Monday, 29 November 2010

לאטקס תפוחי אדמה ענק לחנוכה -- מתכון ---- Giant Hanukkah potato latkes Recipe



 לנר ראשון של חנוכה הכנתי לאטקס ענק.
תבלתי כמו שאני מתבלת למחמאר .שזה הפשטידה המרוקאית.
יוצא נפלא..וקל הכנה.חתכתי למשולשים.הגשתי בצלחת גדולה לצד צלוחיות של זיתים שונים.
סלט עגבניות ובזיליקום, ויוגורט שהולך נפלא עם זה .

המתכון הועתק כמו שפרסמתי אותו בעבר בפורום אוכל בו גלשתי .  
לאטקס  ענק
מצרכים:
5 תפוחי אדמה – מגוררים דק.
2 בצלים מגוררים גס
זר בצל ירוק קצוץ דק
3 ביצים טרופות.
3 כפות גדושות קמח תופח.
1 כפית סוכר
מלח לפי הטעם.
פלפל שחור בנדיבות
רבע כפית כורכום
חצי כפית כמון
1 כפית פטרוזליה מיובשת- אפשר טריה .לא היה לי.
מעט צ'ילי חריף גרוס או פפריק ה חריפה.
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה.

את הירקות  מלבד הבצל הירוק יש להניח במסננת לסחוט היטב ביד להגרת נוזלים.
להעביר הכל לקערה.
לערבב היטב.
לחמם מחבת חשמלית.
לשמן בנדיבות
לשטח את התערובת לגודל המחבת, או לגודל רצוי.
ללאטקס ענק אפשר להוסיף יותר תפוחי אדמה ויותר ביצים וקמח.


כך נהפוך את הלאטקס.
כך נחליק את הלאטקס חזרה.
הערות:
היה לי דייקון –שזה צנון יפני לבן וארוך- גררתי אותו גם לתערובת...
מרחתי את המחבת בגיי- חמאה מזוקקת, אבל בהחלט אפשר עם שמן או  חמאה .
אם אין מחבת חשמלית אפשר לאפות בתנור.
יצא מעדן.

ואם בכל זאת חשקה נפשכם בלאטקס בצורתו המסורתית הנה תוכלו כך לטגן את התערובת.


חג אורים שמח.

No comments:

Post a Comment