Monday, 25 January 2010

Tsu Ki - צוקי ירח בנחלה

יפנית מגניבה במדרחוב נחלת בנימין. כשבתי הציעה לצאת יחד לארוחת צהריים מה שעלה לי בראש היה קודם איזה כייף, יום כייף ביחד עם בתי האמצעית רייצ',  זה נדיר כי היא תמיד תמיד עסוקה כמדריכת ספינינג מצליחה כפרה עליה.
טוב זה נגמר כרגיל בארוחת ערב מוקדמת, כי היא הייתה עסוקה... ההמלצה הייתה שלה , היא כבר אכלה שם קודם. בתי  חובבת סושי מושבעת, ואוכל יפני בכלל. גם אני, וזו הייתה בחירה מוצלחת מבחינתי.

הגענו למדרחוב נחלת בנימין בשעת בין ערביים של יום שלישי כששוק האומנים כבר התקפל. היה ריק ועשיתי מה שתמיד אני עושה שם, מסתכלת בעיקר למעלה כשהמדרחוב ריק. אהבה ישנה נושנה שלי להתבונן בבנינים הקסומים לאורך נחלת בנימין. בדרך המצלמה תקתקה תמונות של בנינים שפעם צלמתי כשהיו כמעט חורבות והיום שופצו. נפלא! הגענו למסעדה קטנה ומתוקה המראה מבחוץ הזכיר לי חלון ראווה  של מסעדה במזרח הרחוק... משהו אותנטי הריח לי מבחוץ, כבר טוב. למסעדה קוראים צוקי TSU KI- -ירח ביפנית. השולחנות במסעדה שבו את עיניי, עץ אגוז ברזילאי, מראה נקי של עץ עם הרבה אופי באסטטיקה מנימליסטית. כלי ההגשה מדהימים, הרבה חשיבה ארגומטרית מאחורי הקערות,  במיוחד אלו של הסלטים החמים. כן אנחנו אוכלים גם בעיניים.

אני חייבת לספר לכם שאני סועדת נודניקית, אני שואלת וחוקרת את השף או את המלצרים,  אם על אוכל או על קונספט,  בכלל נודניקית סקרנית.. אתם חושבים שלא נכנסתי למטבח הקטן של המסעדה? אז אתם טועים . בוודאי שנכנסתי.
דורון שאפו השף, הוא ישראלי שעלה אלינו מלוס אנג'לס ארה"ב .  תחום התמחותו כשף הוא האוכל היפני. נסיונו נרכש תחת חסותו של המאסטר סושי GENSON MIZOGUCHI כשעבד במסעדה המפורסמת  GEISHA HOUSE.

התלהבתי מאד מאד מהמדים שהצוות לובש. לכל בעל תפקיד תלבושת שונה ולכולם דגל ישראל תפור בצד אחד על השרוול ובצד השני הירח  או השמש היפנית האדומה. ציונות? נראה לי שכן. הבחור פשוט אוהב את הארץ בכל נימי נפשו. ונראה לי שהרווח כולו שלנו. הוא פשוט מוכשר כמו שד . המנות שיצאו מהמטבח לא היו מביישות אף שף יפני דגול ככל שיהיה.

המנות הגיעו על כלים מעוצבים ומתוחכמים. הסאשימי הטרי והנוצץ, הגיע על צלחת ,שישבה על צלחת נוספת עם מיטת קרח בינהן. הצלחות נעו בסיבובים חלקים ,שייטו בכל פעם שסובבתי אותן לצלם...כמובן!
בצלחת, טונה אדומה , אנטיאס, וסלמון טריים( מחיר- 34 ש"ח) שלפי דורון השף מגיעים מדי בוקר למסעדה בשיא טריותם מהשוק . (הוא מגיע לשוק בשש וחצי בבוקר לבחור בעצמו את הנתח הטוב ביותר של הדגים) לפי דבריו הוא לא מתפשר אלא על הטוב ביותר. (כן זה הורגש באיכותו של הסאשימי).

המנה הבאה היית הפתעה מבחינתי, שילוב של סטייק פילה מעושן בדיוק לדרגה הנכונה אשר שולב  ברול סושי  פרוס, יחד שכנו עמו ברול: אספרגוס ועירית קצוצה ברוטב טריאקי MMM כמה טעים.  מנה מושלמת !!! מומלצת בכל פה ( עלות- 34 ש"ח). נבלעה וכאילו לא באה אל קירבי.

מנה נוספת שבעיני הייתה גולת הכותרת  היא מנת ה"טארו טארו" 5 אצבעות אורז סושי עם טונה טריה קצוצה למחית גסה מעל פרוסות צ'ילי ירוק  וטאביקו( קוויאר דגים).  בסיס האצבעות טוגן לדרגת פריכות עדינה על מחבת ללא שומן .  עלות - 34 ש"ח שווה!!! כל ביס היה תענוג צרוף (נשבעת) אם אתם צריכים לבחור שתי מנות? לכו על הסושי סטייק ועל אצבעות האורז. אבל ראו הוזהרתם כל מה שטעמתי היה מדהים.

למשל, סלט עוף אסיאתי, כרוב , גזר, נבטים, ועוף מאודה ברוטב וינגרט סויה ג'ינג'ר.  מנה משביעה ועדינה בטעמה, מקושטת ברצועות וון טון קריספיות. ( עלות- 34 ש"ח). בתי התענגה על שני רולים של סושי צמחוני. ואני על כל השאר (את הדיאטה איפסנתי בבית ). מה שעדיין לא הוגש במסעדה והיה חסר לי זה תה ירוק יפני. אך נאמר לי שהם עדיין בהרצה ( פתחו לפני כחודש וקצת..) גם את מחלקת הקינוחים לא בדקתי.

גם את מחלקת האלכוהול לא בדקתי אך נאמר לי שמגישים שם קוקטיילים כמו: מרטיני ליצ'י,  יין שזיפים יפני (צ'ויה), ושמפניה צ'ויה. הזמנתי תה שהביאו לי ממסעדה סמוכה ( בשביל מה יש חברים? ).
המחירים מאד מאד סבירים לדעתי.

מוזיקה נהדרת נגנה ברקע. הצוות צעיר ומגניב. אוירה של בר תל אביב שכונתי בנימה אישית, בסביבה מגניבה.
הנה הארוחה בתמונות. וגם קצת ארכיטקטורה מהסביבה בה ממוקמת המסעדה. נחלת בנימין פינת רמב"ם  ממש על הככר  מספר חנויות פנימה ברמב"ם.
אם תבואו בימי שליש וששי תקבלו צ'ופר  את שוק האומנים במדרחוב. תודו שזה שילוב מנצח אוכל אומנותי איכותי טעים ,  ומוקפד, באווירה אומנותית של שוק האומנים. לא? RIGHT?
תראו.mm כmה טעים .



ארכיטקטורה בנחלה.

No comments:

Post a Comment