Friday, 31 July 2009

זה סופו של כל שרוול-my love for polka dots







זוכרים שמיחזרתי לאחרונה טישרט לטובת הפיג'מה של נכדתי? ונשארו לי השרוולים שנגזרו מהטישרט.
ולא סיפרתי לכם שאני מאד מאד אוהבת נקודות. יש לי במלתחה שלי נקודות בכל הצבעים ועל הכל.על חולצות ,טישרטים,מכנסיים,נעליים, ואביזרים.
אז אתמול התעוררתי במצב רוח "נקודתי",ולצורך הניסיון שלי להדפיס על בד, גייסתי את פקק השעם מבקבוק היין האחרון ששתינו.
השתמשתי בצבע מיוחד לטקסטיל.והתוצאה מאד מצאה חן בעיני.
אז מה עשיתי?:
ערבבתי את הצבע עם מדיום מיוחד לטקסטיל שמדלל את הצבע.
טבלתי את פקק השעם בצבע והחתמתי את הבד.
את השרוולים השארתי מחוברים כמו במקור,והפרדתי אותם בדף נייר כדי למנוע העברה של צבע לצד השני.
החתמתי פעם אחת עם הצבע ,ובפעם השניה לא טבלתי אלא החתמתי עם השאריות שנשארו על השעם.קיבלתי עיגול רק עם קווי מתאר.
עוד לא החלטתי כיצד לנצל את השרוולים.יש כמה רעיונות אספר ברשומה נוספת כשאחליט מה.
בנתיים תהנו מרעיון מיחזור פקק השעם.שלעת מצוא משמש כחותמת טקסטיל.
שבת שלום.



מקס הלוחם -max the warier



בדיוק היום לפני שנה גיסי מקס "מקס הלוחם" עזב אותנו כואבים.זה לא בא בהפתעה...אך בהחלט מוקדם מדי אלוהים, לקחת אליך אדם יקר מלא אהבה ושמחת חיים.כל כך מוקדם.....

מקס לחם כל חייו ,על חייו.ובסוף נכנע!
הביקור שלך מקס בסינגפור, ביחד עם אחותי שתבדל לחיים ארוכים, היה ממש לא מזמן.אני עדיין שומעת את קולך,ורואה את דמותך יושבת על הספה מול הטלויזיה בסלון הסינגפורי שלנו צופה בתוכניות בישול.
כשהתחבקנו בשדה התעופה מקס אמרנו שלום ולהתראות.לא ידעתי שנתראה כל כך מהר.
הבטחנו וקיימנו, ובאנו להפרד ממך ,במקום שכל כך רצית לחזור אליו.רצית שמקום מנוחתך האחרון יהיה במקום בו נולדה אחותי שתבדל לחיים ארוכים, בארץ הקודש.
ואחותי קיימה את הבטחת לך להביאך לשם.

היית ( כל כך קשה לדבר עליך ואליך בלשון עבר)בשלן מעולה.הדגים של יום ששי תחת ידך, היו מעדן מושלם.בשלת באהבה רבה ,כמ וכל דבר אחר שעשית .
החיוך שלך היה סמלך המסחרי,חיוך עם הרבה אור ואהבה בעיניים .
אתמול הייתי בתחנת הרכבת, וכשירדתי במדרגות החשמליות, שמעתי מאחורי קול של גבר ולשניה קפאתי ,הבחור דיבר במבטא הצרפתי המקסים שלך, והקול היה קולך,סובבתי את הראש לראות שזה לא אתה....אתה כל כך חסר.
אתה חסר לכל מי שהכיר אותך. אתה חסר לאשתך שכל כך אהבת.לילדיך שהערצתה.
אתה חסר לכל מי שאי פעם פגש אותך ולא שכח אותך.
גורדי לא מפסיק לדבר עליך,על הגבורה שלך.אתה גיבור מקס.היית גיבור וכך תשאר בעיני.
אחותי מבקרת אותך בימים אלה.אני יודעת כמה הפרידה ממך קשה לה.אני יודעת כמה אהבת אותה,וכמה רצית בשבילה א תכל הטוב שבעולם.את הירח היית קוטף עבורה אילו רק ביקשה.והיא לא ביקשה הרבה,היא רק רצתה שתחלים תתחזק ותשאר אתה לעד.
גיבור של החיים.
שתית מכוס החיים ככל שיכולת עד שאמרת די.
נוח בשלום על משכבך גיסי היקר ,זכרך לעולם יהיה אתנו.
גיבור יקר!

