Thursday, 30 September 2010

Missy Elliott HippHopp singer 2010 Singapore F1 GP Show










Missy throwing her sinkers to Singapore fans

Mariah Carey - The singer tumbled on stage. Last evening of 2010 Singapore F1 Grand Prix in the video.

Mariah Carey - The singer tumbled on stage

Mariah Carey keep Singing bare foot.[high heels should be out by low ;) ]


Beat boxing. Singaporean performing between Mariah Carey songs.

Heikki Kovalainen on fire at the 2010 Singapore F1 Grand Prix in the video.


This is my first attempt to download video to my blog. 

Video : Cookingstyle


Watch Heikki Kovalainen on fire at the 2010 Singapore F1 Grand Prix in the video (not the best , but the best i could with all the adrenalin and noise) . We where stunted to see him stopping the car and jumping out to put out the fir himself.



2010 Singapore F1 Grand Prix in the video - starting position 26th September.








Walking the red carpet corridor exhausted but seems very happy wining the 2010 Singapore f1 GP .

Monday, 27 September 2010

Congrats to Fernando Alonso wining 2010 SINGAPORE GRAND PRIX- F1 - The Marina Bay Circuit



Alonso the winner after showering Webber.
Webber get great shower .
showering Webber.

 Not easy at all. we all trying very hard.

Beautiful Singapore Marina Bay.
Oh wow, three days of Formula 1 in Singapore where intensive, exciting and unforgettable. three days of  f1 racing, in between other classes racing like Formula BMW, Porsche Carrera.

We have round the clock great world class singers and artist every day. Just to mention some, Friday 24Sep. we saw Missy Elliott. Missy Elliot rocked the crowd. It was really electrifying show. Her dancers are wow. You don't see this often...
Saturday 24th Sep, we saw  Daughtry (my Favorite), followed  in the evening with Adam Lambert. Both gave us amazing show. Right from there heart. Loved both of them. Daughtry is true artist. Adam is class on stage. Loved his show very much.

Mariah Carey performed at the last evening after the race. She is too Diva and too spoiled on the stage, She got great voice but didn't like her show very much. Very dull and not from the heart. I'v expected more from her. I guess the humidity and the warm whether of Singapore was to much for her.

 It's a yearly celebration in the Island that not to be missed by anyone. Like last year i say it again, the event organizers sure did good work . excellent i would say. No one can beat Singapore when it comes to organizing large scale events like F1.
I was there rooting for L. Hamilton, but i like Alonso too. so i'm very happy so far! Hope Hamilton will change his luck in the next coming race in Japan. We cross fingers for him.
You can read more about the race. Lap by lap, well described, I couldn't do it better then they did.
I am too eager to tell you more and show you all my photos, but it's very late and i'm still very tired. I promise to show more in the coming days.

Check again for more Photos from 3 euphoric days. :)

See you soon. (if time permit ).

Cheers.

Friday, 10 September 2010

My New year Dinner in photos---- --- ראש השנה שלי 2010 בתמונות























Happy Jewish New year 2010.
הנה לכם סיפור "מחודד" כפי שבתי כתבה לי ואף שלחה לי .
שרק יהיה מצחיק... כי אין פה כוונה לפגוע חלילה ברגשותיו של אף אחד.
  
סיפור יהודי מחודד בדיוק בשבילך...

