Monday, 20 December 2010

Christmas chocolate coconut cake recipe -- מתכון ---עוגת שוקולד קוקוס לא רק לקריסמאס

עוגת שוקולד קוקוס
כוס מידה = 200 מל
3 תבניות אינגליש קיי קטנות או תבנית קוגלהוף .
רכיבים:
3 ביצים
1 חבילה מרגרינה - 200 גרם  הכנתי עם 200 גר חמאה ללא מלח
1 וחצי כוסות סוכר
1 כוס קמח = 200 מל
1 אבקת אפיה
1 כוס קוקוס
3 כפות קקאו
1 שמנת חמוצה או אשל = 200 מל
3-4 כפיות רום
3-4 כפיות תמצית וניל

קרם שוקולד
1 שוקולד מריר = 100 גר'
1/4 חבילה מרגרינה =50 גר'
1/4 כוס חלב - 50 מל
2 כפות סוכר
קוקוס לקישוט
צילום שלי משנת 2005 
אופן הכנה:
במיקסר מערבלים את הביצים, המרגרינה והסוכר עד לתערובת תפוחה ובהירה, להוריד מהירות של המיקסר ולהוסיף את השמנת /אשל + תמצית וניל ורום.
להוסיף חומרים יבשים לתערובת הנ"ל.
לשמן את שלושת התבניות ולצקת לכל תבנית 1/3 מהכמות.
לאפות בחום בינוני כ-20 דקות.
לבשל על אש נמוכה את כל חומרי הקרם ולצפות את העוגות מיד כשהן יוצאות מהתנור.
לפזר מעט קוקוס על כל עוגה.
את כמות הבלילה ניתן לאפות בשלוש תבניות אינגלישקייק קטנות.
מקור המתכון:היהלום שבכתר
צילום ואפיה - אני - והתנצלות על איכות הצילומים.
Happy New year to you all.



Wednesday, 15 December 2010

Baking under fire sugarless cookies recipe ---- מתכון עוגיות בריאות ללא סוכר


This cookies were baked under fire literally!I'v spent last week in my parents farm in the western Negev in Israel. They (we) live along Gaza borther.  My father asked for sugarless healthy chocolate cookies . It was Friday few hours before Sabbath dinner. All must be cooked and baked before Sabbath.
While mixing all the ingredients for the cookies i heard the loud speakers from the central village announcing "Color Red" which means "Kassam" rocket was fired from Gaza to our direction... and i have to run to the safe area, a concrete capsule we have in our backyard. That was a freezing blood moment as it takes one a few seconds to realize it.
The capsule.
So , I left my cookies mix alone, running for my life...The distance to the capsule is exactly the time needed to reach it before the rocket hit the ground. heard it exploding waited for one more rocket...but it didn't come, went back to my baking. after all i have to rush before sabbath is coming.

It was not first time for me to meet with the rockets. in my last visit last winter one rocket exploded right in front of my car while driving to my parents for a weekend. I was the third car in the traffic light when the rocket hits the ground. It was a miracle,  nothing happened , i left the car calmly to take some photos of the smoking rocket.
The rocket!

But despite all this the cookies made my father happy, so who cares about one rocket....here and there?


Fearless sugarless cookie recipe
Measuring cup = 200 ml
2 cups whole meal flour
1/2 cup all purpose flour
10 gr baking powder
1/2 teaspoon instant coffee granules
2 Tablespoon coco powder
2 teaspoon diet sugar powder (for baking)
warm water for the coffee granules.
1 teaspoon vanilla extract
1/2 cup dark resins
1/2 cup whole nut
3 EXL eggs

Diraction:

Mix together all dry ingredients. In a cup mix together coffee, diet sugar powder.
Beat the eggs lightly.
Mix all the rest together to nice and not sticky dough. .  Dived the dough to two . roll it to long shape.
Bake in preheated oven at 180 c. for 15 min.
cool it down, when cold slice it and bake again on 100c about 10 min or so, until they are dry and crunchy.

Not:
I didn't have resins so i added more whole nut and sugar.
the dough is a bit sticky i used coco powder for rolling.
I didn't like them, but my father did! :)

Those are the best photos i could take under fire....

Never mind ... :)
Via Google images.
I love this sound track song...They call the wind Maria. Why? You know good old days of Hollywood.

Cheers and Peace!

Monday, 6 December 2010

Heart and soul warming soup recipe ---- מרק שעועית חורפי עשיר



זהו הגשם המיוחל ירד הלילה וזה בהחלט מצריך הערכות שונה גם בארון וגם במטבח. ומה מחמם את הנשמה  :) והבטן יותר ממרק חם סמיך עשיר ומהביל? לא הרבה. אז הנה לכם מרק משביע ומחמם נפש כמהה לגשם וחורף , כמוני.
כל מה שמופיע במתכון נתן לשינויים וגם לדילוגים אם אין בנמצא.