Tuesday, 28 July 2009

Lilush pajama party dress










הנכדה המתוקה שלי אוהבת שמלות.ולאחרונה שמעתי מבתי שהיא אפילו ביקשה (וקיבלה-בתי תפרה לה אחת גם) פיג'מה ארוכה לישון בלילה.

החלטתי למחזר עוד טישרט מהאוסף הלא שמיש שיש לי לטובת פיג'מה לנכדתי בת השלוש.צלמתי את התהליך כך שלא ממש צריך שום הוראות .אין צורך במדידות. פשוט לגזור כמו שמצולם.

את בית השחי תפרתי בתפר זיג זג ,אם אין זיג זג במכונה, אפשר סתם לתפור תפר ישר במקביל לשוליים.קיפלתי ותפרתי את הבד למעלה כדי להשחיל את הסרט .הסרט נתן להתאמה כך שאם רוצים שמלה קצרה יותרת פשוט מושכים ומכווצים יותר.

הדגם שקיבלתי יכול להיות נפלא גם כטוניקה לנערה למשל,או אם משתמשים בטישרט ענקית במידה גדולה הדגם יתאים כטוניקה לאמא בהריון.

האורך והרוחב של השמלה,הם תוצאה של מידת הטישרט שבה תשתמשו.הטישרט בצילום היא במידה L.תוכלו לקשט בכיסים או בפרחים שתכינו משאריות בדים .

מה שאני מאד אוהבת במיחזור זה מידת הסלחנות שיש בזה.גם אם לא ממש יודעים לתפור אפשר ליצור.ולא ממש חייבים לחכות שהבגד יראה בלתי שמיש,אם פשוט נמאס קדימה למחזר.

בהצלחה.

anther idea how to recycle your tees you are no more wearing.

this one great as a dress for a yang girl,or as a tank for expecting mum ,it is all depend on the size you are using.i used for this project size L.






Friday, 24 July 2009

מתכון טחינה של אמא- Tahini Dip recipe





בארץ אין בעיה להשיג רוטב טחינה מוכן שקולע לטעמו של כל אחד.אבל כשגרים בחו"ל המבחר מצומצם אם בכלל אפשר למצוא.
גם בארץ לא נהגתי לקנות טחינה,כי טחינה כל כך להכין ובמגוון טעמים.
בסינגפור אני מצליחה להשיג טחינה גולמית ואפילו טובה.
אני אוהבת טחינה עם הכל.
באפיית עוגיות,עוגות סלטים והכנת רוטבים.
טחינה בריאה מאד ומומלצת בתפריט היומי במיוחד של צימחוניים.
אני הכי אוהבת את הטחינה בתיבול פשוט ביותר-טחינה,מיץ לימון טרי והרבה,מלח וזהו.
אבל בהחלט אפשר להוסיף לפי הטעם כוסברה,או למי שלא אוהב כוסברה אפשר להחליף בפטרוזיליה,שום אם אוכלים את הטחינה באותו היום,אם לא אז לוותר על תוספת השום.
טחינה מכינים במעבד מזון או בלנדר,ואו ביד,עם מזלג או מטרפה.

****טיפ להכנת טחינה מצויינת,המים צריכים להיות קרים מאד ,אפילו מי קרח אם אפשר,ואת הלימון יש להוסיף בסוף.
מצרכים להכנת טחינה :

1 כוס טחינה גולמית(אנ יאף פעם לא מודדת)
2 כוסות מים קרים מאד.
מלח לפי הטעם.
כחצי כוס מיץ לימון טרי או לפי הטעם.
פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם - אם רוצים טחינה ירוקה.
שום לפי הטעם - או שן שום אחת-אם אוכלים את הטחינה באותו היום.

לבלנדר-
טחינה גולמית, ומים,מים רצוי להוסיף בהדרגה לפי מידת הסמיכות הרצויה.
אם מוסיפים שום ופטרוזיליה אפשר להוסיפה בשלב זה .
מיץ לימון בסוף.
לתקן טעמים.
הערה:יש לקחת בחשבון שטחינה שעומדת במקרר מסמיכה.ולכן אנ ינוהגת לדללה במקצת אם יש צורך במעט מי קרח ואו מיץ לימון.

להגיש על יד סטייק דג,או עוף,או בקר.
נהדר לדללה ולצקת על קציצות מטוגנות.
להוסיף לחצילים מטוגנים או קלויים.
לדלל ,ולצקת על סלט ירקות ישראלי קצוץ דק.

טיפ נוסף- אני נוהגת להוסיף יוגורט לתערובת תנסו מקפיץ את הטחינה בכמה דרגות.

בתאבון ובאהבה לבנותיי, וכל מי שקורא את הבלוג.


Tuesday, 21 July 2009

עוגת שוקולד דקה במיקרו- One Minute Chocolate Cake in a Mug
















I promised my youngest daughter, to take step by step photos of this SUPER EASY TO DO CHOCOLAT MUG CAKE.
This cake is really easy to do. You don’t need any thing special in your kitchen, to have a nice fresh yummy chocolate cake, in 90 seconds or one minute if dividing to two mugs.

You will need:

A
3 Tabs unsweetened cocoa powder
3 Tabs sugar
4 Tabs self raising flour
B
1 egg
4 tabs fresh milk
3 tabs cooking oil
C
A big mug or two small once
A fork.
microwave
Option:
Vanilla extract
Chocolate chips
to do:

Mix dry ingredients together ( I like sieving them together for smoother mix)
Add egg, oil, milk.

Use tall mug microwave safe.
I like to divide this mix, to two small mugs, and bake them one by one.
Each mug I bake for about one minute.
The big mug require about 90 seconds, or less then one and half minute.

Bake the cake in the mug.
It is ready wile you are making your cup of coffee.
Late it cool for a few seconds, or mints, I like to cover it with tea towel to prevent dryness.
Serve warm with ice-cream, or drizzle chocolate syrup.
A dollop of a cream will be good for those who can ….have it and not feel guilty.
a not from my experience:
the time given here, is good for the mug showing here.
the small mugs is= 200 ml
.he big mug is =400 ml
dont over bake or you get a ruber cake.
good luck and enjoy.
לולי זה בשבילך:
ממליצה לחלק את כמות הבלילה לשניים.
שתי כוסות בתכולה של 200 מ"ל מאד מתאימות להכנת שתי עוגות אישיות.
מומלץ להוסיף שוקולד צ'יפס לבלילה אחרי שיוצקים לספלים.
מומלץ להוסיף כפית תמצית ווניל לתעורבת ,אך לא חובה.
אני מכוונת מיקרו על דקה ,עומדת על המשמר, ומביטה בעוגה תופחת ,כשמגיעה לשיא גובהה,אני מנתקת מיקרו אפילו אם הדקה לא הסתיימה. לפעמים זה במצב שהעוגה רכה מאד וזה נהדר כי אז מתקבלת עוגה אישית רכה ואורירית .אפיית יתר מניבה עוגה קשה במרקם של גומי לעיסה.
לתת לעוגה לעמוד בספל כדקה ,היא ממשיכה לאפות בכוס מהחום הפנימי בכוס, ובתוך העוגה עצמה.ואז להחדיר סכין סביב ולנתקה לצלחת.
אם אפית פחות מהזמן הדרוש יש אפילו צ'ופר למטה מעט רוטב שוקולד שישאר וינזל על העוגה ההפוכה.
בהצלחה מתוקה שלי.




Wednesday, 15 July 2009

Come De Garcon romantic war










fall-winter 09-2010 By Come De Garcon is a romantic war declaration.
The models on the runway looks romantic, yet powerful like worrier covered with tick blankets coat, vales on their face ,looks to me like a romantic amazon or worrier in action..

