש פרנסניפ ,אך שורש סלרי מתאים מאד.
מצרפת כאן כתבה שכתבתי על שמן הארגן ותכונותיו ,שפורסמה בכתב העת של ארגון ה IFA ארגון הארומהתרפיסטים הבינלאומי שיושב באנגליה .
כתבה נכתבה בעקבות טיול שורשים שלי ב 2005 במרוקו.
מתנצלת על איכות הצילומים. הכל צולם על ידי. אך הצילום המקורי אינו ברשותי ברגע זה. מקווה להחליפם במקוריים ואיכותיים יותר בקרוב. (כשאגיע לארכיב המקורי שלי)

מצטערת על איכות הצילומים. הם נלקחו מאתר אחר ברשת. 

הסלט מוגש פה על מצע של "גלאס נודלס" אטריות שעועית אסיאתיות. שילוב מנצח.
תהנו.

No comments:

Post a Comment