מרק שעועית במיץ עגבניות עשיר

מצרכים:
1 כוס גרגרי שעועית –מושרים לילה (כוס מידה 250 מ"ל)
1 בצל גדול קצוץ.
200 גר' מקלות סלרי  אמריקאי קצוצים (6 מקלות בערך)
4-5 כפות שמן זית.
1 כף אבקת כמון .
1 כף פפריקה מתוקה.
חצי כפית פפריקה חריפה.
1 קופסה רסק עגבניות-קופסא קטנה.
חצי ראש שום מקולף-וקצוץ גס.
2 גזרים מגוררים גס.
1 צ'ילי אדום טרי ,קצוץ-אופציה 
500 מ"ל מים
1 ליטר מיץ עגבניות משומר
3 עגבניות טריות קצוצות גס.
2 ס"מ ג'ינג'ר קלוף ופרוס גס. לא חובה אך מוסיף (אבקת ג'ינג'ר איננה תחליף לטרי)
1 נקניק קבאנוס אופציה.-לגרסה בשרית
1 גרון הודו טרי חתוך  לחתיכות.-אופציה בשרית
3 ס"מ אצת קונבו- מנוגבת,וגזורה במספריים דק.(לקנות בחנויות טבע)( לא חובה אך מרכך קטניות ומנטרל טבעי של גזים לא רצויים)
מלח ,פלפל שחור לפי הטעם.
אפשר אבקת מרק עוף.

להגשה: נקניקיות קוקטייל קטנטנטת,מטוגנות.-לגרסה בשרית.
חתיכת אצת נורי קלויה-וקצוצה דק.
קרוטונים מתובלים-אופציה.
בישול בסיר לחץ.

הכנה:

בסיר לחץ,לחמם שמן קלות, להוסיף בצל לטגן עד שרך ומעט זהוב ומזוגג.
להוסיף סלרי קצוץ, להמשיך לאדות, להוסיף גזר, לאדות עוד כמה דקות.
להזיז ירקות הצידה.
להוסיף 1 כף שמן נוספת-להוסיף אליה כמון ופפריקה,לטגנם מעט עד שיש ניחוח של התבלינים,להוסיף שום , ועוד מעט שמן שאפשר יהיה לטגנם קלות. להוסיף רסק עגבניות,לטגן קלות.
לערבב הכל יחד.להוסיף את כל שאר המצרכים.
לערבב מרק.
לסגור מכסה סיר,ל הביא לרתיחה על אש בינונית. כששומעים שהלחץ עלה,ל הנמיך.
לבשל כ- 20 דקות על אש מאד נמוכה.
לכבות ולהשאיר כך למספר שעות.
בודקים שאין אדים, מסירים מכסה.
בודקים תיבול.ומתקנים אם צריך.
אם מבשלים בסיר רגיל, לבשל עד שהשעועית רכה.

** אני נוהגת לבשל בסיר לחץ כך,להשאיר את הכל סגור .ולצאת. כשחוזרים הבייתה המרק מוכן מזה שהיה סגור עם האדים בסיר והתקרר לאט.
אם אין סיר לחץ כמובן שאין ברירה ומבשלים זמן ממושך יותר.


להגשה. שיר שאתם אוהבים נסו את זה למשל.... 
לטגן נקניקיות קוקטייל.
לצקת מרק לקערת מרק . באמצע להגיש מספר נקניקיות.


בתאבון


Sunday, 5 December 2010

מתחם רידינג בנמל תל אביב - Old Tel Aviv Port Area

As i continue my visit in Israel i'll share with you from time to time some of the photos of what i'm seeing,doing
etc. Todays post is my walk to the old port in Tel Aviv. It's no longer a port but a great place to hang out day or night. It was great sunny day.

Arkadi Duchin - Melancholic song



Little child










We walked down from those towers


 Leebe was waiting...and toto to.

Cheers! :)

Bagel Recipe ---- - מתכון --- בייגלה או בייגל עם חור או בלי חור רק שיהיה ---- מתכון


כל חטא תחילתו במשהו טוב...הנה לכם חטא שאולי תצטרכו לבקש עליו רחמים ומחילה . אך עונשו? לא תוכלו להפסיק לנשנש. הבייגל הזה הוא חטא גדול. וכשמדובר בלחם אני חוטאת מהגדולים שהכרתם. (LOL) אז הכינו את החמאה...ורוצו למטבח.
בייגל פירה תפוחי אדמה -- מתכון
מצרכים:
770 גר קמח רגיל All Purpose flour
230 גר' קמח לחם Bread flour
150 מ"ל מי בישול תפוחי האדמה הקלופים.
פירה מתפוח אדמה אחד בינוני קלוף חתוך לרבעים ומבושל
1.5 כפות שמרים יבשים.
3 כפות סוכר.
3 כפות שמן רגיל
250 מ"ל מים ועוד כשצריך...להוסיף הבדרגה..
פירה מתפוח אדמה אחד בינוני קלוף חתוך לרבעים ומבושל.