> לפני כמה מאות שנים רצה האפיפיור לגרש את כל היהודים מאיטליה. היהודים
> הקימו,כמובן, קול צעקה שבעקבותיו הציע האפיפיור לערוך עימות בין מנהיג
> היהודים לבינו. אם המנהיג היהודי ינצח יורשו היהודים להישאר באיטליה.
> הקהילה היהודית בחרה את רבי מוישה הזקן לייצג אותה בעימות. אך רבי
> מוישה הזקן לא ידע לדבר לטינית והאפיפיור לא ידע לדבר יידיש. משום כך הוחלט
> לקיים עימות שקט.
>> ביום של העימות ישבו האפיפיור ורבי מוישה האחד מול השני, ולאחר דקה הרים
> האפיפיור את ידו והראה שלוש אצבעות. רבי מוישה הרים יד והראה אצבע אחת.
> לאחר מכן סובב האפיפיור את אצבעו באויר מעל לראשו.
> רבי מוישה הצביע לכיוון הרצפה.
> אז הביא האפיפיור לחם קודש וגביע יין מקודש.
> רבי מוישה הוציא תפוח.
> בשלב זה קם האפיפיור על רגליו והודה: "האיש הזה ניצח אותי. היהודים יכולים
> להישאר".
> מאוחר יותר התאספו אנשי האפיפיור סביבו ושאלו אותו מה קרה שם.
> קודם הראיתי שלוש אצבעות כדי להזכיר את השילוש הקדוש.
> הוא הגיב בהרמת אצבע אחת כדי להזכיר לי שיש אלוהים אחד לכולנו.
> אחר כך הנפתי את אצבעי מעל לראשי כדי להראות שאלוהים נמצא סביבנו
> והוא הצביע לרצפה כדי לומר, הוא נמצא ממש פה אתנו.
> לסיום הוצאתי את הלחם והיין הקדושים כדי להגיד לו שאלוהים סולח לנו על
> חטאינו, אז הוא הוציא תפוח כדי להזכיר לי את החטא הראשון.
> לכל דבר הייתה לו תשובה. מה יכולתי לעשות?"
> גם הקהילה היהודית התגודדה מסביב לרבי מוישה ובקשה הסברים.
> אמר להם רבי מוישה: "בהתחלה הוא אמר לי 'יש לכם שלושה ימים לעוף מפה',
> אז אמרתי לו 'לך תזדיין',
> אחר כך הוא הודיע לי שכל העיר חייבת להתרוקן מכל היהודים. 
> אמרתי לו שאנחנו נשארים פה ולא הולכים לשום מקום."
> "נו, ואז?", שאל מישהו.
> "מי יודע?", ענה לה רבי מוישה, "הפסקנו לארוחת צהריים".

שנה טובה לכולנו.

Thursday, 9 September 2010

New Year Moroccan Chick Peas recipe ---- ארוחת ערב ראש השנה --- מתכון תבשיל גרגרי חומוס בבצל צימוקים וקינמון  




אז זהו השנה החדשה כבר פה מאמש והיא נראית די מבטיחה. מבחינתי היא החלה ברגל ימין בהרבה מובנים וזה אומר רבות על העתיד לבוא בשנה החדשה. הארוחה הייתה טעימה ומהנה. האורחים לא הפסיקו להשמיע קולות הנאה (חסר להם שלא ,עבדתי וטרחתי יומיים במטבח, שלא לדבר על הקניות וההכנות) מכל ביס. הם כבר מאומנים ויודעים שצריך לחכות לפוזת צילום של המנות. 

ראש השנה הוא חג מלא צבע טעמים וריחות שמיוחדים אך ורק לראש השנה. אני כמובן מבשלת על טהרת המטבח המסורתי של אמא שלי ,הלא הוא המטבח המרוקאי, לכן קינמון ופירות יבשים מככבים בהרבה מנות. הזכרונות שלנו עשויים מכל זה.  (שיר מקסים של דין מרטין שאני מאד אוהבת )מהריחות הטעמים והמראות שספגנו בילדותנו והעברנו לילדנו שיעבירו לילדיהם.

 לפני החג שוחחתי עם אחותי בקנדה והחלפנו רעיונות לגבי התפריט,(היא בשלנית מעולה). אחותי בארה"ב לעומתה לא נותנת מתכונים אלא מבקשת מתכונים. ;) כמה ימים לפני החג היא כתבה לי "נו שימי כמה מתכונים בבלוג" היא מצחיקה. ( יאמר לזכותה היא פרקטית כשמדובר בבישול, היא מתקשרת לילדים בדרך מהעבודה ומבקשת שישימו סיר עם מים על הכיריים ושיתחילו לחמם, שאלתי למה ? אמרה עד שאגיע אחליט מה להכין , או פסטה או מרק אבל שהמים ירתחו כשאהיה שם. פרקטית לא? ) . אין עלייך אחותי ( אני צריכה לבוא לנסות את המטבח החדש שלך ). 

