Friday, 29 May 2009

ארוחה מהירה-עוף וירקות בציר מיסו

שיני שום, רוזמרין, שמן זית ומלח .Garlic in olive oil salt and rosemary befor baking.העוף השומים וחבילת הירקות בתנור.
ירקות עטופים בנייר כסף ,שיצר מעין סיר בישול במרק מיסו.
מים,ומשחת מיסו, וחמאה .miso past , water, and butter for the
mushrooms.

Assorted mushroom before cooking them in miso past
ירקות שיכוסו בציר מרק מיסו ומעל תפוזר חמאה.-Enoki Mushrooms-shitake mushrooms,and Asparagus
מצע מלח ארומטי לעופות.aromatic salt for the grilled chickenהעופות בתום הצליה. the end result
the chickens after the massage...
עופות שעברו מסג' במיץ לימון,חרדל וצילי.-
מרכיבי תערובת המסג' לעוף.-The ingredients for massaging the chickens


*******************


אני אוהבת להכין ארוחות ממה שיש במקרר.לפעמים יש יותר לפעמים פחות.
ולפי ההיצע כך הארוחה.
הפעם שילבתי קצת מזרח ומערב.
עוף על מצע מלח ארומטי.
וירקות בציר מרק מיסו.
אין מתכון .
יש צילומים של התהליך, ושל המצרכים.

לשם חיסכון באנרגיה, אני נוהגת בזמן צליית העוף בתנור ,.לצלות לפחות שני עופות ביחד.ואחד להקפיא.
ולצרף כל מיני תוספות כמו למשל,שיני שום בשמן זית ארומטי .
תפוחי אדמה אפויים בנייר כסף.ועוד.

אז הפעם היו-
שני עופות לא גדולים.
ירקות- אספרגוס,פטריות שיטאקי טריות.אטריות מחט.וברוקולי.
העוף עבר מסג' של מלח -ועמד על מסננת כ-10 דקות -(זה לא עוף מהארץ שמוכשר ועבר המלחה,בארץ וותרו על השלב הזה)
שטפתי וייבשתי.

מרחתי ועיסיתי קודם במיץ לימון טרי ,. בחרדל רגיל מאד,ומעט צ'ילי מתוק תאילנדי.
הכנתי תבנית מרופדת בנייר כסף(לחסוך רחיצה של התבנית אח"כ)
על התבנית שפכתי כמות של מלח שיצרה מן שכבה לא עבה במיוחד .ועלי הפזרתי מחטי רוזמרין,וקליפות תפוז (שתמיד יש לי קפואים בצנצנת בפריזר.)
על שכבת המלח הנחתי את העופות על הגב.

בבטן העוף הנחתי את חצאי הלימון הסחוטים ,.ופזרתי גם רוזמרין בפנים.
על יד העוף ,הנחתי חבילה של נייר כסף, שבתוכו שיני שום, שוחים בשמן זית מלח גס ורוזמרין.לסגור כמו חבילה ולהניח לצד העוף.

ירקות בציר מיסו:-
מרתיחים מים.מערבבים מיסו לפי ההוראות (לי יש מנות קטנות בשקיות, אך אפשר להשתמש במיסו מצנצנת כף בערך לכוס מים .)
להניח ירקות על נייר כסף,לצקת מעל את המרק מיסו שהכנו.
מעל לפזר חתיכות חמאה, בערך 2 כפות חמאה.

את כל זה לסגור כחבילה, ולהניח לצד העוף.
את כל התבנית ,להכניס לתנור על חום גבוהה.
אצלי זה 250 מעלות.

כשהעוף מתחיל להשחים.להוריד טמפרטורה ל170 מעלות , ולכסות עוף בנייר כסף, למנוע השחמה יתרה.
לאפות הכל ,עד שהעוף מקבל את הגוון הרצוי לכם .
באותו הזמן הירקות מתבשלים במיסו.
והשומים נצלים.
וזהו הארוחה מוכנה.

אם ממש רעבים אפשר להוסיף אטירות סובה- שזה אטירות שעשויות מקמח כוסמת - וזה ממש ממש בריא.
ואם לא ,אפשר לאכול ירקות ,ולשתות את המרק מהירקות .
במקרה זה אפשר להוסיף אח"כ עוד מרק מיסו .ויש יופי של מרק.

מרק מיסו מהיר מכינים כך:כף מיסו לכוס מים לערבב מיסו עם מעט מים חמים .
וא"כ להוסיף את שאר המים החמים(מים שעברו רתיחה קודם)ויש מרק.
לזה מוסיפים מה שרוצים.

בתאבון.

שלכם cookingstyle


1 comment: