זוכרים שמיחזרתי לאחרונה טישרט לטובת הפיג'מה של נכדתי? ונשארו לי השרוולים שנגזרו מהטישרט.
Friday, 31 July 2009
זה סופו של כל שרוול-my love for polka dots
זוכרים שמיחזרתי לאחרונה טישרט לטובת הפיג'מה של נכדתי? ונשארו לי השרוולים שנגזרו מהטישרט.
מקס הלוחם -max the warier
בדיוק היום לפני שנה גיסי מקס "מקס הלוחם" עזב אותנו כואבים.זה לא בא בהפתעה...אך בהחלט מוקדם מדי אלוהים, לקחת אליך אדם יקר מלא אהבה ושמחת חיים.כל כך מוקדם.....
Tuesday, 28 July 2009
Lilush pajama party dress
הנכדה המתוקה שלי אוהבת שמלות.ולאחרונה שמעתי מבתי שהיא אפילו ביקשה (וקיבלה-בתי תפרה לה אחת גם) פיג'מה ארוכה לישון בלילה.
החלטתי למחזר עוד טישרט מהאוסף הלא שמיש שיש לי לטובת פיג'מה לנכדתי בת השלוש.צלמתי את התהליך כך שלא ממש צריך שום הוראות .אין צורך במדידות. פשוט לגזור כמו שמצולם.
את בית השחי תפרתי בתפר זיג זג ,אם אין זיג זג במכונה, אפשר סתם לתפור תפר ישר במקביל לשוליים.קיפלתי ותפרתי את הבד למעלה כדי להשחיל את הסרט .הסרט נתן להתאמה כך שאם רוצים שמלה קצרה יותרת פשוט מושכים ומכווצים יותר.
הדגם שקיבלתי יכול להיות נפלא גם כטוניקה לנערה למשל,או אם משתמשים בטישרט ענקית במידה גדולה הדגם יתאים כטוניקה לאמא בהריון.
האורך והרוחב של השמלה,הם תוצאה של מידת הטישרט שבה תשתמשו.הטישרט בצילום היא במידה L.תוכלו לקשט בכיסים או בפרחים שתכינו משאריות בדים .
מה שאני מאד אוהבת במיחזור זה מידת הסלחנות שיש בזה.גם אם לא ממש יודעים לתפור אפשר ליצור.ולא ממש חייבים לחכות שהבגד יראה בלתי שמיש,אם פשוט נמאס קדימה למחזר.
בהצלחה.
anther idea how to recycle your tees you are no more wearing.
this one great as a dress for a yang girl,or as a tank for expecting mum ,it is all depend on the size you are using.i used for this project size L.
Friday, 24 July 2009
מתכון טחינה של אמא- Tahini Dip recipe
בארץ אין בעיה להשיג רוטב טחינה מוכן שקולע לטעמו של כל אחד.אבל כשגרים בחו"ל המבחר מצומצם אם בכלל אפשר למצוא.
Tuesday, 21 July 2009
עוגת שוקולד דקה במיקרו- One Minute Chocolate Cake in a Mug
A
3 Tabs unsweetened cocoa powder
3 Tabs sugar
4 Tabs self raising flour
C
Wednesday, 15 July 2009
Come De Garcon romantic war
fall-winter 09-2010 By Come De Garcon is a romantic war declaration.
מזל טוב לבתי הבכורה והמדהימה שלי
לפני 32 שנים בתי הבכורה הפכה אותי לאמא.