The fall winter collection designed by Rei kawakubo, she named it,"wonderland" What do you think?

I love the look, i love Come De Garcon deassign, i am an envy follower since the early 80th.

the layering style, is their signature all the wile.layering is an art of dressing in my view.
You don't have to dress the way it is presented on the run way, in this style, you are given the freedom to create your own combination, to suet your daily life.

I fall in love withe come De Garcon far back in the 80th.

hear are some photos, from the run way in paris for the fall
winter 09-2010
you can see more here.
enjoy


מזל טוב לבתי הבכורה והמדהימה שלי


לפני 32 שנים בתי הבכורה הפכה אותי לאמא.
כמה אושר מאז ועד היום.
היא גם זו שהפכה אותי לסבתא.
ולהיות סבתא זה נפלא.
להיות אמא של בתי הבכורה זו חוויה מיוחדת.
למה? כי היא ילדה מיוחדת במינה.
ראשית היא אומנית וצייר תמוכשרת.
שנית היא ילדה מלאת רגש ורגישות,אהבת אדם, צניעות,ובקיצור נשמה מיוחד תבמינה.
אני אוהבת אותך בתי הבכורה.
אוהבת אותך מאד.
ומאחלת לך ביום הולדתך החל היום, שתראי רק אושר ואהבה כל ימייך.
מזל טוב ילדה שלי.
באהבה רבה
אמא שלך.


I love baking Pretzel - sourdough and Pretzel recipe 







My love for bread is rooted deep in me from home.
My mum bakes bread every Friday for SHABAT.
My mum bakes the Moroccan Pita that we eat with the spicy yummy tomato salsa, or deep in the gravy of the Moroccan spicy fish.
I bake as well. I picked up my baking skills from watching my mum.
My mum don’t have written recipe, it is funny to ask for one, as she will reply “it is so easy” just take this’ add this and that it.
So I start writing my own recipe. My cooking notebook is dated back to my school time….. I love my cooking notebook and look after her as an old friend.
But since than, I have lots of them, but this one is very special to me.
I grow my own “PAT” it’s my sourdough starter.
My starter is more then 5 years old.
I bake, bagel, pretzel, and mix and play with combination of flour to create my own special bread..
I love the sour aroma of the starter; it smells like good strong beer.
When refreshing my starter I will always use it for pretzel. The result is a great hint of sureness in my pretzel.
the recipe is in Hebrew right now, i will translate it to English for the non Hebrew readers soon.
פרצאל שאור

מצרכים:

350 מ"ל מחמצת מוכנה(כל מחמצת בשלה וחמוצה תהיה טובה למטרה זו)
250 מ"ל מים רותחים.
30 גר' חמאה בלי מלח
45 גר' סוכר (כ-3 כפות)
10 גר' מלח(כ2 כפיות)
1 ק"ג קמח ללחם.
2 כפיות שטוחות שמרים יבשים
10 גר' משפר אפיה-אופציה.
לבירוש :חלמון ביצה מעורבב עם כף חמאה מומסת. או חלב.
מלח גס לפיזור מעל ,או קצח ,זעתר שומשום וכו'...

הכנה:
כל המצרכים צריכים להיות בטמפרטורת החדר.

למים הרותחים להוסיף חמאה ,סוכר ,מלח. ולהמיס . לקרר עד פושר.
לקערת מיקסר.
לצקת סטארטר.
שמרים יבשים. לערבל היטב.
להוסיף תערובת חמאה ומים .
להוסיף קמח.
ללוש לבצק רך וגמיש.
אם חסר מעט קמח נתן להוסיף תוך כדי לישה ידנית.
לשמן קערה, להתפיח עד הכפלה.
לאגרף אויר החוצה.לקרוץ עיגולים בגודל ביצה.
ליצור נחש ארוך- כ- 45 ס"מ .ולעצב לפרצאל קלאסי.
או אצבעות, או עיגולים.
 להניח על מגש, 
להתפיח .
להבריש בביצה, לפזר מעל מה שבוחרים, ואופים בתנור שחומם מראש ל220 מעלות צלסיוס.
לאפות כ- 15 דקות, או עד שזהוב שחום..
לקרר ולטרוף.
טעים סכנת נפשות.
הערה:
אני מכינה ממחמצת די ותיקה אצלי, שאור שאני מגדלת כבר הרבה זמן, והוא מאד חמוץ.
כך שהתוצאה פרצאל חמצמץ. הפרצאל נפלא למחרת בחימום בתנור . לא במיקרו!
ומצויינים בהקפאה.
אבל אף פעם אין מה להקפיא...


