זהו הגשם המיוחל ירד הלילה וזה בהחלט מצריך הערכות שונה גם בארון וגם במטבח. ומה מחמם את הנשמה :) והבטן יותר ממרק חם סמיך עשיר ומהביל? לא הרבה. אז הנה לכם מרק משביע ומחמם נפש כמהה לגשם וחורף , כמוני.
כל מה שמופיע במתכון נתן לשינויים וגם לדילוגים אם אין בנמצא.
מרק שעועית במיץ עגבניות עשיר
מצרכים:
1 כוס גרגרי שעועית –מושרים לילה (כוס מידה 250 מ"ל)
1 בצל גדול קצוץ.
200 גר' מקלות סלרי אמריקאי קצוצים (6 מקלות בערך)
4-5 כפות שמן זית.
1 כף אבקת כמון .
1 כף פפריקה מתוקה.
חצי כפית פפריקה חריפה.
1 קופסה רסק עגבניות-קופסא קטנה.
חצי ראש שום מקולף-וקצוץ גס.
2 גזרים מגוררים גס.
1 צ'ילי אדום טרי ,קצוץ-אופציה
500 מ"ל מים
1 ליטר מיץ עגבניות משומר
3 עגבניות טריות קצוצות גס.
2 ס"מ ג'ינג'ר קלוף ופרוס גס. לא חובה אך מוסיף (אבקת ג'ינג'ר איננה תחליף לטרי)
1 נקניק קבאנוס אופציה.-לגרסה בשרית
1 גרון הודו טרי חתוך לחתיכות.-אופציה בשרית
3 ס"מ אצת קונבו- מנוגבת,וגזורה במספריים דק.(לקנות בחנויות טבע)( לא חובה אך מרכך קטניות ומנטרל טבעי של גזים לא רצויים)
מלח ,פלפל שחור לפי הטעם.
אפשר אבקת מרק עוף.
להגשה: נקניקיות קוקטייל קטנטנטת,מטוגנות.-לגרסה בשרית.
חתיכת אצת נורי קלויה-וקצוצה דק.
קרוטונים מתובלים-אופציה.
בישול בסיר לחץ.
הכנה:
בסיר לחץ,לחמם שמן קלות, להוסיף בצל לטגן עד שרך ומעט זהוב ומזוגג.
להוסיף סלרי קצוץ, להמשיך לאדות, להוסיף גזר, לאדות עוד כמה דקות.
להזיז ירקות הצידה.
להוסיף 1 כף שמן נוספת-להוסיף אליה כמון ופפריקה,לטגנם מעט עד שיש ניחוח של התבלינים,להוסיף שום , ועוד מעט שמן שאפשר יהיה לטגנם קלות. להוסיף רסק עגבניות,לטגן קלות.
לערבב הכל יחד.להוסיף את כל שאר המצרכים.
לערבב מרק.
לסגור מכסה סיר,ל הביא לרתיחה על אש בינונית. כששומעים שהלחץ עלה,ל הנמיך.
לבשל כ- 20 דקות על אש מאד נמוכה.
לכבות ולהשאיר כך למספר שעות.
בודקים שאין אדים, מסירים מכסה.
בודקים תיבול.ומתקנים אם צריך.
אם מבשלים בסיר רגיל, לבשל עד שהשעועית רכה.
** אני נוהגת לבשל בסיר לחץ כך,להשאיר את הכל סגור .ולצאת. כשחוזרים הבייתה המרק מוכן מזה שהיה סגור עם האדים בסיר והתקרר לאט.
אם אין סיר לחץ כמובן שאין ברירה ומבשלים זמן ממושך יותר.
לטגן נקניקיות קוקטייל.
לצקת מרק לקערת מרק . באמצע להגיש מספר נקניקיות.
בתאבון