Monday, 17 May 2010

Happy Shavuot - Pasta Chees Pie recipe -- פשטידת פסטה גבינות וירקות לשבועות


שבועות בפתח וכולנו במתח. איזה עוגת גבינה לאפות עם פירורים או בלי? קפואה, חמה. ומה עם אגף המלוחים? ללכת על פשטידה או מאפינס, לחמניות ממולאות, או קיש? כן שבועות, החג הלבן כאן, מחר ערב חג . איך אפשר לספר על מנהגי חג השבועות מבלי להזכיר את  מגילת רות והסיפור המופלא של רות המואביה שממנה יצא  דוד המלך.
חג השבועות אחד החגים בין אהובים עלי,  במיוחד כשאני בארץ, למה? מבחר הגבינות ומוצרי החלב בארץ שאין להם אח ורע  בשום מקום בעולם. מבחר שרק המחשבה על המוצרים גורמת לי לרייר ולהתגעגע למקרר הגבינות בסופרמרקט הישראלי. אוח ואוף גם. :)
הרשו להאנח קצת ברגע זה. ולחשוב על הקוטג' המסכן שיש לי פה ויוגורט גם איזה מזל. את היוגורט אני מסננת ברגע זה להכנת כדורי לבנה בשמן זית או ללבנה ממרחי .
אז לפני שאפספס את החג הנה לכם מתכון פשוט טעים ומשביע לחג השבועות ולכל ימות השנה.
גוונו בתוספות כיד הדמיון ותהנו .

פשטידת אטריות 
500 גר' איטריות - אני מעדיפה צינורות (פנה) אך אפשר כל צורה.
400 גר' גבינה קשה כל סוג או תערובת גבינות.- כמו מוצרלה ,עמק ,צ'דר,קשקבל 
לפעמים אני מכינה עם פחות גבינות קשות תלוי מה יש בבית.
1  גביע קוטג' (או 1 לבן או יוגורט)
רבע כוס חלב, או שמנת לבישול.
5 ביצים טרופות.
מלח פלפל שחור לפי הטעם
הכנה:
מבשלים אטריות לפי הוראות.
לסנן לשטוף.
בקערה לערבב גבינות - חלק להשאיר לפיזור מעל הפשטידה לפני האפיה.
להוסיף, חלב ביצים ותבלינים. להיזהר עם המלח כי הגבינות מלוחות .
לערבב לתוך זה את האטריות.
לשמן תבנית פיירקס גדולה ולשטח  בה את התערובת,  לפזר מעל גבינה צהובה מגוררת.
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
הערות:
לא חובה אך אם רוצים מדי פעם לגוון הנה כמה אפשרויות.
תירס מקופסא מסונן, או ירקות מעורבים קפואים שנחלטו במים רותחים, פטריות טריות או משומרות, הכל כיד הדמיון .
אפשר להוסיף כחלק מהגבינות, מעט גבינה פטה.
אפשר להכין את הפשטידה עם כל סוג של ירק. אפילו עם תרד קפוא יוצא נפלא.
חג שבועות שמח כל השנה.
הקשיבו למחרוזת שירים ישראליים ישנים וטובים וטובים .



No comments:

Post a Comment