I love baking Pretzel - sourdough and Pretzel recipe
פרצאל שאור מצרכים: 350 מ"ל מחמצת מוכנה(כל מחמצת בשלה וחמוצה תהיה טובה למטרה זו) 250 מ"ל מים רותחים. 30 גר' חמאה בלי מלח 45 גר' סוכר (כ-3 כפות) 10 גר' מלח(כ2 כפיות) 1 ק"ג קמח ללחם. 2 כפיות שטוחות שמרים יבשים 10 גר' משפר אפיה-אופציה. לבירוש :חלמון ביצה מעורבב עם כף חמאה מומסת. או חלב. מלח גס לפיזור מעל ,או קצח ,זעתר שומשום וכו'... הכנה: כל המצרכים צריכים להיות בטמפרטורת החדר. למים הרותחים להוסיף חמאה ,סוכר ,מלח. ולהמיס . לקרר עד פושר. לקערת מיקסר. לצקת סטארטר. שמרים יבשים. לערבל היטב. להוסיף תערובת חמאה ומים . להוסיף קמח. ללוש לבצק רך וגמיש. אם חסר מעט קמח נתן להוסיף תוך כדי לישה ידנית. לשמן קערה, להתפיח עד הכפלה. לאגרף אויר החוצה.לקרוץ עיגולים בגודל ביצה. ליצור נחש ארוך- כ- 45 ס"מ .ולעצב לפרצאל קלאסי. או אצבעות, או עיגולים. להניח על מגש, להתפיח . להבריש בביצה, לפזר מעל מה שבוחרים, ואופים בתנור שחומם מראש ל220 מעלות צלסיוס. לאפות כ- 15 דקות, או עד שזהוב שחום.. לקרר ולטרוף. טעים סכנת נפשות. הערה: אני מכינה ממחמצת די ותיקה אצלי, שאור שאני מגדלת כבר הרבה זמן, והוא מאד חמוץ. כך שהתוצאה פרצאל חמצמץ. הפרצאל נפלא למחרת בחימום בתנור . לא במיקרו! ומצויינים בהקפאה. אבל אף פעם אין מה להקפיא... זה מאד פשוט רק צריך סבלנות. וטיפונת זמן מדי פעם להאכיל. אני מכינה בכל פעם שאור אחר.יש כל מיני אפשרויות לכנת שאור. לי באופן קבוע, יש שאור מאד פשוט שמוחזק במקרר, ומואכל בקביעות ,והוא בסיס אצלי להרבה מאפים. קל לשמר אותו. והוא מתעורר לחיים בכל פעם שאני מוציאה אותו מהמקרר. מתכון שאור כוס שלי=250 מ"ל 2 כוסות קמח לא מולבן 2 כוסות מי תפוחי אדמה (על בסיס מים מינרליים)פושרים 1 כף סוכר 1 כף שטוחה שמרים יבשים. הסבר למי תפוחי אדמה- לבשל תפוחי אדמה קלופים במים מינרליים. לסנן - ולמדוד 500 מ"ל מי בישול. ובהם להשתמש. בדרך כלל אני שומרת את השאר של מי הבישול במקרר. למחרת אופה לחם כל שהוא. מוסיפה אותם כחלק ממי הבישול. הכנת שאור: בקערת זכוכית, לערבב את כל המרכיבים. מכסים במגבת מטבח לחה.(בכל התהליך יש לשמור על מגבת לחה) ולהשאיר בחדר -ל-5 ימים.. פעם ביום בלבד ,לבחוש בעזרת כף פורצלן או כף עץ. בקיץ 3-4 ימים יספיקו. כשהשאור מוכן. להעביר לצנצנת זכוכית עם מכסה. לשמור במקרר,כשהמכסה לא סגור ומוברג . רק מונח מעל. כדי לתת לגזים לצאת החוצה. השימוש בשאור: אם משתמשים מיד אחרי ההכנה, יש למדוד כמות מבוקשת במתכון. ואת אותה הכמות. יש להחזיר למה שנשאר. ולהתסיס שוב. דוגמא: לקחנו - כוס וחצי שאור- נחזיר כוס וחצי מים מינרליים - (מעכשו נוסיף רק מים מינרליים פושרים)ואותה כמות קמח . מאותו סוג בו השתמשנו, ושוב נשאיר בחוץ לתסיסה- ל24 שעות. ונשמור במקרר- עד הפעם הבאה שנאפה. לפני אפיה: יש להוציא את השאור מהמקרר, לילה קודם.להשאירו בחוץ אחרי ערבוב טוב. כדאי לצקת אותו לקערה ולתת לו לעמוד מכוסה במגבת לחה מעל. למחרת נשתמש בו כמו שהמתכון מבקש. לשארית נוסיף שוב את הכמות שלקחנו. הטיפול בשאור כשהוא לא בשימוש: האכלה: אם לא משתמשים בשאור לפחות שבוע. יש להוציאו מהמקרר, להביאו לטמפרטורת החדר להוציא ממנו כמות של כוס. לזרוק אם אין כוונה לאפות ולהאכיל באותה כמות שהוצאנו- כלומר מים , וקמח.-מים מינרליים בלבד. חזיק בחדר מכוסה במגבת לחה.להתסיס היטב.לפעמים אני עושה את זה יומיים . ומחזירים לצנצנת למקרר. זהו כל התהליך שאני עושה. וחייבים להאכילו מדי פעם. שלא ימות....מרעב. בתאבון. המתכון שלי פורסם בעבר באתר מתכונים ישראלי ורבים נהנים ממנו עד היום. אז הנה הבאתי סוף סוף לבלוג הצעיר שלי . |