נחזור לאחותי מקנדה, היא סיפרה לי על תבשיל של גרגרי חומוס בבצל וצימוקים ,ברגע שהתאור הזה יצא מפיה זהו, ידעתי , אני הולכת לבשל תבשיל של "גרגרי חומוס בצל צימוקים ועוד כמה דברים " זה פשוט הצית לי את הדמיון. אני מודה לא חשבתי על השילוב של גרגרי חומוס בתבשיל מתקתק. אבל בעצם למה לא? מה יכול להיות רע? כמו שאחותי מארה"ב אמרה ,כשסיפרתי לה על הרעיון של אחותי מקנדה, "מה יכול להיות רע חומוס הולך עם הכל" נכון אחותי את צודקת. ואכן כך היה. לא היה לה מתכון אז מהתאור זה מה שיצא. תשמעו זה טעים. אם לא היה חג הייתי מוסיפה הרבה הרבה פלפל שחור ואולי אפילו איזה צ'ילי לתוספת חריפה. אני אוהבת חריפות כשמדובר בתערובת של פירות יבשים, זה מדגיש טעמים.




איך הכנתי? הנה:
מצרכים:
1 קופסא של גרגרי חומוס בשימורים
3-4 בצלים גדולים פרוסים לירחים דקים
חצי כוס צימוקים שחורים שטופים ביטב במים רותחים. (אפשר חלק להמיר באוכמניות אדומות מיובשות)
שזיפים מיובשים קצוצים (כמה שרוצים)
פלפל שחור,מלח,מעט קינמון אם אוהבים.
דבש או סילאן תמרים לפי הטעם.
1 כוס מים
או חצי חצי - מים ומיץ תפוזים.
כ4-5 כפות - שמן זית לטיגון.

הכנה:
לשטוף  ולסנן את גרגרי החומוס.
לטגן את הבצל עד שצבעו זהב כהה. חשוב לטגן ולערבב כ להזמן את הבצל לקבלת גוון אחיד.
להוסיף את כל שאר המצרכים לכסות ולבשל על אש נמוכה עם מבודד מתכת מתחת לסיר למניעת חריכה.
התבשיל צריךל היות עם מעט רוטב במרקם של קונפיטורה דלילה.

הערות: אם היה לי יין מתוק ( פורט א ויין פטישים מהארץ) או יין מוסקט הייתי מוסיפה במקום מים. למי שיש יאתם מוזמנים לנסות.
הצעת הגשה: קוסקוס, אורז לבן, פירה, או מעל טוסט . אתם תחליטו.


כדורי אורז לילדים שבנינו.

חתול יהודי יש כזו חיה... ;)

שתהיה שנה טובה טעימה בריאה ומהנה  שכל משאלותינו יענו. שנראה את גלעד שליט והשלום השלום במהרה אתנו אמן! 

Happy Jewish New Year Everyone!

Monday, 6 September 2010

קינואה כרוב חמוץ סלק אדום ולימון כבוש Quinoa Beetroot and sauerkraut Happy Marriage



קינואה כרוב חמוץ סלק אדום ולימון כבוש 

מי לא יודע מה זה קינואה? שיצביע! ?
מכיוון שראש השנה יחול ממש מחר יום רביעי , חשבתי לחלוק אתכם מתכון שהוא גם בריא וגם יפה לעין. אם אתם לא אוהבים כרוב כבוש  המירו את הכרוב הכבוש בכרוב טרי מגורר. אפשר להשתמש בקולפן ירקות לגרר את הכרוב אם אין לכם מנדולינה . הגישו את התבשיל מעוצב בכלי כמו קערה או כל כלי קיבול בעל צורה מיוחדת,הפכו על צלחת ויש לכם תוספת צבעוניתויפת מראה . תוספת בעלת ערך מוסף תזונתי גבוהה וחסל סדר ההלקאה העצמית על אכילת יתר בחגים. לפחות כאן המצפון ימצא מנוחה ונחלה.
אז שתהיה שנה טובה לכולנו ולעבודה.... 


מצרכים:
1 כוס קינואה- שטופה היטב במסננת.
2 כוסות כרוב כבוש ביתי-שטוף היטב וסחוט מהמלח - או כרוב כבוש קנוי  (קופסת שימורים)
אפשר גם עם כרוב טרי מגורר על מנדולינה .  
1 סלק אדום מגורר גס.
1 בצל קטן קצוץ.
 3-4 כפות שמן זית . 
2 כוסות מים- להוסיף כוס וחצי מים בהתחלה אם צריך עוד הוסיפו באמצע הבישול.
מלח,פלפל שחור ,לפי הטעם
לימון כבוש להגשה. אם רוצים. 

