Tuesday, 7 June 2011

חג שבועות שמח ומתכון לגבינה צפתית או ריקוטה ביתית- DIY home made cheese- SAY CHEESE

חריץ גבינה צפתית ביתית 
שבועות הוא אחד החגים האהובים עלי בלוח השנה העיברי! מכיוון שאני לא בארץ כרגע, געגועי למקרר בסופרמרקט הארץ ישראלי גוברים בחג הזה. הקינאה ממש מקננת בי ככל שאני קוראת את מתכוניי ומדפדפת בין מחברותיי ונזכרת כמה קל פשוט לרדת לכל סופרמרקט שכונתי בארץ ולמצוא בקלי קלות את כל המריכיבים לכל מתכון שאבחר. ובכן לא כך כשאני בסינגפור.


פה על מנת להגשים את חלומותי לפעמים אני צריכה להפוך את החלום למציאות! לא, לא שאין למצוא פה גבינה מלוחה למשל, אבל שאלוהים ישמור אותי מהטעם המזוויע שלה , שלא לדבר על מרקם החול חסר הטעם שלה.


על גבינות צהובות אין לי תלונות, אך כשמדובר בגבינה לבנה כמו הגבינה בארץ או גבינת קוטג' זה כבר סיפור אחר. אני כבר לא מדברת אפילו על גבינה מיוחדת לעוגה שיש למצוא בארץ במיוחד לאפיית עוגות גבינה אלוהיות. לא! 
טוב אז אחרי הבכי על מה שאין בוא נראה מה כן יש. יש חלב, יש גבינה לא הכי טעימה אבל אני מתבלת אותה בכל מיני פלאים מהארץ כמו זעתר ודואה ושמן זית ופפריקה וכו לקבלת טעם ישראלי ערב לחיך שלנו.
וגבינה צפתית? או בולגרית? לא אין אבל אין כזו גבינה  , אז החלטתי די מזמן 
 שאני לא אתן למרחק להפריד ביני לבין מה שאני מאד אוהבת, גבינה צפתית, או בולגרית עם אבטיח צונן!
הנה מתכון לפניכם ככתבו וכלשונו כפי שהתפרסם בעבר בפורום מתכונים  על ידי.
העליתי לשם סדנה שמראה את התהליך ורבים עדיין נהנים מהמתכון עד עצם היום הזה. מקווה שגם אתם!


חג שבועות לבן ושמח!


גבינת צפתית או ריקוטה ביתית - עם רוויון 
מצרכים:

2 ליטר חלב –(השתמשתי בחלב מאבקה.2 ליטר מים שהורתחו וקוררו +24 כפות גדושות אבקת חלב)

250 מ"ל רויון - באטר מילק.
להרתיח הכל יחד. עד שמקבלים עננים צפים. להביא לרתיחה.
להחליש אש ,לבשל עד שהעננים סמיכים.
לסנן דרך חיתול.
' התקבל גוש גבינה במשקל370  גר
הגבינה שמתקבלת היא במרקם של ריקוטה כשהיא חמה.
ניתן להשתמש בה מיד.
או להניח בחיתול להגרת נוזלים עם משהוא כבד מעל לגיבוש הצורה.
אם רוצים אותה בטעמים יש להוסיפם כשהיא עדיין רכה.
  
המים שנשארו אחרי הגרת הנוזלים יכולים לשמש כבסיס למרק חלבי מזין. לגבינה מלוחה להוסיף מלח אחרי הסינון
ולפזר מלח גס בתחתית ומעל הגבינה כשמניחים בכלי

הערה:
אני השתמשתי באבקת חלב להכין את החלב למתכון אתם שפוט הכינו מחלב מוכן .
בעזרת מצקת מחוררת יש לאסוף את כל העננים  (מוצקי החלב) ולהניח בתוך חיתול שנקשור מעל דלי או קערה עמוקה להגרת נוזלים.
בהצלחה

No comments:

Post a Comment