הלחמניות הללו הן להיט במשפחתנו כבר משנות השבעים. בנותיי גדלו על הלחמניות האלה, והיום בתי אופה את הלחמניות לבתה. אתמול בערב בתי אמרה " אמא בא לי לחמניות גבינה" נו, מה דעתך להכין? שאני אסרב? ביקשה כל כך יפה. וחוץ מזה שאתמול שמעתי, שמשחקי הסופרבול בארה"ב מתחילים וחשבתי: נו ,למה לא להעלות משהו שגם אחותי בארה"ב שבביתה יש שלושה מכורים קשה לפוטבול האמריקאי ( וגם משחקים) תוכל להכין להם משהו לנשנש תוך כדי שהם צורחים בסלון בשעת צפייה במשחקים? הרי כשהם צופים, לה אסור בכלל לצייץ... כך גם הבת היפה שלה." הבנות בשקט כשהבנים צופים" כך גיסי הענק אומר.
אז, למטבח ובקלי קלות, בתנאי שיש את כל המצרכים בבית יש לחמניות נהדרות שיכולות ללכת נפלא עם כוס בירה לגדולים. או סלט טרי, פשוט פשוט, כזה ארצישראלי כמו בצל, עגבניה, מלפפון הרבה שמן זית והרבה מיץ לימון ויש ארוחה טעימה. הפשילו שרוולים למעט זמן כן זה ממש כלום זמן להכינם.
**במתכון הזה הכנתי חלק מהלחמניות ממולאות בזית מגולען. והשאר לחמניות בעזרת שתי כפות.
מה שחשוב במתכון הזה היא סלחנותו וגמישותו. יש פה מקום למשחק וגמישות בבחירת הגבינות . כמו המרה של השמנת ביוגורט, גבינת קוטג' אם אין גבינה לבנה, גבינות צהובות בטעמים שונים ,כמו למשל תוספת קטנה של גבינה צהובה מעושנת תעשה פלאים למתכון.
טיפים לשימוש בבצק :
נתן להקפיא בצק בפריזר. יש לעוטפו היטב ולשטחו על מנת שיפשיר בקלות ובזמן קצר
נתן לשמור את הבצק יומיים במקרר ולאפות בשעת הצורך.
אפשר להעשיר את הבצק בממרח זיתים קצוצים שחורים או ירוקים.
אפשר להכין לחמניות עם חרוז זית באמצע.
הלחמניות טעימות מאד מאד מיד עם צאתן מהתנור. אך טעימות מאד גם בטמפרטורת חדר.
לחמניות גבינה
יוצאות כ- 18 לחמניות בינוניות.או 16 ענקיות
מצרכים לבצק:
350 גרםקמח אסם קטן
200 גרם חמאה מלוחה.
200 גרם חמאה מלוחה.
200 גרם גביע שמנת חמוצה.
250 גרם גבינה לבנה (תבחרו את אחוזי השומן)
250 גרם גבינה לבנה (תבחרו את אחוזי השומן)
200 גרם גבינת קשקוואל מגוררת\ גבינת עמק\ כל גבינה צהובה מועדפת. (אפשר לערבב שני סוגי גבינות מגוררות)
חרוזי זיתים אם רוצים לחמניות הפתעה.
חרוזי זיתים אם רוצים לחמניות הפתעה.
מעבד מזון עם להב פלדה.
הכנת הבצק-
לתוך קערת המעבד יש להכניס את המצרכים בסדר הבא:
קמח.
חמאה חתוכה לקוביות
לערבל קמח וחמאה לקבלת תערובת פירורית
להוסיף את שאר המצרכים לערבלם לבצק דביק מאד
בעזרת שתי כפות גדולות ,או שתיים קטנות ,תלוי בגודל הלחמניה הרצויה, להניח כף גדושה מהתערובת על מגש מרופד בנייר אפיה.
לאפות בחום של 180 מעלות צלסיוס עד הזהבה.
לאפות בחום של 180 מעלות צלסיוס עד הזהבה.
יוצאות כ- 18 לחמניות בינוניות.או 16 ענקיות
טיפים לשימוש בבצק :
נתן להקפיא בצק בפריזר. יש לעוטפו היטב ולשטחו על מנת שיפשיר בקלות ובזמן קצר
נתן להקפיא בצק בפריזר. יש לעוטפו היטב ולשטחו על מנת שיפשיר בקלות ובזמן קצר
נתן לשמור את הבצק יומיים במקרר ולאפות בשעת הצורך.
אפשר להעשיר את הבצק בממרח זיתים קצוצים שחורים או ירוקים.
אפשר להכין לחמניות עם חרוז זית באמצע.
הלחמניות טעימות מאד מאד מיד עם צאתן מהתנור. אך טעימות מאד גם בטמפרטורת חדר.
הלחמניות טעימות מאד מאד מיד עם צאתן מהתנור. אך טעימות מאד גם בטמפרטורת חדר.
תהנו.
Cheese buns recipe
16- 18 buns
oven temperature 180 C
My family enjoy the buns since my early days as yang mother back in the 70s'. Yesterday my doughier asked me : "mom can you make them for dinner?" Sure i say. Then I'v heard that the NFL super ball in USA is playing tonight and thought Oh it's great recipe for my sister in USA. she is having 3 Giants addicted to Super ball ( they play too ) When they are watching she i hiding (:)...So here is the one to save you gals...it's easy and yummy. Have beer or hot chocolate and enjoy great moments in life...
I promise you they will love you. Go shopping when they are busy with the games..you can spend as much as you can, they will not notice at all at this time...Enjoy Darling. :)
Ingridiants:
350 gram self raising flour
200 gram salted butter
200 gram sour light cream
250 gram cottage cheese
200 gram chader cheese or mix few cheese types.
Pitted olives if you wish to stuff in the bun olive.
food processor (if you have one)
How to make:
In the food processor add flour and butter process to dry crumb's.
Add all the rest of the ingredients.
the dough is very sticky , it's OK don't add flour.
use 2 TBS to shape the buns.
if you choose to stuff olive in each bun, then you have to deep you fingers in the sticky dough .
bake the buns on grease prove baking paper spaced .
with love
cookingstyle
cookingstyle
No comments:
Post a Comment