הכנת מחמצת= שאור
זה מאד פשוט רק צריך סבלנות.
וטיפונת זמן מדי פעם להאכיל.
אני מכינה בכל פעם שאור אחר.יש כל מיני אפשרויות לכנת שאור.

לי באופן קבוע, יש שאור מאד פשוט שמוחזק במקרר, ומואכל בקביעות ,והוא בסיס אצלי להרבה מאפים.
קל לשמר אותו.
והוא מתעורר לחיים בכל פעם שאני מוציאה אותו מהמקרר.

מתכון שאור
כוס שלי=250 מ"ל

2 כוסות קמח לא מולבן
2 כוסות מי תפוחי אדמה (על בסיס מים מינרליים)פושרים
1 כף סוכר
1 כף שטוחה שמרים יבשים.

הסבר למי תפוחי אדמה- לבשל תפוחי אדמה קלופים במים מינרליים.
לסנן - ולמדוד 500 מ"ל מי בישול. ובהם להשתמש.

בדרך כלל אני שומרת את השאר של מי הבישול במקרר.
למחרת אופה לחם כל שהוא. מוסיפה אותם כחלק ממי הבישול.

הכנת שאור:
 בקערת זכוכית, לערבב את כל המרכיבים.
מכסים במגבת מטבח לחה.(בכל התהליך יש לשמור על מגבת לחה)
ולהשאיר בחדר -ל-5 ימים..
פעם ביום בלבד ,לבחוש בעזרת כף פורצלן או כף עץ.
בקיץ 3-4 ימים יספיקו.
כשהשאור מוכן.
להעביר לצנצנת זכוכית עם מכסה.
לשמור במקרר,כשהמכסה לא סגור ומוברג . רק מונח מעל.
כדי לתת לגזים לצאת החוצה.

השימוש בשאור:
אם משתמשים מיד אחרי ההכנה, יש למדוד כמות מבוקשת במתכון.
ואת אותה הכמות. יש להחזיר למה שנשאר.
ולהתסיס שוב.
דוגמא:
לקחנו - כוס וחצי שאור- נחזיר כוס וחצי מים מינרליים - (מעכשו נוסיף רק מים מינרליים פושרים)ואותה כמות קמח . מאותו סוג בו השתמשנו, ושוב נשאיר בחוץ לתסיסה- ל24 שעות.
ונשמור במקרר- עד הפעם הבאה שנאפה. לפני אפיה:
 יש להוציא את השאור מהמקרר, לילה קודם.להשאירו בחוץ אחרי ערבוב טוב. כדאי לצקת אותו לקערה ולתת לו לעמוד מכוסה במגבת לחה מעל. למחרת נשתמש בו כמו שהמתכון מבקש.
לשארית נוסיף שוב את הכמות שלקחנו.

הטיפול בשאור כשהוא לא בשימוש:
האכלה:
 אם לא משתמשים בשאור לפחות שבוע.
יש להוציאו מהמקרר, להביאו לטמפרטורת החדר להוציא ממנו כמות של כוס.
לזרוק אם אין כוונה לאפות ולהאכיל באותה כמות שהוצאנו- כלומר מים , וקמח.-מים מינרליים בלבד.
 חזיק בחדר מכוסה במגבת לחה.להתסיס היטב.לפעמים אני עושה את זה יומיים .
ומחזירים לצנצנת למקרר.
 זהו כל התהליך שאני עושה.
וחייבים להאכילו מדי פעם.
שלא ימות....מרעב.
בתאבון.
המתכון שלי פורסם בעבר באתר מתכונים ישראלי
ורבים נהנים ממנו עד היום.
אז הנה הבאתי סוף סוף לבלוג הצעיר שלי .