הכנה:
את התפוחי אדמה מuעכים לפירה' מקררים.
מנפים את הקמחים יחד.
במיקסר עם וו לישה, לשים הכל יחד לבצק רך נעים וגמיש.
מתפיחים להכפלה.
מורידים נפח .
מחלקים לכדורים.
נותנים מנוחה קצרה , (תמיד אחרי לישת בצק ולפני עיצובו ,יש לתת לו מנוחה של לפחות 5 דקות להרגע מהסטראס...)
יוצרים בייגל על ידי נעיצת האצבע בכדור הבצק. מרחיבים. 
מניחים להתפחה על מגש מקומח.
מברישים בביצה טרופה.

שוב התנצלות על איכות הצילומים הם נלקחו מרשומה שפרסמתי בעבר באתר אחר.

 "אם אתה רוצה את הקשת בענן אתה צריך לסבול גם את הגשם." -- דולי פרטון
If you want the rainbow, you gotta put up with the rain.---- Dolly Parton I love this song. it got nothing to do with baking but...I just love it.


ואנחנו נשמח לסבול את הגשם גם אם לא תהיה קשת בענן.

בתאבון

Thursday, 2 December 2010

Tofu steak recipe ---- אצבעות טופו צרובות בטעם סטייק מתכון


שיסלחו לי כל הקרניבורים..
אבל באמת לא הייתי צריכה לשחוט פרה היום להינות מסטייק  לא פחות טעים מהדבר האמיתי...
וזה טעים באחריות...נסו.

אצבעות טופו צרובות
זה כל כך טעים  וקל הכנה שקשה להאמין שזה בכלל טופו.
מומלץ להכין כמות כפולה, אפשר לחתוך אח"כ לקוביות ולפזר על סלט עלים.

מצרכים:
קוביית טופו קשה.
שקודם עטפנו בנייר סופג לפחות לשעה ולהניח במקרר.
אני מכינה כך לפעמים אפילו לילה מראש לקבלת טופו יבש וקשה.
אחרי ייבוש לפרוס לרצועות.

משרה:
1 כף רוטב  מרינדה לטריאקי.
1 כפית רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק חריף.
חצי כפית רוטב סויה כהה- לא חובה אך נותן גוון מאד מאד כהה.
1 כפית דבש או סילאן
פלפל צ'ילי יבש גרוס
מעט חומץ בלסאמי-לפי הטעם 
מעט שמן שומשום סיני קלוי.
מעט ג'ינג'ר טרי מגור- אם רוצים טעים גם בלי.
מערבבים הכל- טועמים ומאזנים חמיצות- מתיקות.
משרים את אצבעות הטופו במרינדה לפחות שעה.

הכנה:
מחממים מחבת פסים – מוסיפים כמה טיפות שמן זית.
מניחים את אצבעות הטופו על המחבת.
צורבים משני הצדדים.
מוציאים
יוצקים פנימה את המרינדה.
מוסיפים  מיץ ליים או מיץ קלמנטינה
עוד קצת סילאן או דבש.
מתקנים טעמים.
מחממים קצת .
יוצקים את הרוטב הסמיך לצלוחית קטנה .

הצעת הגשה:
לרפד צלחת בעלי חסה.
להניח את האצבעות בערמה.
לפזר מעל כוסברה טריה קצוצה.
צ'ילי טרי קצוץ.
חצאי ליים 
וקערית קטנה של הרוטב לטבול.

כוס יין אדום, או כוס תה ירוק הם חברים טובים במקרה הזה.
Put your light on, it's second Hanuka candle today!
בתאבון



Wednesday, 1 December 2010

נר ראשון של חנוכה 2010 בתל אביב

ספינג' שמנמנים ותפוחים.

הדלקנו נרות וזללנו ספינג' טבולים באבקת סוכר כיד המלך...את הספינג' הכנתי כמובן מהמתכון שפרסמתי בלינק המצורף. והנה לכם דוגמא טריה מצולמת. למי שמתעצל להכין את הספינג' עם החור , יש את הגירסה "המתגלצ'ת" מהכפות. 
את הספינג' אני מטגנת בשמן לא עמוק והנה התוצאה לפניכם מצולמת. גבוהות ואוריריות , בלי טיפת שמן שחדרה לתוך האורירי של הספינג'. לא הוספתי קוניאק ולכן ותרו גם אתם.
חלק מהבצק איפסנתי במקרר למחר. 
אז רוצו להכין גם, זה טעים ומשמין סיבה מספיק טובה לא?
מאחלת לכולכם חג אורים שמח , מלא אור ושמחה.
מטגנים צד אחד...


Happy Hanuka to all my readers. We pray for some rain in Israel! Here is nice song Enjoy! :)