הכנה:
לחמם מחבת או סיר טפלון , לקלות את הקינואה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שנשמעים פיצפוצים והקינואה יבשה ונפרדת.
לטגן בצל עד קבלת גוון זהוב קלות והבצל נראה מזוגג ושקוף.
להוסיף כרוב כבוש לטגן ביחד.
להוסיף סלק מגורר ולטגן קלות יחד .
להוסיף קינואה תיבול ומים.(כוס וחצי מים עשו אצלי את העבודה)
לבשל על אש נמוכה. לקרר לחלוטין לפני שמערבבים בעזרת מזלג לאוורר א תהתבשיל.
להגיש עם פלחי  לימון כבוש..
מתקבלת מנה ציבעונית בריאה וטעימה מאד. 

הצעת הגשה: לסחוט מיץ לימון לפי הטעם לכל סועד.
וקצת לחלק "הקולטורי"  הנה גידי גוב המצחיק והענק שאני מאד אוהבת. תנו לגדול בשקט




והם חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה (לא ממש בטוחה ) ;)
שתהיה שנה טעימה ומצחיקה לכולנו. 

Sunday, 5 September 2010

Tanzeya --- Moroccan aromatic onion jam טנזיה --ריבת בצל ופירות מיובשים לראש השנה



טנזיה היא ריבת בצל ופירות מיובשים מהמטבח המרוקאי.
תערובת ארומטית של תבלינים כמו "ראס אל חנוט", קינמון וציפורן מבשמים אותה .
מקומה של הטנזיה יהיה תמיד על שולחנה של אמי,ועל שולחני בראש השנה.כמובן אפשר ואף רצוי לשלבה בתבשילים כמו צלי בשר,עוף וקציצות בכל ימות השנה. 

כמות ל-כ6 מנות 

2 בצלים גדולים
2 תפוחי עץ מקולפים וחתוכים לקוביות . 
10 משמשים מיובשים
10 שזיפים מיובשים מגולענים.
חצי כוס צימוקים כהים
כוס יין מוסקט (200מ"ך) להשריית הפירות.
5 כפות שמן אגוזים או כל שמן אחר מועדף.
חצי כפית ראס אל חנות או לפי הטעם.
פלפל שחור או לבן בנדיבות..זה טעים קצת חריף...
רבע כפית קינמון או יותר לפי הטעם.
חתיכת גי'נג'ר טרי כ- 2 ס"מ, פרוסה.
רבע כפית מלח או לפי הטעם
כוס שקדים חלוטים במים רותחים מקולפים- ומטוגנים במעט שמן רגיל.
4 כפות דבש-או לפי הטעם ,להתחיל עם פחות דבש ולהוסיף לפי הטעם הצורך.
1 כף חומץ בלסאמי
1 כף חומץ יין אדום –אם אין אז חומץ רגיל או תפוחים.
רבע כוס סירופ גראנדין. (לא חובה)

הכנה:

בצל-- לפרוס לירחים, לטגן בשמן כשהסיר מכוסה,מערבבים מדי פעם,מטגנים עד הזהבה . 
לסנן פירות מושרים,להוסיף צימוקים ואת שאר הפירות, לטגן קלות.
להוסיף תבלינים, גינג'ר,מי השרייה או היין.
להוסיף 1 כוס מים.
להוסיף חצי מכמות השקדים, השאר לשמור לקישוט.
לבשל על אש קטנה עד  שהרוטב מסמיך,אך עדיין יש מעט רוטב.
מתקנים תיבול ,כמו מתיקות וחמיצות.
הצעת הגשה:
מגישים עם קציצות בשר או עוף על קוסקוס או אורז.
לקשט בשקדים ששמרנו.

שנה טובה ומבורכת לכולנו.






