Thursday, 2 December 2010

Tofu steak recipe ---- אצבעות טופו צרובות בטעם סטייק מתכון


שיסלחו לי כל הקרניבורים..
אבל באמת לא הייתי צריכה לשחוט פרה היום להינות מסטייק  לא פחות טעים מהדבר האמיתי...
וזה טעים באחריות...נסו.

אצבעות טופו צרובות
זה כל כך טעים  וקל הכנה שקשה להאמין שזה בכלל טופו.
מומלץ להכין כמות כפולה, אפשר לחתוך אח"כ לקוביות ולפזר על סלט עלים.

מצרכים:
קוביית טופו קשה.
שקודם עטפנו בנייר סופג לפחות לשעה ולהניח במקרר.
אני מכינה כך לפעמים אפילו לילה מראש לקבלת טופו יבש וקשה.
אחרי ייבוש לפרוס לרצועות.

משרה:
1 כף רוטב  מרינדה לטריאקי.
1 כפית רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק חריף.
חצי כפית רוטב סויה כהה- לא חובה אך נותן גוון מאד מאד כהה.
1 כפית דבש או סילאן
פלפל צ'ילי יבש גרוס
מעט חומץ בלסאמי-לפי הטעם 
מעט שמן שומשום סיני קלוי.
מעט ג'ינג'ר טרי מגור- אם רוצים טעים גם בלי.
מערבבים הכל- טועמים ומאזנים חמיצות- מתיקות.
משרים את אצבעות הטופו במרינדה לפחות שעה.

הכנה:
מחממים מחבת פסים – מוסיפים כמה טיפות שמן זית.
מניחים את אצבעות הטופו על המחבת.
צורבים משני הצדדים.
מוציאים
יוצקים פנימה את המרינדה.
מוסיפים  מיץ ליים או מיץ קלמנטינה
עוד קצת סילאן או דבש.
מתקנים טעמים.
מחממים קצת .
יוצקים את הרוטב הסמיך לצלוחית קטנה .

הצעת הגשה:
לרפד צלחת בעלי חסה.
להניח את האצבעות בערמה.
לפזר מעל כוסברה טריה קצוצה.
צ'ילי טרי קצוץ.
חצאי ליים 
וקערית קטנה של הרוטב לטבול.

כוס יין אדום, או כוס תה ירוק הם חברים טובים במקרה הזה.
Put your light on, it's second Hanuka candle today!
בתאבון



No comments:

Post a Comment