Saturday, 10 October 2009

Candied Pomelo Peel- קליפות פמלה מסוכרות


















אני לא כותבת הרבה לאחרונה,סתם עצלות אני מניחה.

די עסוקה בהכנת קו התכשיטים החדש שלי שאותו בוודאי אקח לארץ בנסיעתי הקרובה ובחיים עצמם..
אבל לרגע אל תחשבו שאני לא מבשלת למשל או אופה וגם מצלמת.הכל מתועד.
מתועד לרגע שהמוזה תאפוף אותי ואעלה פוסט.והנה היא אפפה אותי היום.

 קליפות מסוכרות  מעוררות בי געגועים, ומעלים בי זכרונות ילדות נוסטלגיים.קליפות מסוכרות  עבורי זה חורף , גן ילדים וריח של הדרים באויר.

אז תמצאו לכם פמלה ענקית יפה וטריה כמו זו שמצאתי בשוק וקדימה למלאכה.
הפמלה צריכה להיות באמת ענקית ובשרנית ואם מה שיש בנמצא זו פמלה קטנה בוודאי תצטרכו 2-3 פמלות.
הכמויות שאתן פה מתאימות לפמלה ענקית שהקליפה שלה עבה מאד.

מצרכים :
1 פמלה ענקית שטופה
600 גר סוכר
700 מ"ל מים

אופן ההכנה:-
לשטוף היטב פמלה ובעזרת קולפן לקלף את הקליפה הדקה החיצונית בעדינות .
לקלף את הפמלה .

. להשרות את הקליפות לפחות-ל-24 שעות תוך כדי החלפת מים מדי פעם.
לסנן לשטוף היטב.

בסיר נירוסטה להרתיח מים שיכסו את הקליפות ולהביא לרתיחה ,לא לבשל רק להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב  מדי פעם שהכל יטבול במים.
לסנן ולשטוף במים קרים.
אני נוהגת לחזור על הפעולה הזו מספר פעמים ,לפות שלוש פעמים עד שהקליפה לא ממש מרירה.
לסחוט קלות את המים מהקליפות.

בסיר רחב לצקת מים ,ולהוסיף סוכר. להביא לרתיחה ולבשל על להבה בינונית מרגע הרתיחה כ- 5 דקות.
בנתיים יש לחתוך את הקליפות לרצועות או לכל צורה שתבחרו.
לבשל את הרצועות במי הסוכר תוך כדי ערבוב מדי פעם.
יש לדאוג שהכל יתבשל על להבה נמוכה .
אני נוהגת להפוך בעזרת מלקחיים את הרצועות  זה מקל על מלאכת הערבוב.
להמשיך לבשל על אש נמוכה עד שכמעט כל הנוזלים נספגו .
כשלושים דקות בערך.

בתום הבישול יש להניח את כל הרצועות על גבי רשת אפיה
לקרור קל ,בנתיים נכין צלחת עמוקה עם סוכר דק ,ונטבול את הרצועות בסוכר לסדרם על גבי הרשת ולהשאיר בחוץ לפחות יומיים לייבוש .
בתום הייבוש אפשר לגלגלם לשבלולים יפים ולאכסן בקופסה אטומה.
 אם מזג האויר חם אכסנו במקרר.
הנה התהליך בתמונות.
תהנו.

 

4 comments:

  1. קליפות הדר מסוכרות מאוד מזכירות לי אותך. אכן מן הראוי שיוקדש להם פוסט
    שיהיה שבוע נהדר
    ושישו ושימחו בשמחת חג

    ReplyDelete
  2. אוי תודה כמה מקים שבאת לביקור בפינתי הקטנה.כן קליפות הדרים זו אני. ולא חשוב אם תפוז אשכולית לימון אתרוג או פמלה.אוהבת אותם כולם.
    שישו ושמחו מועדים לשמחה .

    ReplyDelete
  3. Oh Thank you melissa. I didn't see your comment b4. :)

    ReplyDelete