Friday, 3 September 2010

גביעי קישואים ממולאים בשר ושאר ירקות- סיר עירקי מעורב- The Iraqi Link &The end of two Zucchini



השבוע שאוטוטו מסתיים,ה יה בסימן הודעתו של נשיא ארה"ב על עזיבת צבא ארה"ב את אדמת עירק. טוב, נו, לא כל
 הכוחות עוזבים (חלק ישארו לשים עין על סיר הבשר), אך הוא התכוון לומר שהוא מודיע רישמית שהמלחמה והמשימה בעירק הושלמה מבחינתו (רק מבחינתו). חשבתי שזה בהחלט מאורע חשוב שהשפיע על כולנו בכל מיני מישורים, פוליטיים וכלכליים, וראוי לציינו כמאורע. ומה מהנה יותר מלקשור מאורעות חשובים לאוכל? שום דבר , רק אוכל. אז הבוקר התעוררתי בסימן עירקי. לא ממש התכוונתי בכלל. אבל הצצה קצרה במקרר העמוס (ישראלית או לא?) לא הותירה לי הרבה ברירות. יש בשר טחון, יש קישואים ירוקים וטריים,יש בצל ענק שמיועד למילוי. ושאר מיני ירקות. והנה לכם סיר עירקי כשר למהדרין. או בלשון העירקים "קוסה מחשי" . הכנתי לי כוס קפה, שמתי לי מוזיקה ישראלית מזרחית שתתאים לאווירת המזרחיות שתיכף תכנס לסיר.,וכל זה אמור להניב סיר טעים לארוחת ערב ששי. אורז עירקי לבן יצטרף למסיבה העירקית ( טוב לזה אתם לא ממש תצטרכו מתכון נכון? ). אז מה היה לנו עד עכשו? אה כן, האמריקאים עזבו את עירק ואנחנו נאכל קוסה מחשי. דיל לא רע תודו. ואולי השלום יגיע במהרה בימנו למחזותנו גם. אמן

שבת שלום לכם.


מתכון: קוסה מחשי -- או גביעי קישואים וגלדי בצל ממולאים בשרץ

מצרכים:
300 גר בשר בקר טחון
תיבול לבשר: כורכום,כמון,פלפל שחור,פפריקה מתוקה, 2 כפות מי ברז,מלח לפי הטעם,וכפית שמן זית.
2 קישואים ירוקים פרוסים לגביעים מספיק גבוהים להכיל קציצת בשר. לרוקן א תתוכן הקישוא ולקצוץ לפזר בתחתית הסיר מעל עגבניות פרוסות.

1 בצל גדול - לכתום את הקצוות, לקלף קליפה, לחרוץ חריץ מצד לצד ולא לעבור לצד שני כך שנקבל עלה בצל שלם למיליו. להכנסיו לשקית ניילון , ולמיקרו לשתי דקות לקרר לפני שנוגעים. להפריד עלים. ולגלגל . להשאיר לקרור.
1 עגבניה גדולה פרוסה לפרוסות עבות- להניח בתחתית הסיר.

200 מ"ל מי ברז + 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף, פלפל שחור בנדביות ומלח לפי הטעם - לערבב ולהניח בצד.
קורנפלור לציפוי הבשר.
שמן זית לטיגון לא עמוק.
סיר רחב ומעט שטוח להכיל הכל בשכבה אחת.

הכנה:
למלא גביעי קישואים ועלי בצל בתערובת בשר.
בסיר לסדר פרוסות עגבניו תותוכן הקישואים הקצוצים.
לטבול את גביעי הקישואים רק בחלק שמלית הבשר בולטת מהם.
לחמם שמן זית במחבת ולטגן את הגביעים כשהם הפוכים להזהיב קלות להפוף ולטגן מעט את החלק התחתון. להעבירם לסיר.
לסדר את עלי הבצל הממולאים מסביב.
לצקת מעל את המים המתובלים שהכנו.
לצקת מעט מהשמן שהקישואים טוגנו בו מעל ( השמן מתובל בטעמים מהבשר ומוסיף המון)
להביא לרתיחה על אש לא גבוהה, לא מכוסה כ- 10 דקות. לכסות ולהמשיך לבשל עד שהקישוא מוכן.
לא לבשל יתר על המידה .
הערה: הקורנפלור  שמצפה את הקציצה מעל משמש במקרה זה גם כמסמיך של הרוטב.
הגשה: טעים בליווי אורז או פירה תפוחי אדמה או כמנה ראשונה.



להפוך את הגביעים בזהירות שלא יקרה לכם מה שקרה פה. ואם כן לא נורא בעדינות הכניסו חזרה.


אין לי שיר לממולאים אבל יש לי שיר על מנגלים ומיני גרילים . תהנו
BBQ SONG

Cats Photo via Google images

Cheers!